תמונות מהעבר

coincollector

New member
תמונות מהעבר

רכשתי לאחרונה ב eBay (תמורת $3) קטלוג ישן של מכירה פומבית גדולה של מטבעות ושטרות א"י ומנדט שהתקיימה במאי 1974. בין היתר, צדו את עיני שני מטבעות מדהימים במיוחד. מדובר על טעויות מסוג "תמונת ראי" (בלעז Brockage) של מטבעות 25 מיל תש"ט (1949). "תמונת ראי" קורית כאשר מטבע לא נפלט מהמכונה לאחר הטביעה. האסימון הבא שנכנס, במקום להיות מוטבע בין פטיש וסדן, מוטבע בין פטיש לבין המטבע הקודם, ולכן מקבל צד אחד נורמלי וצד שני תמונת ראי של הצד הראשון. מי יכנס לגלריה שלי יוכל לראות תמונת ראי של מטבע 1/2 שקל ישן. התמונות מהקטלוג מ 1974 מראות שני מטבעות, אחד עם תמונת ראי של צד הנושא והשני תמונת ראי של צד הערך (לצערי איכות הסריקה לא משובחת במיוחד משום שאני סורק מתוך קטלוג ישן ובלוי, לא את המטבעות עצמם).

ובכמה הם נמכרו באותה מכירה?

ויותר חשוב - מה הסיכוי שתשים עליהם יד מתי שהוא?

coincollector

New member
אני לא יודע

אין לי, לצערי, את תוצאות המכירה. רק את הקטלוג. מטבע יחיד דומה לאלה נמכר לפני כמה שנים תמורת $2300, לאספן שאני מכיר. אני יכול רק לנחש בכמה מוכרים זוג תואם של מטבעות כאלה. הסיכוי שלי? נמוך מאוד. אלף, אני לא מוציא סכומים כאלה. בית, גם אם הייתי רוצה, מטבע כזה מופיע למכירה פעם ב 20 שנה...

קשכפית

New member
האם אתה יודע מה שווה

או מה ערכו יותר נכון של מטבע של 5 מיל א"י??

קשכפית

New member
טוב תודה, פשוט יש לי אחד

אז היה מעניין לדעת. זה מטבע עם חור באמצע מהימים שעוד היה גם לחור ערך
כנראה...

בּני

New member
כמו שכבר אמרתי לך

זו הטעות הכי מעניינת, לדעתי. ובהתחלה, עצרתי את הקריאה אחרי הסוגריים... והייתי בהלם, לחצי שניה חשבתי שקנית את המטבע תמורת 3$...
עד שהמשכתי לקרוא...

למעלה