תמונה מ"אוסף הסכינים העצום שלי"

broadaxe

New member
האגדה האורבנית טוענת לניקוז דם

בדקירה כדי למנוע את הוואקום האדיר שנוצר ואז החייל לא יכול לשלוף את הכידון בחזרה... א. בתוך הגוף אין ואקום- יש לחץ. ב. אם יש ואקום- איך הדם ייצא- ובהמשך- בשביל מה צריך חריץ? החריץ לאורך הלהב הוא למעשה ירושה של פתרון הנדסי ללהבי חרבות ארוכים: כיצד לשמור להב ארוך ודק-יחסית במצב קשיח כדי שלא ייתכופף תחת משקלו-הוא או תחת הלחץ הקל ביותר? פתרון אחד הוא לעשות במרכזו לכל האורך שדרה מעובה, בחתך מעויין ("יהלום"). מצויין אבל מוסיף משקל. פתרון אחר הוא לעשות את ההיפך- ליצור תעלה לאורך הלהב, רצוי משני צידיו. לכאורה גריעת החומר מחלישה את הלהב, למעשה יש מספיק מסה משני הצדדים, התעלה האורכית מהווה מבנה גשר הנדסי שמקשיח את הלהב.

wimpi

New member
להפתעתי זה עובד

להפתעתי זה עובד, הן במים והן בשמן. פיקפקתי כמוך בניסוי אך מתברר שאבותיינו צדקו. אך יש לסייג: כאשר טבלתי את הלהב במים ושמן במצב אנכי, הנוזל רץ לאורך הלהב ונלכד בתצורה "בועתית" בחריץ. הטייה אופקית קטנה של הלהב וטבילה נוספת גרמה לי לקרצף את ידיי מ WD-40. אני מניח שקיימים עוד הסברים לחריץ הלהב, לעיתים ניתן להשוות מאפיין דתי/סימלי למשהו פרקטי.

טל ענבר

New member
WD-40 כמדמה דם?

תוסיף לרשימת השימושים בו....: http://www.twbc.org/wd40.htm מי יודע מה הקשר בין NASA ל - WD-40?

itzm

New member
ריסוס על חלקי מנוע

640 cc Engine: Problem is probably ice in the points (this mostly occurs after exposure to blowing snow). Remove rewind starter and starter pulley, rotate magneto housing until upper point set is visible, spray with alcohol, scrape with file, spray with WD-40, repeat for lower point set, and reassemble.

11moti

New member
תוספת של סכין

סכין מיניאטורית שלפי מה שנאמר לי כמעט שימשה את השייטת כסכין חרום אולם יצאה מהשימוש כי לא התאימה למשימתה,די דומה לסכין צוות אויר-רק קטנה.אולם היא תוצרת ויליאם רוג'רס משפילד -אנגליה, ועל הלהב צרוב:I CUT MY WAY GO עם ציור קטנטן(שלא ברור לי).

11moti

New member
וקצת כידונים

אחד -התחתון יותר טיקסי -אבל "עצבני מאד" והשני "קטלני ביותר" מבחינת אפקט הפגיעה,עקב העוקצים הרבים שלאורכו. כנראה מאפריקה.

YOSEW

New member
יפה../images/Emo129.gif

אוסף משגע של סכינים כידונים וכו... אתה גדול אם הידע בנשק קר סוף שבוע נעים

11moti

New member
תמונה מקרוב

תמונה מקרוב של הלהב -עם הכיתוב(מקוה שיצא ברור), אגב הידית עשויה מקרן.

למעלה