תמונה ראשונה ..

SkyEye

New member
החלטת יו"ר חבר המושבעים: זכאי ../images/Emo88.gif

... אבל בעיקר מחמת הספק
קודם כל - אתה צריך להתאמן קצת בסריקה. אני מניח שהאוריגינלים נראים טוב יותר ממה שזכינו אנו לצפות בו, לא
התמונה האחרונה לטעמי הטובה ביותר. המיסגור שלה נעים לעין, יש בה מגוון צבעים, נושא בולט ורקע מטושטש. ניתן כמובן לשפר בכיוון הפוקוס (או בסריקה, נראה לי ששורש הבעיה טמון שם) אבל בגדול היא הצליחה
.
הראשונה לוקה מעט בחשיפת יתר. הנושא ברור ומובלט אך לא ממוקם טוב במסגרת, וחסר בו עומק. לעדשה שלך יש תכונה אחת מצויינת והיא מרחק פוקוס מינימלי קצר מאד, 30 ס"מ בערך, במוקד קצר (28 מ"מ). נסה בפעם הבאה לרדת קרוב לרצפה (לזוית שטוחה מול האובייקט) וגם להתקרב אליו למקסימום האפשרי. העיוות בפרספקטיבה יוצר עומק מעניין שעשוי להוציא את הירקות מתנומתם
השניה פשוט לא מעניינת
. אין בה שום יחוד, ושום מסגור שמושך את העין לכיוון כלשהו. ברוב המכריע של המקרים מיקום האובייקט במרכז התמונה אינו מתאים ויש להזיז אותו משם בכדי שיראו אותו.
ובגדול - אתה בדרך הנכונה
. מגיע למפגש

The seventh sin

New member
תודה על הביקורת.... ../images/Emo58.gif

היא מאד עזרה לי להתפקסס קצת על הנושאים שנדונו פה.. בקרוב אני יעלה פה תמונות ממצעד האהבה ..טבילת האש הראשונה בחוץ .. נראה מה יהיו התגובות .. ושוב תודה .. ליאור...

atazur

New member
יש לי בעייה

אני לא אוהב צל בתמונות כאלו. לדעתי הוא אינו מוסיף ורק גורע. היה כדאי להשתמש בתמונה הראשונה בתאורה מלאכותית כדי לנטרל את הצל, או להשתמש בתאורה מלאכותית כדי לגרום לצל ארוך, בניגוד למסגרת של האובייקט.

למעלה