תמונה להשראה

תמונה להשראה

צירפתי את זה גם בפורום הזירה, שם היה להם איזה תצוגה של כפפות אגרוף שהם חשבו שהם עתיקות, עד שהבאתי אותה עם זה. פרסקו מדהים, שמראה עד כמה אמנויות לחימה בלתי חמושות מגיעות אחורה. זה גורם לכדים עם מתאבקי פנקרטיון עליהם להראות צעירים כמו צ'ונג בבק"ום. אולי מאוחר יותר גם יהיה הסיפור מסביב...

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif הם לא שומרים פנים...

בעזהי"ת אמנויות לחימה קיימות מאותה השניה בה נולדה התרבות, מאותו הרגע בו התחילו אבות ללמד את ילדיהם ולחנוך אותם לקראת חייהם. זה נראה הרבה יותר טבעי ומתקבל, מאשר ללמד קרוא וכתוב -למשל. ומכל מקום, שני החבר'ה האלה (מצרים? העין שלהם אופיינית לציורים הפרעוניים), לא שומרים פנים -או שהצייר היה פשוט כמו השכן הטמבל שמבקש ממך לעשות "כמו ג'ט לי".

אלישיר

New member
תיקון ומיקוד:

בעזהי"ת אמנויות לחימה, כלומר שיטות לוחמה ותרגולן לקראת התמודדות עתידית, קיימות משחר ההיסטוריה. בידיים ריקות? "לא אמרתי כלום". (ובכל זאת, גוטמן, מקיומה של לוחמה בידיים ריקות, לא תוכל להשליך במהרה שהיא הייתה למטרות מעשיות, ולא כזירה המודרנית בלבד).

איזו הרמה להנחתה!

התרבות המינואית, שהאי תרה השתייך אליה, היא אחת משתי התרבויות האגאיות הקדומות, מעידן הברונזה. היא התרכזה בעיקר בכרתים ובאיים ליד. השניה היא התרבות המיקנית, שעיקרה היבשה היוונית. בכל האיקונוגרפיה המינואית אין שום אזכור של מלחמה, ציד או משהו קרבי אחר. יש הרבה איזכור של ספורט - קפיצת פרים, אגרוף וכו'. יתרה מזאת, באף שריד מינואי לא רואים משפחה - בכלל! מה שמוביל ארכיאולוגים כיום להאמין שהתרבות המינואית היתה שונה באופן קיצוני כל מה שמוכר לנו מכמעט כל חברה אחרת. החברה המינואית כללה מודל משפחה אחר לחלוטין, ומודל התקדמות חברתי אשר מבוסס מאוד על ספורט אתגרי, ולא על מלחמה וציד, כפי שהיה בשכנתה המיקנית. מעבר לכך, הם יצרו אמנות עילית מהרהיבה, שעושה קאמבק מרשים עכשיו. הלוגו של מסעדת "ז'קו מאכלי ים" הוא חלק מהפרסקו "הדייגים" בתרה, כמו גם העטיפה של ספרה החדש של צרויה שליו.

Tonjin

New member
חשבתי שזה ככה, אבל לא העזתי לקוות

נראה COOL למדי

avshalomat

New member
הי בובה רוצה להתאמן

בקפיצות על הפר? נא,זה לא נישמע טוב

גוטמן,לגבי התרבות המינואית-שאלה

רציתי לשאול אותך דווקא לגבי התרבות המינואית שמסקרן אותי, תקופת הזוהר של כרתים/תקופת הברונזה, הייתה בתקופה של התרבות המינואית, מה שרציתי לשאול אותך הוא מדוע הם איבדו את ייחודם? אני מבינה שיש חורים רבים מההיסטוריה, כמו כיצד התקופה החלה ומתי היא הסתיימה, כמו כן מעניין אותי מדוע לא הצליחו עד כה לפענח את הכתב המינואי? אני מבינה שהיו שלושה סוגי כתבים: היגרופילים, כתב קווי א' וכתב קווי ב',והצליחו לפענח רק את כתב קווי ב',הנושא מעניין אותי מפני שזו הייתה התרבות המתקדמת ביותר בים האגאי באותה תקופה, לצערי לא הצלחתי לפתוח את הלינקים ששלחת לגבי מידע על התרבות הזו, אשמח אם תוכל לכתוב לי,או לשלוח אותי לחומר שיעזור לי,כמו כן לגבי ההתייחסות שלהם לתא המשפחתי הייחודי, מאד מאד מסקרן אותי אשמח לקבל מידע
נועה

אה, זה די קל:

בניגוד לתרבות המיקנית, שאף אחד לא ממש יודע מה קרה שם, התרבות המינואית זה מאוד קל: המיקנים כבשו אותם. עוד שאלות?

דרך אגב גוטמן

על פי סיפורים מיתולוגיים, נפילת האימפריה המינואית נגרמה מנזקי צונאמי שלווה את ההתפוצצות וקריסת הר הגעש סנטוריני בשנת 1490 לפני הספירה. (אבל שוב..אלו רק סיפורים..)

לא אימפריה ולא נפילה

המחיקה של התרבות בתרה/סנטוריני אכן קרתה בגלל התפרצות הר הגעש (אשר, דרך אגב, מאוד מבולבלים לגבי מתי היא קרתה), אבל מוקד התרבות המינואית היה בכרתים, ולא הושמדו משום צונאמי.

ועוד איך צונאמי

גוטמן היקר, כרתים יושבת 90 קלומטר מסנטוריני,וההתפרצות בסנטוריני היתה הגדולה ביותר שידועה ב-5000 שנה האחרונות. גדולה בכמה מונים מזאת של קרקטואה בתחילת המאה ה-20 . מינד יו המכתש שנוצר עקב ההתפוצצות בסנטוריי הוא 9-11 ק"מ קוטר. גל הצונאמי שגרמה ההתפרצות היה מעל 30 מטר,כרתים נשטפה בגל הצונאמי ונמצאו שרידים שנשטפו ע"י בכרתים 3 ק"מ לתוך היבשה. זה נכון שהצונאמי לא השמיד לחלוטין את התרבות המינואית אבל בהחלט נתן לה מכה אנושה,שהיה לה מאד קשה להתאושש ממנה. בתוך 50 שנה מאותו אירוע נכבשו ע"י המיקנים.

המחקר העדכני קצת פחות בטוח

אבל מאחר וזה כבר נושא לדיון בפורום ארכיאולוגיה, אשאיר את זה למקום אחר.

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif תודה.

בעזהי"ת לחימה טקסית. ובעצם גם לרוב הלחימה כיום תוכל לקרוא כך, לא מהיותה טקסית אלא מהחוקים שמגבילים אותה, כמו גם מאי הנסיון בחיתוכים אלימים (מתואר אצל שמעיה אנג'ל שחתך למישהו את העיניים -כשעמד מאחוריו. לא בדיוק משהו שאדם מודרני ממוצע מסוגל פסיכולוגית לעשות).

dascalu jacob

New member
גם שמירת הפנים תלויה במרחק

ככל שהכפפות גדולות יותר מיקום הידיים והדיסטאנס מהיריב גדול יותר. המתאגרפים של לפני 200 שנה שהיו ללא כפפות עמדו אחרת לגמרי מאשר היום. בל נשכח שהכפפה מהווה מילוי לחלל שמותירה יד חשופה.

למעלה