את לא תאהבי את התשובה שלי
מצד אחד, השיר כתוב יפה... הוא מצליח לעורר בי נוסטלגיה, ולהיזכר בתקופת "טרום-הטוראט" שלי, עת הייתי "מלכת הכיתה" (זה היה עד אמצע כיתה ב'). היו לי מס' "עבדים" שעשו כל מה שאמרתי להם, ולפעמים ניצלתי את כוחי לרעה. כשהיה לי גבס על הרגל, סחבו אותי אחרי הלימודים בידיים (!) הביתה במשך כ- 3 שבועות. ילדי הכיתה היו צריכים את אישורי כדי להצטרף למשחקים בהפסקה. כל זה נפסק, כמובן, כשהתחלתי לטקטק (בדיוק עברנו דירה למקום בו לא הכירו אותי, והביטחון העצמי שלי פשוט נעלם עקב הטיקים). ...ככה שמבחינה אמנותית, השגת את המטרה. אבל, וזה אבל גדול, נוצר בי הרושם שאת כל הזמן מחפשת "מה לא בסדר אצל אחותך". בשיר הזה את לא "סתם" מתרפקת על העבר, אלא רומזת ש"הנורא מכל עומד לקרות לה". (מי שקורא את השיר מבלי להכיר אותך, עלול להבין חלילה שאחותך חלתה במחלה סופנית). אבל הרושם הזה הוא לא רק בעקבות השיר הזה, אלא גם מהיכרות עם שאר ההודעות שלך. ברוב ההודעות שלך, את מנסה לשכנע (אותנו או את עצמך?) עד כמה אחותך "דפוקה" (סליחה על הביטוי). (אני עדיין זוכרת איך פתחת שירשור על זה שאחותך אכלה את כל העוגה מהמקרר, אוי וויי זמיר). ההתמקדות הזו במה שרע ושלילי רק מחלישה אותך. אפשר לעשות כאן פסיכולוגיה בגרוש, ולהעלות 2 השערות: א. הורייך אינם נותנים לך מספיק תשומת לב, כיוון שהם עסוקים באחותך. הם מתרצים זאת בכך ש"היא ממש אומללה ומסכנה", ואת אימצת את הגישה. ב. הביטחון העצמי שלך נמוך מאוד, והדרך היחידה להוכיח לעצמך שאת שווה משהו זה להתמקד בכך ש"אחותך דפוקה ממך". כך או כך, וגם אם זה לא זה ולא זה, הייתי ממליצה לך שתפני לפסיכולוג, כדי שיעזור לך: א. לבדוק מהי הסיבה לכך שאת מתאמצת להוכיח שאחותך ראויה לרחמים (אולי באמת הורייך "אשמים" בזה). ב. שילמד אותך למצוא את הפנים החיוביים בכל דבר, ולהתמקד בהם. אם תצליחי בכך, את תתחזקי מאוד (לא רק בהקשר של אחותך, אלא באופן כללי בחיים). ודבר אחרון... אני מצפה ממך לפתוח שירשור שבו תספרי על כל הדברים הטובים שיש באחותך. (אחרי ההשמצות והרמיזות המרושעות שאת מפזרת בלי סוף, היא ראויה גם לזה).