תמונות חדשות!

motish3

New member
תמונות חדשות!

שבוע טוב, ביום שישי נוספו לי 7 תמונות חדשות לאירליינרס, כולל תמונה של קוקפיט של 767-258ER של אלעל בטיסה, וקוקפיט של MD-82 של חברת KULULA הדרום אפריקאית. בנוסף לכך יש עוד מספר תמונות של מטוסים קלים מהרצליה. תהנו!

tcu6

New member
אהבתי במיוחד את תא הטייס העתיק של

הטורבוטארש. מענין שלא רואים את התצוגה הדיגיטלית במסכים בתא הטייס של ה767 מדוע? תמונות יפות, תודה על הקישור.

motish3

New member
תודה רבה!

תודה על התגובות חברים! הסיבה לזה שלא רואים את המסכים זה כמובן הפלאש- בלי הפלאש הקוקפיט חשוך לחלוטין ככה שזאת הייתה האלטרנטיבה היחידה. אתה יכול לראות את שהשעה היא 03:57 בצד השמאלי של הקוקפיט- משמע אמצע הלילה וחושך מוחלט בפנים ובחוץ-ב 35000 רגל.

3:57 לא תמיד אמצע הלילה!

למשל בגריניץ זה כמעט 4 לפנות בוקר ובתל אביב זה 7 בבוקר ומעל האוקיאנוס זה באמת אמצע הלילה.

motish3

New member
בטיסה הזאת

היינו ב 4 לפנות בוקר אחרי ג'יבוטי ומעל אתיופיה ככה שזה מעל יבשת אפריקה ובאותו אזור זמן כמו ישראל.

g i l g

New member
3:57 זה זמן הטיסה שעבר עד עתה..

ולא הזמן UTC.. השעון זמן מראה דווקא 1 ומשהו UTC שזה כן אמצע הלילה מכל בחינה שהיא.

motish3

New member
התמונה צולמה ב 4:22 בלילה

בדקתי את התמונה המקורית, כנראה שאתה צודק גיל. לפי מה החישוב של כמעט 4 שעות טיסה? המראנו בשעה 00:45 מת"א... איך השעון הזה מופעל? מתי? וע"י מי?

ERJ PILOT

New member
הסבר

אצלנו ב-ERJ השונה מאוד דומה, ומה שאתם רואחם למעלה זה GMT ומתחת זה הזמן שעבר מתחילת הטיסה. ככה זה לפחות נראה , ואני מצרף שעון שדי דומה לזה שב-767.

g i l g

New member
השעון הפרימטיבי הזה..

מופעל ע"י הקברניט בתחילת ריצת ההמראה (ככה זה בארקיע) ומופסק ברגע פינוי המסלול. משמש לעימות זמן הטיסה עם התוכנית טיסה ולמילוי דו"ח טיסה על כשירות המטוס וכו וכו.

g i l g

New member
מוטי תיאר את זה כאיזה מכשיר מיוחד

ובעצם זה שעון פשוט אבל עם תפקיד חשוב.. כנראה שפרמטיבי לא התאים :]

motish3

New member
לא מיוחד

פשוט המכשיר ותפקידו לא היו מוכרים לי, כשהייתי בקוקפיט נכנסתי בלי השעון ככה שלא הייתה לי אינדיקציה על השעה המדויקת. תודה על ההסברים! פעם ראשונה ששמעתי על הדבר הזה.

למעלה