תמונות השוואה בין

Druyanizem

New member
תמונות השוואה בין

מנוע הרינדור של מקס scaleline לבין מנוע הרינדור ברזיל. יש הבדלים... במיוחד בהצללה. אולי אם הייתי יודע להשתמש בחומרים של ברזיל יותר טוב... היה אפילו עוד יותר הבדל. בכל אופן....הינה

Druyanizem

New member
רונדר בברזיל

אותה סצינה (רק בלי התאורה שהייתי להוסיף לרינדור של scale line.)

ejay

New member
המבחן הזה לא ממש אמין כי

אתה משתמש בתאורה שונה בכל אחד מהמקרים.. בראשון נראה ששמת כמה אורות מסביב, ובשני (של ברזיל) נראה שהשתמשת ב skylight. (בלי gi ?) אם תשתמש בתאורה זהה ובחומרים זהים לשני המצבים, ההבדלים יהיו קטנים מאד. החומרים של ברזיל במצב תאורה רגיל מרונדרים דומה לחומרים של מקס, עם הבדלים משמעותיים בעיקר בהשתקפויות. אם תפעיל (secondary illumination (gi ברנדר של ברזיל, ההבדלים יהיו גדולים יותר ותוכל לראות את הכוח האמיתי של המנוע .

galrt

New member
same exact result prolly

if you didnt know, blur was part of working on the max renderer/material editor for discreet. and since blur was made up from that code..shaders will act the same way in an exact comparing test as ejay said you wil probobly see the same exact result

Druyanizem

New member
שכח מזה...

הבנתי מה זה GI (globle illumunation). בכל אופן.. הפעלתי את אניהם (גם את ה secondery). אולי לא עשיתי משהו נכון?

preacher

New member
בדמו של ברזיל,

ה- GI פועל רק על הסקיילייט. הוא הפעיל את זה ורואים, אבל חלש. ה- SECONDARY ILLUMINATION של אורות רגילים יוצא עוד יותר חלש, ובאובייקטים כאלה יכול להיות שלא יראו בכלל. ככה או ככה על אורות רגילים האופציה הזו לא נראית מציאותית בכלל. מה שיהיה יותר מעניין, זה לראות הבדלים בין רינדורים של מקס, לייטוויב, XSI, ומאיה. אולי ננסה לארגן מבחן השוואתי?

ejay

New member
זה לא נכון..

secondary illumination בברזיל , גם בגירסת הדמו הנוכחית, עובד גם על סקיילייט, גם על אורות רגילים (spot/omni - והתוצאות מצויינות) וגם על אורות גיאומטריים. במצב הרגיל אנרגיית האור פועלת כמו בטבע, אבל ניתן להגביר את אנרגיית האור המוחזר כדי לחזק את אפקט הgi במקרים בו הוא חלש מדי.

Druyanizem

New member
אז...

איך אני באמת מפעיל את הקטע של החזרת האור? הוא לא מחזיר לי את האור מהכדורים... איך אני עושה שהוא יחזיר לי את האור מכל אובייקט שנמצא בסצינה?

ejay

New member
ברגע שאתה מפעיל

enable secondary illumination ומסמן את התיבות לגבי כל מקורות האור בסצנה שלך, החזרת האור מתבצעת אוטומטית. (אני חושב שאפילו אם אתה רוצה אתה לא יכול לבצע exclusion של חפצים מסויימים מהחישוב). אם זה מופעל ואתה עדיין לא רואה את האפקט במלואו, נסה להגדיל את ערך ה secondary light energy , ובמקרים מסויימים כדאי גם להגדיל את מספר הbounces מ1 ל2 . (אבל קח בחשבון שזה מאט את הרינדור משמעותית).

preacher

New member
לא, לא אמרתי את זה

אמרתי ש-GI, כלומר הצללים המרוככים, עובדים רק בסקיילייט. ה-SI עובד בכל מקרה, פשוט מהנסיון (המועט למדי) שלי ההשפעה שלו על הסצינה היא לא כל כך גדולה, בטח לא כמו GI, ובנוסף זה יוצא לא ראליסטי במיוחד אם אתה מפעיל רק אותה בלי סקיילייט. אולי זה תלוי בסצינה. בחדר סגור שניסיתי לרנדר זה יצר בנקודות החיבור בין הקירות לרצפה מין אזורים מוארים בתחתית הקיר, מאור שהוחזר מהרצפה. זה לא היה אור חזק מאוד אבל זה נראה כאילו הרצפה עצמה פולטת אור כמו באיזה סרט מדע בדיוני. ה-GI מהסקיילייט לעומת זאת, יצר שם דווקא אזורים מוצללים, שאולי לא קיימים במציאות אבל יוצרים תחושה של רינדור אמיתי יותר.

ejay

New member
רק לשם הדיון,

gi זה לא רק צללים מרוככים.. צללים מרוככים הם אחד המאפיינים של רינדור giאבל ניתן להשיג את אותו האפקט גם מרינדורים שאין בהם gi (כמו למשל באמצעות שימוש בskylight או במספר spotlights מסביב לסצינה..) secondary illumination וglobal illumination זה בעצם שני שמות לאותו הדבר- חישוב קרני אור שאינן בוקעות באופן ישיר ממקור האור אלא מקפצות ומוחזרות בין משטחים בסצינה. אבל בשורה התחתונה אתה צודק- התוצאה הסופית היא מה שמשנה, ואתה צריך להיות זה ששולט בה ומכוון אותה לצרכיך- גם אם האור שהוחזר מהרצפה נכון פיסיקלית, אין סיבה שפתרון אחר (ו"מזוייף") לא ייראה טוב יותר.

למעלה