תמונות מסין.

jeshu

New member
הלכתי ככה טיפה בגנגוטרי שבצפון הודו ושם אפשר לשמוע את הקרחון זז ונסדק. מפחיד מעט - אבל אז עוברים לקרקע אמיתית.

איזו מסעדה זאת?

צילמתי שם מלאאאא אנשים...הם פשוט מגניבים לאללה! האינדיאנים של סין:)

Temporary2

New member
תהנו, חינם !... ../images/Emo66.gif

תודה, זה מבחר מצומצם ולאו דווקא הכי מוצלח - קשה לבחור ! טיילתי בסין 4 חודשים, וביקרתי - לא יותר מזה - בפרובינציות הבאות: Yunnan Sichuan Chongqing Guangxi Hong-Kong Hubei Shanghai Beijing Shanxi Shaanxi Gansu Xinjiang אני מרגיש נוח יותר לומר שביקרתי בפלוס-מינוס 40 "מקומות" בסין (ספירה על בסיס מקומות יישוב בעיקר). ואני מתגעגע...

ברקוש22

New member
מסלול טיול מבחינתך...

אני מתכנן טיול של שלושה חודשים לסין ואשמח למסלול מביחנתך היכן הכי ממולץ לטייל ולפי סדר. אני יוצא ביוני ואשמח לעזרה. אני חושק בנופים ולא בתיירות ערים. תודה רבה

kogawa

New member
תמונות נחמדות

בעיקר התמונה "ציור סיני" נראה שחרשת את סין, מעניין אם נפגשנו? (הייתי שם באוקטובר נובמבר האחרונים). רק הערונת לידע כללי - ג'יאיוג'ואן אינה הקצה המערבי של סין אלא המבצר האחרון, וקצה החומה המשוחזרת לתירים. קצה החומה כפי שגילה אורל-שטיין הוא דונהואנג, ולאחר החומה נבנו שתי משואות המובילות את השירות בדרך המשי להקפת הטאקלמקאן מצפון או מדרום. את תמונותי מסין תוכל לראות בארבעת הדפים כאן.

Temporary2

New member
תודה

אהלן, טוב התמונות שלי באמת נראות רק "נחמדות" ליד שלך... עבודות יפות מאוד יש לך שם. אני בטח שלא חושב שהציוד הוא הכל, אבל אני בהחלט מקנא - יותר מאשר במצלמה ובעדשה- בזה שיכולת להשתמש במקטב... כל כך הרבה תמונות שצילמתי סובלות מבעיות אור... לא נפגשנו בסין כיוון שטיילתי בה בין אפריל לאוגוסט האחרונים. ואני לא יכול לומר שחרשתי אותה (בדיוק פגשתי היום במקרה בחור שטיילתי איתו 3 ימים בסין, וסיפר לי את ה-highlights של מה שעשה אחרי שהתפצלנו - ושוב הרגשתי כאילו פיספסתי את הכל המקומות השווים באמת...) - 4 חודשים בסין זו בדיחה, אפילו שניסיתי להספיק. לגבי החומה - כמה שאני מבין, וממה שאני זוכר מהביקור במוזיאון שם - העיר עצמה תמיד היתה בשטח "סין" (כלומר לפחות מתקופת שושלת האן); הסינים אכן שלטו בחלקים ממה שממערב לקטע זה של החומה בתקופות שונות - אך לא באופן רציף. מסיבות גיאוגרפיות בעיקר, הם הצליחו יותר בשמירה על הגבול המצומצם יותר (עד ג'יאיוגואן). ולכן זה נחשב לקצה "China Proper". אגב, כשהמשכתי משם מערבה, שלחתי מייל לחברים ולהורים עם הנושא "Bye bye China !", וההורים שלי שלא הצליחו לקרוא את העברית מסיבות טכניות, שלחו לי בחזרה מייל מודאג קמעה, בו הם אומרים שהם מבינים שיצאתי מסין, ושואלים לאן פני מועדות עכשיו ?... בכל מקרה... ביקרת בשערים שבקצוות המערביים יותר ?

kogawa

New member
שערי סין המערביים

דונהואנג הנקראת גם "הלפיד הבוער" היא קצה סין במערב. זהו אחד הגילויים של סר אורל שטיין ההונגרי (תואר אבירות אנגלי). הוא מצא את שער ה"איחד" בו יצאו לחוטאן ולטורפאן. לייד דונהואנג נמצאים ה"ביקונים" או המשואות המסמנים את דרכי היציאה למדבר. המגדלים האלו זכו לכן להיות בשער הספר "דרך המשי" של צור שיזף. סין נמשכה עד קצה גאנסו ואחריה המדבר הגדול וארץ טורקסטאן - ארץ האויגורים. גיו-יו-גואן היא רק המבצר האחרון ולא קצה החומה, למרות שממנה יש רק שרידי מגדלים קבורים בחול וכמעט לא נראים. וכמו שאנחנו יודעים גם היום, שינגיאנג (כמו טיבט) רק כבושים ע"י בסינים אבל אינם חלק אמיתי של סין כמו שהגדה היא לא בדיוק חלק מישראל.

למעלה