תמונה יפה

ארזS

New member
באמת יפה ! , אבל...

...אבל הכיתובים הורגים אותה... אני מבין אותך בנוגע לשמירת הזכויות. כבר קרה כמה פעמים שלקחו תמונות שלי והשתמשו בהן בלי זכויות. אז אולי אתה צודק אבל זה מפריע. לי אישית חבל לקלקל את התמונות שאני מפרסם [לפחות בינתיים].

תמונה יפה!

אני נאלץ להסכים עם ארז:הכיתובים האלה הורסים את התמונות שלך! אנחנו לא נגנוב לך את התמונות(אולי אסף כן,אבל רק כדי לשים אותן בסס"ק!) להבא אל תהרוס את התמונות עם הזכויות שמורות האלה! די להשתמש בהן!

kyle

New member
מאוד יפה!../images/Emo13.gif

ולמגיבים לפני: מצטער על הניסוח אבל בבקשה ס'תמו ת'פה.
אתם מגזימים בקשר לכתוביות, זה לא כל כך הורס, זה דווקא קטן יחסית! אתם רוצים לפרסם תמונות שלכם בלי כתוביות? בבקשה, רק אל תתלוננו אח"כ כשתראו את זה באיזה אתר מסריח של חברת נדל"ן שטוענת שהתמונות שלהם!
או שלא תגיבו.

אבל....

אני בשרשור תמונות שלי לא כתבתי את ה"זכויות שמורות"האלה בגלל שאני לא יודע איך... ותאמין לי קייל אפילו יסקי סיוון היו מתים שאני אתן להם תמונות. ואולי בשבילך הכתוביות קטנות אבל אתה לא היחידי בפורום הזה!

DerBleistift

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

קייל דה קינג!
ובכן... בהמשך למה שקייל אמר, אני שוב מתנצל על "הרס" התמונות (אגב, גם האיכות נמוכה מזו של התמונה המקורית, אבל לזה כבר אין קשר לזכויות, זו פשוט בעיה טכנית), אבל אין לי ברירה. עקרונית, בתמונות מאד ייחודיות, או באיכות הדפסה, אני יודע שאני פוגע, אך בתמונות "רגילות" אני נותן בעיקר כיתוב מטריד. האמינו לי שהייתי שמח להפטר מהמנהג, אבל אחרי שראיתי תמונות שלי מסתובבות בכל מני מקומות בלתי רצויים, לפחות כך אני יכול למזער את הנזק. צר לי, ידידי...

oren*

New member
סליחה על המילה הגסה, אבל קשקוש

כנס לפורום צילום, מציגים שם תמונות זוכות תחרויות, מציגים שם סריקות שקופיות והפקות סטודיו במאות ואלפי דולרים. בפורום ההוא חברים צלמים מהעיתונים הגדולים, חובבים, סטודנטים, וסתם מתעניינים בתחום - אף אחד מעולם לא העלה על דעתו להחריב תמונה בכדי שלא יגנבו לו אותה, אחרת מה הטעם בהצגת התמונה מלכתחילה? החוק בישראל מגן על זכויות יוצרים גם אם לא כותבים אותם על גבי התמונה, מה גם שאפשר לציין את זכויות היוצרים באחת הפינות מבלי לפגוע באובייקט המצולם. חברת נדל"ן שתשתמש בתמונה מתוך פורום ללא בקשת רשות, חושפת עצמה לתביעה - עם או בלי הטקסטים של זכויות היוצרים.

kyle

New member
קשקוש? אני לא מאמין! לאיזו רמת גסות

הגענו!? פשוט בושה!
בכל מקרה, הכוונה שלי הייתה שלא צריך לרדת עליו כי הוא שם כתוביות. ואני יודע שזה מוגן בחוק זכויות יוצרים, זו הסיבה שאני לא שם חתימות על התמונות שלי.

ארזS

New member
תשמע חביבי kyle

את התגובה שמתחת לזאת התחלתי לכתוב לפני שראיתי את התגובה הזאת שלך רק שהיה לי טלפון באמצע... אתה מדבר על גסות ? אחרי שאתה אומר לאנשים "סתמו ת'פה" ? אני חושב שאף אחד לא ירד עליו והוא מספיק ילד גדול בשביל לדאוג לעצמו. אבל מי שהגיב בגסות היית אתה.

ארזS

New member
אתה צודק במאה אחוז

רק שאנשים צריכים לכתוב בצורה יותר מתורבתת. זה הכל וסליחה שהגבתי . זהו... אני יורד מהנושא... כל ישראל חברים ! ואהבת לרעך כמוך !

kyle

New member
agreed../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif

אני בכלל מציע למחוק הכל מהתגובה שלי ומטה.

kyle

New member
סליחה שלא הבנת אותי נכון,

זה היה בציניות.
פעם פשוט הייתי מדלג על דיונים כאלה, אבל נמאס! כל הזמן אותן טענות, וויכוחים טפשיים, אז הייתי חייב להגיב ככה. והגבתי בעיקר לוולף-מאן, לא לך. ראיתי את ההודעה שלך.

ארזS

New member
האמת ?

אני קצת המום כשמישהו אומר לי לסתום ת'פה
. אני אישית דווקא נפגעתי כמה פעמים בנושא הזה : גם מצאתי תמונות שלי באתרים אחרים ואפילו מישהו הראה לי חוברת מסחרית שתמונה שלי נמצאת על הכריכה שלה !!! אז יכול להיות שאני אולי קצת טיפש או נאיבי, אבל אני הרי לא צלם מקצועי אלא רק חובבן. ונכון שבאיזשהו מקום זה עיצבן קצת ש"לקחו בלי רשות" אבל החלטתי לא להילחם (לפחות בשלב זה) במי שמשתמש בתמונות שלי בלי רשות וזאת מהסיבה שדווקא בגלל שאני חובבן זה נחשב בשבילי לכבוד גדול שמישהו החליט שהתמונה שלי יפה עד כדי כך שהוא משתמש בה.

DerBleistift

New member
קשקוש נגדי!

אורן... כבר דנו בכך בעבר, הן על גבי הפורום והן באופן פרטי! איננו מסכימים על כך, ואינני סבור שיש טעם לפתוח את הדיון בכל פעם מחדש. אפילו העובדה שבפורום צילום מציגים את התמונה המקורית והיחידה של רצח קנדי ללא שום כתובית, לא אמורה להוריד מחוסר ה"זהירות" שבמעשה זה. אינני אחראי למעשיהם של אחרים, אלא רק למעשי שלי, ולטעמי, להעלות תמונה "נקיה", לאחר שכבר ראיתי שנוהגים להשתמש בה בניגוד לרצוני, זהו מעשה הגובל בחוסר אחריות גם מצידי. והרי ברור לך, לי ולכל אדם בר-דעת, שאני לא אלך ואתבע אף אחד על שימוש בתמונה הנגנבה ממני, מאחר ו: א. אין לי את האמצעים הכספיים לעשות כן. ב. אין לי את הרצון להכנס לתביעות מטופשות על עניינים פעוטים. ג. אין לי אפשרות להוכיח שהתמונה צולמה במקור על ידי. ד. כדי לתבוע נזיקין, עלי להראות שנגרם לי נזק (כספי, מן הסתם), והרי ברור לך שלהוכיח את זה יהיה בלתי אפשרי בחלק ניכר מן המקרים. אי-לכך, עשה לי טובה ואל תטען כנגדי בכל פעם שאני מעלה תמונה עם "חתימה". לא מוצא חן? אל תצפה בה. לא מוצא חן וצפית בתמונה? נסה להתעלם מהחתימה. זה כל מה שאני יכול לומר, ולהתנצל מראש על כך שבשל מספר מצומצם של נוולים, על כולנו לסבול מהחתימות. גם אני הייתי שמח להפטר מהן! ובאמת... אני יכול רק להעריך אחרים, על כך שהם בוחרים להעלות תמונה ללא חתימה. עם זאת, לא הייתי רוצה להיות במקומם לכשיעשה שימוש נגד רצונם בתמונה.

DerBleistift

New member
ורק למען הסר ספק...

את הודעתי האחרונה לא כתבתי בכעס, ואין בי כל רצון או כוונה שנעורר בינינו ריב, בוודאי שלא על נושא כ"כ מטופש.
זכותו של כל אחד מאיתנו לחשוב אחרת.

nitzan2

New member
אזה שרשור מעניין...

רק היום קראתי אותו וזה אומר שאני ממעט להכנס לפורום וזה הרבה ב"זכות" התמונות הפגומות. צריך להבין שזה פשוט נורא לראות תמונה נפלאה פגומה, זה לא נעים לעין זה מטריד ומציק לאנשים שאוהבים את הנושא. לא סתם הדיון בנושא מעמיק ומכעיס וחבל שנאלצתי להגיע למסקנה שאל לי לפתוח ולצפות בקבצים ש DerBleistift מעלה לפורום כדי שלא תהיה לי עוגמת נפש ואכזבה מצפיה בתמונות נהדרות שהרסו אותן. צר לי, מקווה שלא איכזבתי איש רק הבעתי את דעתי.

למעלה