אין זו אגדה-ברי ורע במעבדה!
קשה מאוד ליפול על הופעה של אמן שאתה לא אוהב שתגיד עליה אחרי שתצא שהיא לא הייתה טובה, ואפשר לראות את זה בכל הסיקורים, אבל הפעם זה היה פשוט יוצא דופן! אני בחיים שלי לא ציפיתי לכזו הופעה! היה כל כך מטורף שקשה לתאר את זה במילים. למעבדה נכנסנו בשבת בערב. האולם מאוד יפה, רחבה גדולה באמצע ומסביב כיסאות תאטרון מרופדים, על שניים מהם קרוב לבמה מונחות שתי גיטרות: הפנדר של ברי והמשולשת (מתקופת הבליינים) של אורן. אבל הדבר שהכי בולט זה מערכת תופים ענקית שעומדת באמצע, ספרתי בסוף ההופעה 15 תופים ומצילות! פלוס סמפלר אחד שעמד באמצע ונראה היה בכמה שירים שרע אשכרה מתופף עליו ולא על הסנר שהיה לידו המופע מתחיל, ברי והחבורה עוליםעם מלא בלונים, שמחים מאוד לצלילי הדרבוקות של ים המלח וממשיכים בנגינה מקפיצה ביותר. לאחר השיר ברי מדבר למיקרופון בפעם הראשונה בקול צרוד ביותר: "תקשיבו אני מאוד צרוד היום, אבל יש לי סיפור לספר לכם, הבוקר כשקמתי וגיליתי שאני ממש צרוד נכנסתי להיסטריה, לא ידעתי מה לעשות לקראת ההופעה הערב, אז דבר ראשון התקשרתי לפורטיס, אמרתי לו "פורטיס מה אני עושה יש לי הופעה הערב בירושלים ואני צרוד לגמרי" הוא אמר לי "אני מכיר איזה אחד, ד"ר ג'קי, לך אליו הוא יביאלך כדורים, תרופת סבתא" (דמיינו את פורטיס אומר את זה
) הוא גם הציע לי פתרון של לעשות שירה בציבור בהופעה, אבל אמרתי לו שזה אלבום חדש ובטח הם לא מכירים את השירים (מה שהתגלה כלא נכון לחלוטין, כולם דיקלמו את כל המלים בע"פ!), בקיצור מכיוון שאנחנו במעבדה, אנחנו נעשה ניסוי ונשיר עם הקול הצרוד". ואז פתחנו ברצף של ביצועים כאסחיסטים ביותר לשלושת השירים הפותחים את האלבום החדש, בייחוד ל"אל נעלמים" הענק. אחר כך ברי מוריד טונים ומנגן בשקט בשקט את "נפתלי הדג", כל הקהל מצטרף, ביצוע גדול! (השיר הזה צריך לחזור להופעות). ואז אורן מהצד מתחיל לנגן מין משהו חצי אלקטרוני על הגיטרה שלו (שמוכר לכל בעלי אלבום ההופעה כפתיחה של "בשבילך") והשאר מצטרפים, בנתיים ברי עוזב את הגיטרה ומתחיל לרקוד על הבמה ריקוד שדומה ל"ריקוד הלובסטר" של קובי אוז, היה ממש מצחיק!" בהמשך היו עוד ביצועים ענקיים לשירים רבים ואז הגיע "רחוק ממך" שהפעם ברי לא טרח להזמין את יהודית רביץ, אבל ניסינו להחליף אותה בדיקלומים, היה ממש מצחיק! ואז רגע אחרי הבלדה הרגועה הזו מגיע הביצוע הכי טוב בכל ההופעה הזו, רעש לבן!!!!!!!!!!! איזה ביצוע ענק, תאורה מדהימה, בפזמון היו שני פליקרים בצדדים שהיבהבו בקצב מהיר מאוד, זה נתן תחושה של כאילו לקחת אקסטזי עכשיו. כל הקהל באקסטזה מטורפת, לא נראה כזו דבר מעולם, היה ענק! אחר כך זכורים לטובה ביצוע יפה לגליה ואז "כל הפיל" ו"מדבר מהלב", שהיה למעשה דואט בין רע לברי, זה מדהים פשוט איך הקול הגבוה יחסית של רע משלים את הקול הנמוך של ברי! אח"כ המשכנו ל"כל הפיל" הענק שבמהלכו רע השתלט על המיקרופון והתחיל לצעוק את כל ה"תעזוב אותי תעשה חשבון" היה טירוף מוחלט! רע בכלל הפגין יכולות תיפוף ענקיות, לא ראיתי אותו פעם אחת במהלך ההופעה מבצע את התיפוף "הקלאסי" תמיד הוא השתגע, תופף על כמה שיותר תופים, היה ענק! תם שניגן על הבס דאג להעיף מבטים אחורה מדי פעם אל אחיו, היה לו מבט רציני כזה של איש עסקים זה היה די קורע. בסוף סגרנו עם "אם הייתי" שהתאפיין במעברים איטיים יחסית, מה שבפעם הראשונה היה נשמע מוזר אבל אז בפזמון ברי טס במהירות של מטוס סילון והדליק שוב את הקהל. הלהקה יורדת ואחרי כמה שכנועים ברי ורע עולים לבד, רע לוקח מאין מכשיר קלידים קטנטן וברי על הגיטרה ודופקים ביצוע הזוי ל"בואי ונרקוד" שברקע רע צועק כל מיני שטויות. אורן, תם ויונתן עומדים ליד הבמה ונקרעים מצחוק! אחר כך עברנו לביצוע ממש יפה ל"חבל שאת לא" ובסוף "כמה יוסי" בשלב הזה היה נראה שההופעה הולכת להגמר ואחרי כמה יוסי הלהקה ניגנה קטע שחוזר על עצמו בעוד שברי אילתר על הגיטרה, הקטע היה די ארוך ורע היה נראה ממש מרוצה מכך, כל פעם שהתחילה עוד תיבה והוא נתן מכה על המצילה הוא דפק חיוך מאוזן לאוזן
. אחר כך הלהקה ירדה והאור נדלק, אני אישית הייתי בטוח שנגמר, בנוסף גם הדיג'יי התחיל לנגן שירים ברקע, אבל אחרי כמה דקות טובות אני רואה שמדביקים ליד ברי כמה נגלות של מילים, אחת מהם באנגלית, שמחתי ממש, הולכים לשיר את CHILDREN OF THE REVOULTION! ואכן ברי והלהקה לא איכזבו וחזרו עם "עמוק בקצפת" (שהיה השיר השני שמילותיו הודבקו שם, אבל מה שמצחיק היה שאת המילים שם הדפיסו משירונט
!) ואז, פה פם פה CHILDREN OF THE REVOLUTION איזה ביצוע, איזה סיום ענק להופעה! אחר כך רצתי לבמה וביקשתי מרע את המקל אבל הבקליינר עצר אותי ורע כבר זרק את המקלות לקהל, נאלצתי להסתפק בפלייליסט, שהיה שונה מבחינת הסדר של השירים, אבל לא מבחינת כמות השירים (חוץ מהדרך שהושמט). הופעה ענקית, יצאתי בלי קול ובלי יכולת לעמוד מרוב קפיצות. הופעה כסאחיסטית כזו לא זכורה לי בכלל. איזה טירוף, זה הברי שאני אוהב, ברי כסחני. כל מי שעוד לא היה בהופעה הזו חייב ללכת לסיטיהול, כל שקל שווה, זאת ההופעה הכי טובה שהייתי בה עד היום.