תמונות יפיות

קרןכהנא

New member
תמונות יפיות

שלום רב, אינני גולשת קבועה בפורום זה, חשבתי שאולי מישהו מכאן יוכל לעזור לי. להורי יש מספר תמונות יפניות מקוריות ודי עתיקות (סביבות 1850-1900) ואני מחפשת מישהו אמין שמבין ויכול להעריך את ערכן הכספי. אשמח לקבל תשובה פה או במסר אישי. תודה תודה קרן

Tenguy

New member
תצלמי באיכות טובה את התמונות ושלחי

מדגם נבחר מן התמונות לאילנה זינגר, האוצרת של מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה. הערה : מאד חשוב לצלם (בהגדלה) גם את כל החותמות שהוחתמו בתמונה (לפעמים יש כמה - ליש לחפש בצדדים גם מעלה וגם למטה) כולל חתימת האומן עצמה. אם מדובר במגילות - יש לצלם גם את הכיתוב האחורי (אם ישנו), שמאחורי המקל העליון, אליו מחובר המתלה של המגילה. כשמדובר במגילות איכותיות - הן נמצאות בתיבות עץ, שגם עליהן כתוב משהו (ולעיתים בתוספת חתימה) - גם את זה חשוב לצלם ולצרף למדגם הצילומים. אם אילנה לא תוכל לעזור, אני משוכנע שהיא יכולה להפנות אותך לאנשים הנכונים. זו הצעתי הקטנה שעולה כרגע בראשי עבורך, שאלה: האם מדובר בציורי דיו (מונוכרומיים) בלבד או בציורי צבע ? האם מדובר בתמונה ממוסגרת או במגילה ? אם אלו מגילות - האם הן נמצאות בקופסאות העץ המקוריות ? כי כל הדברים האלה מאד משפיעים על המחיר של התמונות. אפשרות נוספת - למכור אותן ב-ebay (עם מחיר מינימלי של 50-80 דולר), ואני משוכנע שאם מדובר בתמונות איכותיות - אנשים יריבו עליהן והמחיר עבור כל אחת מן התמונות ינסוק אל מעבר ל-100 דולר. לדוגמא: מגילת ציורי מקורית של צייר סיני מפורסם - פאי-שי (שהמוכר לא היה בכלל מודע לאוצר שיש בידיו) נמכרה ב-ebay ב-4500 דולר ! (וזה נמכר לדעתי בזול, כי אם מוזיאונים היו רבים עליה, המחיר שלה היה יכול להגיע ל-10000 דולר...) לשם רושם ראשוני - יש להיכנס ל-ebay.com עם חיפוש (במקרה והתמונות שלך הן מגילות...) של "japanese scroll painting” או כל חיפוש שמתאר טוב יותר את התמונות שברשותך, ולהתרשם בעצמך מן ההיצע, הביקוש וטווח המחירים.

למעלה