תמונה שתפסה אותי

AshkA_

New member
תמונה שתפסה אותי

יש למישהו רעיון היכן היא צולמה ?

shaishoo

New member
באנדיות זה בטוח

לפי הדפוס על הבד הייתי נוטה יותר לבוליביה מאשר פרו אבל אולי אני טועה..

natyh

New member
אויוני בוליביה

לפי הבתים והמדבר ברקע . נתי

סאקרה

New member
כ-../images/Emo42.gif,נתי.. ולעניין..

לעניין המנטל.. האריגים הצבעוניים של הצ'ולות איבדו מזמן את האיפיון האזורי/שיבטי שלהם. בעבר,על פי סוג המנטל ועיצובו יכולת לאמר מיד מאיזה איזור הגיעה הגברת מה ההשתייכות השבטית שלה וגם..מה מצבה המשפחתי.(נשואה,רווקה,אם) מאז הומצו מכונות האריגה החשמליות,כמעט אף אחת לא אורגת מנטלים. את החוטים הצבעוניים מיבאים מ..הודו וסין ואת המנטלים אורגים בבתי חרושת באיזורים פטורים ממס. מי שרוצה לראות מנטלים מקוריים ימצא אותם ב: 1.במוזאונים 2.בתוך תיקי הצד והארנקים שנמכרים לתיירים. (מעור או בד) 3.משולבים במעילים,כפס דקורטיבי. 4. אצל זקנות בכפרים נידחים,אבל אז הם בד"כ מזוהמים מכדי לזהות את יופים.

סאקרה

New member
הנה התיק בשלמותו.

גם את אלה נעשה קשה להשיג ומחירם מאמיר..

סאקרה

New member
וכך ארגו פעם..

כיום זו תצוגה לתיירים בעמק הקדוש בפרו לא רחוק מקוסקו. אגב,באופן מסורתי כל החוטים נטוו מצמר אלפקות למות או ויקוניות. (את הגואנקו כמעט לא ניתן לביית) כדי ל"רענן"את הנופים האפרוריים של האנדים נהגו לצבוע את הצמר בצבעים מהצומח-תבלינים כמו כורכום,זעפרן או קפה.. מטבעם של צבעים טבעיים שהם דוהים מאוד. לכן האריגים הישנים נראים "חסרי חיים" מול צבעי הסוכריה של החדשים.

shaishoo

New member
קצת קשה לי

הרעיון שאני עומד לחלוק עליך אבל: אני זוכר בבירור שהיה הבדל בין האריגים בבוליביה לבין אלו של פרו. בבוליביה הם נטו להיות יותר עם ורוד בסגנון זוהר בעוד שבפרו באזור קוסקו הצבע השולט היה חום-כתום.....

סאקרה

New member
לא רק שאתה לא חולק עלי,אתה מאשש

זה בדיוק מה שאמרתי. שבאופן מסורתי צבע המנטלים סימן השתייכויות עד לפרטי פרטים. אלא,שעכשיו,עם כניסת הנולים התעשייתים,הכל התבלגן. אי אפשר יותר לדעת לפי הבד. נותר לנו עדיין הכובע,אורך החצאית,צורת הגרב והנעל. האריגים שראית בשוק בפרו-הם הישנים. (החום-כתום) כל האריגים החדשים הם בוורוד פוקסיה,תכלת,סגול וכחול.

מה זה מנטל?

כשאני הייתי שם קראנו לזה מאנטה - שמיכה בספרדית

jeshu

New member
בבד כזה שתלוי בחדר שלי כקישוט כתוב בפס הלבן "BOLIVIA" ופה לא...

AshkA_

New member
בכל מקרה

אני מתכוונת לשפץ אותה קצת בפוטושופ (הפלאש קצת מפריע), ואני מעוניינת להדפיס אותה בגדול כתמונה על הקיר. היא ממש מוצאת חן בעיני

AshkA_

New member
היא תלויה בסוכנות נסיעות אופיר טורס

באילת. כשהלכתי לברר מחירים, ראיתי אותה שם ונדלקתי

למעלה