תמונה

עגנון

New member
ועוד

תגידי לו: מטתי אשחה לילה בדמעתי, ומתחת לבנת בשרי נשרף מדי לילה כרי.

השולמית

New member
התנהגות לא חיילית

ובכל זאת- איך אפשר לעמוד בפני חתולה?.. אז כורעים! שימו לב שכשיש שלושה צבעים נפרדים- זו חתולה.

תראו מה זה,

אפילו חתולה מתחלקת בצה"ל לשלושה

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

היה קצת רעש כשנכנסת ולכן לא קיבלנו אותך כראוי עד כה אבל טוב מאוחר מלעולם לא. ובין לבין, אם אתה עולה על משהו מעניין ביידיש אל תתבייש לתרגם לטובת הפוסט מודרניסטיים שבינינו (למשל אני)

שאני אבין,

פוסטמודרניזם זה ללכת כל כך קדימה בחלל עד שאתה כבר מופיע מאחורה בזמן? כי אם זה ככה, יש לי כמה דברים הרבה יותר חשובים שתברר לי מסתם יידיש.

השולמית

New member
אני אולי מבינה

יש כזו קללה ביידיש שמאחלת שתיקבר הפוך עם הרגליים למעלה והראש למטה (בתקווה שאינני מתבלבלת עם משהו אחר), ואז סביר להניח שכשקמים לתחיה מופיעים מאחורה בזמן. לא?

אכן קללונת היא

שתהיה כמו בצל. הראש באדמה, רגליים אל על. זאלסט זיין וי א ציבאלע. מיט די קופ אין דרעיירד און מיט די פיס אראף. תיכף יבוא נועם ממשטרת האידישאים ויתקן לי איות. לא נורא. זה יישמע פונטית בערך כך: ZOLST ZAIN VI A TSIBALLE, MIT DE KOP IN DREIRD UN MIT DE FIS AROIF. הסקוטים, אומרים יודעי דבר, הם יותר אנושיים. קוברים עם הראש בחוץ, ואפילו מסיידים בלבן. חסכון מציבה. אבל באחרית הימים..."יישא הראש בעול התחת" (פרנסוא ויון ובאה גאולה לעולם).

אני מהדסקריפטיוויסטים ../images/Emo13.gif

כך כותבים את זה? אני אתקן רק אם תתעקש על כך שאתה כותב לפי ה"נורמה". כך תמיד נהגתי.

נועם יקירי במטותא,

האידיש עושה אותך סקלרוטי לא עלינו. אני לפי הנורמה? הרי על מה יצא לך הקצף? שאני כותב לפי הניגון ואתה עומד על כך שיהיה כתוב לפי הייוו (ראשי תיבות של קבוצה חשובה מאד שקבעה את כללי האיות האידי, סליחה היידי. ואני בכלל לא כל כך בטוח שככה קוראים לה). והראיות הריהן חקוקות בגנזי פורום אידיש, סליחה יידיש, מלא-כל-כך-מזמן. ולא, אני ממש לא רוצה שתתקן לי שום דבר בבקשה.

למעלה