תמונות זן

ירון-מ

New member
תמונות זן

היי כולם/ן מישהו יודע איפה אפשר למצא תמונות זן (כאלה שתולים על הקיר ולא ספר תמונות או משהו קטן)

../images/Emo13.gif איזה כיף, סוף סוף אני יכולה

לעזור במשהו. יש אתר נפלא ממש שיש בו תמונות זן, שהאמן שלהם שם דגש על צבעים כדי ליצור תחושות שמובילות חזרה אל הנפש וליחסים המיוחדים שמחברים אותנו עם היקום. התמונות שלו, כפי שנאמר באתר, מכוונות ליצור תחושת שלווה, מלאות וחיבור לעצמנו. במחשבה שניה אלה לא תמונות זן קלאסיות, כמו הקליגרפיות והציורים העתיקים, אלא אולי יותר תמונות זן מודרניות. בעצם, למה לנסות להגדיר, ההגדרות תמיד מקבעות. תראו אותם בעצמכם, באתר: www.truebluedesigns.com ואגב, לחלק מהתמונות מצורפים קטעים מספרים שגם כתב האמן, שמציירים תמונה מרגיעה עם משמעות סימלית מרגיעה, כמעין מדיטציה. אופס.. זה נתן לי רעיון
.

רעיון (אשמח אם תקחו בו חלק)../images/Emo23.gif../images/Emo143.gif

מאחר ובאתר מתפרסמות כל פעם תמונות חדשות, המעלות תחושות, מחשבות ואסוציאציות, שאמורות להביא לשלווה ותחושת חיבור, בחרתי לצרף תמונה מסויימת ולשאול את משתתפי הפורום מה התחושות והמחשבות שהתמונה מעלה אצלם. מאחר ואני לא הכי "גדולה" במחשבים, אלא רק חובבת בטכנולוגיה, אשמח אם אצליח להוציא את זה לפועל, כלומר להצליח לקשר את העמודים וכו´. טוב, אז התמונה הראשונה שבחרתי להעלות היא: "Tree Of Clarity", (מקווה שהקישור יעבוד). לצלול.

אורלי_ל

New member
אשמח להשתתף

(לא קראתי את הציטוט). המילה הראשונה שחשבתי "חייזרים". התמונה מזכירה לי, משום מה את הספר על פלוטו הכלב (ספר ילדים).

ההסתכלות והאסוציאציה שלי.. ../images/Emo141.gif

(טוב, יופי אני רואה שהקישור עבר). אז רציתי לכתוב את מה שהתמונה והקטע הכתוב עשו לי: הכותב מתחיל לכתוב כאילו מהאמצע, "..אבל עדיין, בקייצים, הוא שב לעץ האשל של נעוריו". אני רואה בכך סמל, למשהו טבעי, אמיתי ויפה שצומח כשהתודעה עוד נקיה. הדימוי הוא של קיץ, עונה שמסומלת עם אור וחום.. מתואר שהוא מתבונן בשקט בתוך העלים הירוקים, עד שהוא שוכח את כל עברו ואפילו את שמו. הוא נכנס למעין תודעה ריקה, וחי ונושם את ההווה, כי אין עבר, אין עתיד (כמו שבן טל שחר כתב), יש רק הווה, לכן אין צער, הצער הוא בעבר, וההווה - הוא העץ, הקיץ, והעלים הירוקים. כל כאב העבר נמחק באותו רגע כלא היה, והעלים זוהרים יותר מתמיד, דרך מודעותו הבהירה. הדימוי הזה סימל אצלי את התחושה שבאה כאשר אני באמת מרגישה שאני זורמת עם ההווה, ולא חושבת יותר מדי על העבר או העתיד. אם אני מצליחה להתרכז במה שאני עושה באתו רגע בלי לחשוב על שום דבר אחר, אני מרגישה שאני זורמת עם היקום. אני מרגישה אהבה אמיתית שלא מותנית, שיוצאת מתוכי, לא איכפת לי מה קורה סביבי, ואין לי דאגות כי ההווה הוא מה שיש. הצלחתי לעיתים לחוש את ההרגשה הזאת במדיטציה, בתקופה שעשיתי. התבוננתי שוב בתמונה. העץ מאוד מחבר אותי לטבע ומקרקע אותי. הוא מאוד עוזר לי בגלל שיש לי נטיה "לרחף". השילוב של העץ והצבע הירוק של צ´קרת הלב (מי שלא מבין, צבע המרכז האנרגטי של איזור הלב לפי הרפואה המשלימה), עשו לי מאוד טוב והעלו לי חיוך. אשמח אם תרצו להוסיף תגובה, או כל דבר.
.

לא יכולתי להתאפק.. ../images/Emo140.gif

והחלטתי לשלוח עוד תמונה. הפעם רק תמונה שהופיעה ללא ציטוט (לצערי, אני לא יודעת אם היא עדיין מופיעה באתר). שם התמונה הוא: Courage (אני בטוחה שאני לא צריכה לתרגם אותו). היא מצורפת כאמור בקישור. שאלתי היא מה שאתם חושבים, רואים, מרגישים כשאתם רואים את המילה הזאת ומה אתם מרגישים או חושבים על התמונה, מה היא עושה לכם

יעל :-)

New member
ממש יפה!!

התמונות באתר ממש מקסימות. לא הספקתי לראות הרבה עדיין אבל הייתי חייבת לכתוב לך. התמונה שצירפת: Courage , לא רק שהיא מופיעה... היא מופיעה לי כרגע בשער הראשי של האתר. אולי זה מקרי... ואולי לא
אולי אני אענה לך על השאלה יותר מאוחר, אבל כרגע רציתי להגיד תודה!

ירון-מ

New member
שוב אני

אז ככה , דבר ראשון תודה על התשובות וההתיחסות שאלה כה קטנה ותשובות כה גדולות למען האמת התכוונתי יותר בכיוון של מי מכיר חנות בארץ (לא וירטואלית) שבה ניתן למצא תמונות אלה (לרגל חנוכת ביתי הקרבה ובאה) ירון

דבר שני..

חוששתני שאני לא מכירה חנות כזאת בארץ. הייתה פעם חנות בדיזנגוף סנטר, בקומה הראשונה,שמכרה חפצי נוי וכל מיני מזכרות מיפן. בזמנו גם ביקשתי מהם שיזמינו לי קליגרפיות, הם אמרו שישתדלו אבל בסוף לא הביאו. די קשה להשיג בארץ.. תנסה אבל אולי לשאול בחנויות של מיסטיקה, אולי הן יפנו אותך למקומות שאפשר להשיג בהם את מה שאתה מחפש.

איזה יופי ../images/Emo141.gif

זה באמת נותן את הכח להסתכל על היופי של החיים תודה

רמי ד.

New member
תודה ותגובה

אני רוצה להודות ל"רוצה לצלול באור" על התמונות, ועל השיתוף בחוויותיה. אני אוהב את התמונות. תמונת האומץ כך אני תופס, מראה שהאומץ האמיתי הוא להשאר ירוק וטבעי, כשכל זה קורה מעל הראש שלך. קל יותר להלחם ולנצח, מאשר לקבל, להמשיך בגדילה ולהמנע מההתמודדות. בקשר לדבריך בעניין התמונה הקודמת, אני מסכים בהחלט, ורוצה להוסיף, שלפעמים אני שם לב שאני מכונס בתוך עצמי, סגור מהעולם ואף לחוץ ומוטרד. ברגעים כאלו אני "פותח" את העינים, ורואה את הגוונים המרובים של הירוק שמסביב, ופותח את טווח הראיה, כך שאני רואה גם בזויות העינים, וגם למעלה וגם למטה, ואני צולל בירוק, ומפסיק לחשוב, ובועת העתיד הלוחצת נעשית שקופה יותר ויותר, עד שהיא פוקעת ונעלמת רמי

למעלה