תמונות ה"זירה" 29.5.2004

ההבדל בין תאוריה לביצוע בפועל

הבועט היה אמור לדחוף כלפי המותקף את ידו הימנית(כי הוא בועט עם ימין) ולהגן באותה עת על פניו עם השמאלית, מענין שזה לא קורה כאן.
 
אל תשכח שמדובר ב-

בקרב דינמי.... ולא תמיד עושים לפי הספר.... אבל יש כאן בלוק יפה.... יניב
 
אפרופו ה"בלוק"

גם הוא לא מבוצע נכון. כלומר הבלוק עצמו נכון אבל חסרה הסטת היד הימנית קדימה(של יוצר הבלוק) לכיוון פניו של הבועט כדי להדוף אגרוף שעשוי להגיע לפנים אחרי הבעיטה. חוכמה גדולה לנתח תמונות מהצד כשאחרים חוטפים
, אבל גם מזה לפעמים אפשר ללמוד משהו קטן. ותודה על התמונות.
 

zoti

New member
באיגרף תאילנדי בועטים אחרת

אם אתה בועט עם רגל ימין אז יד ימין שלך תרד לצד הגוף בשביל הקונטרה לתנועה ויד שמאל תעלה כדי לשמור על הפנים.
 

zoti

New member
ותמונה להמחשה

כמו שאתה רואה יד שמאל יורדת לצד הגוף ויד ימין עולה להגן על הפנים בזמן בעיטה ברגל שמאל. זו הצורה התאילנדית ה"מסורתית" לבעוט.
 

zoti

New member
ועוד אחת בה רואים את מצב הידיים

יותר טוב.
 

COGAN BENY

New member
זותי, גם הוא צודק.

בצפון, שם לא תראה הרבה אגרופים אלא המון בעיטות, תראה בעיטה בצורה הזו, בבנגקוק (בג'וקי ג'ים לדוגמא) ובפאטיה (בסיט יוד טונג לדוגמא) בועטים עם יד קדימה (באותו צד של הרגל) ואילו היד השניה סוגרת על הפנים. תפקיד היד הוא, להגן, להסתיר, לשמור על טווח, ולהפריע ליריב לתקוף. מויי תאי קלאסי.
 
למעלה