תמונה

aeshet

New member
תמונה

האם מישהוא יכול לדעת מהתמונה משהוא על התקופה או המיקום חג שמח

הצילום נראה צבוע ידנית

וזה מרמז על התקופה. גם הבגדים אופייניים לתרבות מסויימת. אני לא מסתכן באבחנות, רק מצביע על כיוון חשיבה...

תמונה

האם יש איזהשו כיתוב בגב התמונה? אם תפרק את המסגרת אולי יתגלה כיתוב. לגבי התקופה אפשר להניח שזה לפני שהיו צילומים צבעוניים. לפי הקישורים המצורפים ידעו לצלם בצבע כבר לפני 150 שנה - אבל לקח זמן רב עד שזה הפך לסטנדרט. בארה"ב הצבע נכנס יותר מוקדם - בגלל מצב כלכלי משופר אחרי מלחמת העולם השניה. לכן אולי מדובר על תקופה של לפני שנות החמישים. אם זה בארץ הצבע נכנס מאוחר יותר בגלל רמת החיים הנמוכה יותר. הלבוש נראה "דתי", יש רק נשים בתמונה והן מכוסות היטיב. לגברת יש עגילים. מנהג? עניין אופנתי? עיניין של עושר? הילדות בגילים שונים. אחיות? יש דימיון בין כולן ולכן יתכן וזאת משפחה. אולי בפורום צילום יהיו רעיונות נוספים.

dashar

New member
"לשחק" עם התמונה

1. יש ברשותי תמונה "צבועה" מתחילת שנות החמישים בארץ, איכות הצביעה והצילום גבוהה יותר מהתמונה שלך, כך שניתן להניח שהיא צולמה לפני כן. 2. יש לי שתי הצעות, אחת לנסות גם לבדוק בפורום של אופנה. ודבר שני שאותו ניסיתי בעצמי: ישנן תוכנות חינמיות ברשת המאפשרות משחק עם התמונה: למשל דבר ראשון שעשיתי זה ש"הורדתי את הצבעים" שהוסיפו לצילום, מה שאיפשר כבר בשלב זה לראות בצורה חדה יותר את תווי הפנים. לאחר מכן חידדתי את התמונה (גם אפשרות באותה התוכנה) ואף זה תרם לדיוק בתווי הפנים. אני יכולה להעביר לך את התוצרים של "המשחק" עם התמונה, או לחילופין להמליץ על התוכנה איתה עבדתי (כאמור חינמית איכותית ונמצאת ברשת). 3. דבר אחרון, הסתכלתי על המסגרת, אינני יודעת אם היא מתקופת הצילום או מאוחר יותר, בכל מקרה יש לי מסגרת מאד דומה כנראה משנות ה 30-40 שהגיע מרומניה. שירה

לפי התספורות הייתי מהמרת על

שנות ה-20, אז היה באופנה שיער קצר, במערב אירופה וארה"ב.

deebeebee

New member
לפי אורך שמלתה של האמא

נראה כמו משהו מתחילת המאה העשרים.

האם יש כיתוב בגב התמונה?

ואני מתכוןן - אחרי פירוק המסגרת. יתכן ויש שם רמזים נוספים. בדרך כלל צלם מקצועי שם חותמת - ואז אפשר לדעת איפה ומתי בערך זה צולם. המסגרת יכולה להיות מאוחרת יותר ואז היא מסתירה את המידע.

dashar

New member
עוד השערה

סגנון השמלה של האשה המבוגרת וכן של הילדות מאפיין לבוש מהתקופה הויקטוריאנית, כך גם נראה שאיכות הצילום שסביר להניח שנעשה בצלמניה כלשהי הוא מתקופה מוקדמת, לכן הייתי מהמרת על השנים הראשונות של 1900. אולי 1900-1910. מאד מסקרנת התמונה הזאת שירה

למעלה