תמונות ללוח תקשורת

peri 101

New member
תמונות ללוח תקשורת

האם מישהו יודע מהו הקישור לאתר שמצויות בו תמונות ללוח תקשורת? תודה

beezi

New member
החברה נקראת אייזיק ישראל

הקישור הוא http://isaac-israel.bashan.co.il/start_frameset.html באתר של החברה תוכלו למצוא אינפורמציה כיצד לרכוש את התוכנה לסמלים ללוח תקשורת, שנקראת Boardmaker . את הסמלים ניתן להדפיס ולניילן ולאחר מכן להדביק עליהן סקוטש ולהשתמש על גבי לוח תקשורת.

ועוד קצת מידע- תקשוב דרום

תקשוב דרום הוא אתר מוצלח מאד, הכולל תוכניות מוכנות, עם שימוש בסמלים ותמונות, וכן הרבה תוכניות שמתאימות גם לילדים רגילים. כדאי לדפדף ולהתנסות. קראי את מה שכתבתי לך בנושא, כתשובה לשאלתך על קלינאית. אייזיק ישראל מנוהל ע"י ג'ודי וויין. היא גם הכתובת לתוכנה של מאייר ג'ונסון. אמורה היתה להגיע גירסא חדשה, יותר מתאימה לתכנים הישראליים, חגים ועוד. לתקשורת תומכת, כדאי להתחיל קודם, עם תמונות הרלוונטיות לחיי היום יום של בנך,כמו תמונה של מזון או שתייה שהוא אוהב. לצלם אריזות של מזון ואת המזון מוכן, ולצרף את המילה כתובה, כדי לעזור לכישורי אוריינות- שיצרף גם מילה לתמונה. הלוח הראשונה, צריך להיותפשוט וברור ובהמשך מעדכנים ומצרפים לו נושאים נוספים. אפשר לצלם משחקים ולצלם את גן השעשועים, גינה, חנות אהובה או מקומות שאובה,כדי שיוכל לבקש ללכת אליהם. באופן אישי את צריכה ללמוד ליזום שאלות והכוונה,דרך תמונות, כדי להרגיל אותו, שזה כלי שימושי עבורכם, ולא רק עבורו. כאשר התמונותתשרתנה אותו ואת צרכיו, הוא ירצה להשתמש בהן. אם הן לא תהיינה קשורות לפעילויות חשובות עבורו, לא תהיה לו מוטיבציה להשתמש בהן. אני מצרפת לך קובץ של פעלים לדוגמא. אפשר להעביר את הסמלים אל POWER POINT בשלב שהם מופיעים בתוכנה,לפני שמעתיקים אותם אל הלוח. כך ניתן לצרף אליהם תמונות נוספות. מקווה שעזרתי, תלמה.

אופסס אני והמקלדת שלי לא ממש ביחד..

והמרווחים שבין המילים, לא נראים לאחרונה... (עייפות מצטברת...) הכוונה של מקומות שאובה, היא כמובן מקומות אהובים עליו.. הדוגמא שצירפתי, כוללת פעלים, אך לרוב כדאי להתחיל קודם עם שמות עצם. בפעלים של בני , צורפו גם פעילויות שהוא עושה, מבלי לבקש, כמו לכרסם\ לנשוך חלקי משחק שונים (קשור לחיפוש התחושתי של תוך הפה, חלק מליקוי האפרקסיה שלו), כדי שיבקש במקום לעשות בעצמו. אחת הבעיות של חלק מהילדים האפרקסיים, היא שהם לומדים להיות עצמאיים ולהסתדר לבד וזה כמובן מהווה מכשול לתקשורת- כי כשעושים לבד, לא צריך לבקש כלום... ואני חוזרת על המלצתי, למצוא קלינאית שבקיאה בתחום ולבנות איתה את התוכנית, לבית ולמסגרת החינוכית.

למעלה