תמונות מבולגריה

מצב
הנושא נעול.

mishmish

New member
תמונות מבולגריה

תמונות מבולגריה
במקרה נתקלתי בכמה תמונות של קרונות מחלקה שניה של הרכבת הבולגרית, והם ממש דומים בצביעה שלהם לצביעה של רכבת ישראל בשנות ה80. מה אתם חושבים?

mishmish

New member
המשך

תמונות מבולגריה
במקרה נתקלתי בכמה תמונות של קרונות מחלקה שניה של הרכבת הבולגרית, והם ממש דומים בצביעה שלהם לצביעה של רכבת ישראל בשנות ה80. מה אתם חושבים?
המשך
המשך

mishmish

New member
המשך 2

המשך
המשך
המשך 2
גם העיצוב בפנים,דומה לעיצוב שהיה פעם בקרונות לפני השיפוץ של שנות ה90 אני הייתי נוסע הרבה ברכבת לצפון כשהייתי קטן ואני זוכר טוב מאוד את הקרונות האלה,בלי מיזוג עם סידור מושבים מוזר של 3-2 ולא כמו היום של 2-2 ועם תריס מעץ בחלק מהם,ופח קטן ומגעיל,אז עוד לא היה שקית אשפה בקרונות.

קרונות יוגסלבים...ויש שם נוסעים?

המשך 2
גם העיצוב בפנים,דומה לעיצוב שהיה פעם בקרונות לפני השיפוץ של שנות ה90 אני הייתי נוסע הרבה ברכבת לצפון כשהייתי קטן ואני זוכר טוב מאוד את הקרונות האלה,בלי מיזוג עם סידור מושבים מוזר של 3-2 ולא כמו היום של 2-2 ועם תריס מעץ בחלק מהם,ופח קטן ומגעיל,אז עוד לא היה שקית אשפה בקרונות.
קרונות יוגסלבים...ויש שם נוסעים?
הרי בולגריה ויוגוסלביה קרובות...

אורי404

New member
נחמד../images/Emo51.gif

תמונות מבולגריה
נחמד

נכון, מאוד דומה לרכבת ישראל

טוב שציינת שזו בולגריה, אחרת הייתי
בטוח שזו תחנה במדינת ישראל. גם התמונות החיצוניות וגם התמונה בפנים מזכירות את רכבת ישראל. בכל אופן,
נכון, מאוד דומה לרכבת ישראל
של פעם, נחמד
על התמונות שהם ממש נוסטלגיה, כמה נסעתי ברכבות בתקופת הקרונות הללו

צביעת שנות ה-70 ברכבת ישראל

תמונות מבולגריה
צביעת שנות ה-70 ברכבת ישראל
אכן הדמיון בצביעה הוא ברור, ואולי אפילו יש סיבה (אבל בהחלט לא שמעתי עד כה על סיבה כזאת). עם זאת, רק לצורך ההבהרה, אפרט את ההבדלים העיקריים: בצביעת קרונות הנוסעים של רכבת ישראל החל משנת 1972 הגג היה בצבע ורוד-אדום, התכלת היה בהיר יותר ובינו לבין החלק הכחול כהה היתה רצועה לבנה. עם זאת, מי שנכנס לעמוד קרונות הנוסעים באתר 'חדשות הרכבת' אולי שם לב לתמונה של הקרונועים מתוצרת פיאט שרכשה הרכבת באותה תקופה, ושצביעתם דווקא דומה יותר לקרונות שבתמונה מבולגריה, בעיקר מבחינת הגג, שצבעו גם כן אפור. לגבי הכסאות - לדעתי הדמיון הוא מקרי, ונובע ממה שהיה מקובל ונהוג ברכבות מחלקה שניה במזרח אירופה באותה תקופה. מבחינת הצורה, הקרונות הבולגרים שונים מאוד ממרבית קרונות הנוסעים שהיו בארץ באותה תקופהץ ההבדל החשוב ביותר הוא באורך (הבולגרים ארוכים יותר בכ-3 מטרים) אבל גם צורתם שונה למדי מהצורה של כל הסוגים שהיו אז בארץ, במיוחד בצדודית. אתם מוזמנים להשוות ולהגיב.

מצב
הנושא נעול.
למעלה