תמונות מבגדד

• פותח הנושא lmns
  • פורסם בתאריך

lmns

New member
תמונות מבגדד

http://alezzi.friendsofdemocracy.net/default.asp?item=172871

סועד

New member
תודה למנס על התמונות אמא שלי תשמח

לראות את מחוזות ילדותה. אני עצמי לא זוכרת כלום, ושמחה תמיד לראות תמונות מהעבר של המשפחה. שבוע טוב.

ללמנס, מאוד תודה, מעניין מי זו

נאזכ אלמלאי'כה ???? מה הסיפור שלה ולמה היא כל כך התפרסמה ????? באהבה ממני,

DORIY1

New member
ללמנס

תודה על התמונות שהבאת לנו. הרוב מוכר ממחוזות הילדות ובמיוחד שארע אלרשיד שעברנו בו יום יום והגשרים והשווקים . בין יתר התמונות היתה תמונה קבוצתית שמופיע בה המשורר מערוף אלרצאפי שהתייחסתי אליו היום בשבחו את מנחם צאלח דניאל .

בקשר לאלרצאפי

רשום בתמונה שהאירוע ב 1928 היה פגישת פיוס בין אלרצאפי ואלזהאווי. האם מישהו יודע מה סיבת הריב בין 2 המשוררים?

DORIY1

New member
ל-rivers of babylon

לגבי מה שקרה בין משוררי עירק הגדולים : معروف الرصافى وجميل صدقى الزهاوى شاعر وفيلسوف العراق הנושא בבירור .

DORIY1

New member
ל-rivers of babylon

עדיין לא הצלחתי לפענח את התעלומה ממקורותי הדלים.

לדורי- בקשר לאלרצאפי ואלזהאוי

בקשר ל الرصافى וالزهاوى, לא הצלחתי להבין ממה נובעת המחלוקת ביניהם, אבל ברור שהעוינות ביניהם הייתה גדולה מאוד. שניהם היו ממוצא כורדי, והנושא היחיד שהסכימו עליו היה מתן זכויות לנשים העיראקיות. להלן ציתות מתוך כתבה שממחישה את מידה העוינות: "......... حتى لمحه معروف الرصافي الذي كان يحتقر الزهاوي ويعتبره «زعطوط» من الدرجة الاولى". נסיון לתרגום: "..... כשראה אותו אלרצאפי שתיעב את אלזהאוי והחשיב אותו כ"זעטוט" מהמדרגה הראשונה".

DORIY1

New member
ל-rivers of babylon

תודה בעד המאמר של ח'אלד אלקשטיני خالد القشطينى . אני עוקב אחרי כתיבתו המעניינת . הוא מביא לנו סיפורים על יהודי עירק באותם הימים שבהם היה שר האוצר העירקי יחזקאל ששון ותרומתו לאוצר המדינה העירקית , וכן הביא את סיפורו של הקצין הבכיר היהודי סאלם אלצ'אבט , אשר היה בסמכותו לתת פקודה לחיילים שלו המוסלמים להרוג מוסלמים שמתקוממים נגד המשטר , ואף פעם לא עלתה השאלה : מי זה היהודי הזה שמסוגל לתת פקודה כזו למוסלמים להרוג מוסלמים , כי זה היה כ"כ מובן מאליו לשירות העם ,המדינה והצבא .

למעלה