תודה
אהלן, טוב התמונות שלי באמת נראות רק "נחמדות" ליד שלך... עבודות יפות מאוד יש לך שם. אני בטח שלא חושב שהציוד הוא הכל, אבל אני בהחלט מקנא - יותר מאשר במצלמה ובעדשה- בזה שיכולת להשתמש במקטב... כל כך הרבה תמונות שצילמתי סובלות מבעיות אור... לא נפגשנו בסין כיוון שטיילתי בה בין אפריל לאוגוסט האחרונים. ואני לא יכול לומר שחרשתי אותה (בדיוק פגשתי היום במקרה בחור שטיילתי איתו 3 ימים בסין, וסיפר לי את ה-highlights של מה שעשה אחרי שהתפצלנו - ושוב הרגשתי כאילו פיספסתי את הכל המקומות השווים באמת...) - 4 חודשים בסין זו בדיחה, אפילו שניסיתי להספיק. לגבי החומה - כמה שאני מבין, וממה שאני זוכר מהביקור במוזיאון שם - העיר עצמה תמיד היתה בשטח "סין" (כלומר לפחות מתקופת שושלת האן); הסינים אכן שלטו בחלקים ממה שממערב לקטע זה של החומה בתקופות שונות - אך לא באופן רציף. מסיבות גיאוגרפיות בעיקר, הם הצליחו יותר בשמירה על הגבול המצומצם יותר (עד ג'יאיוגואן). ולכן זה נחשב לקצה "China Proper". אגב, כשהמשכתי משם מערבה, שלחתי מייל לחברים ולהורים עם הנושא "Bye bye China !", וההורים שלי שלא הצליחו לקרוא את העברית מסיבות טכניות, שלחו לי בחזרה מייל מודאג קמעה, בו הם אומרים שהם מבינים שיצאתי מסין, ושואלים לאן פני מועדות עכשיו ?... בכל מקרה... ביקרת בשערים שבקצוות המערביים יותר ?