תמהני

אני לא מכיר כל כך את Soft Machine

אבל לדעתי הרבה מהחומרים שנוגנו אמש מקבילים בסגנונם לשיריהם של להקת Mr Bungle, שזה מעיין סקא מטורף כזה. בתור אחד שלא התלהב עד השמיים ממה שיש לי על המחשב של פרווה חמה (האלבום הראשון, אני די משוכנע), אני דווקא התרשמתי לטובה. הייתה הופעה מעולה, ואף מהטובות שראיתי בחיי. אגב, לירקות היה חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מההופעה! היו ניכר לעין שכל רוטינות הריקודים כתובים מראש (בתווים?
), והניגוד בין האדישות והפסיביות של הגזר, לעומת השובביות של העגבניה והלהט הזועם של המלפפון, יצר התפלגות רגשית בין האידיאליים השונים שהוצגו על גבי כל כוכב שאליו פנה הגיבור. שימו לב שהייתה התפתחות הדרגתית בריקודיהם של הירקות. בהתחלה כולם היו חמורי סבר, ורק נעו מצד לצד. לאט לאט, העגבניה החלה בריקוד העליה - ירידה שלה, בעוד הגזר נע מצד לצד, כנ"ל גם המלפפון. לקראת הסוף, המלפפון והעגבניה החלו לרקוד ולהשתולל, והמלפפון אף כמעט פשט את חליפת המלפפון שלו, מה שמדגים את רצונו של המלפפון (שמייצג את מה שחסר בכוח "שכל", ולכן הוא היה זועם כל כך) להשיל את עורו מעליו, כלומר לפרוץ מעבר על המוסכמות, ולהשתחרר מהמגבלות שהמוח מציב לנו. באיזשהו שלב הייתה גם סינרגיה בין המלפפון לעגבניה, כאשר האחד הגיש לשניה את המלפפון החצוי שבידו, והיא אכלה אותו בתאבון. הגזר, לעומת זאת, אכל את הגזר שלו-עצמו, קניבליזם עצמי, שלמעשה מבטא את האופן בו הרציונל על כוכב שכל גורם לאנשים להשמיד את עצמם, בסופו של דבר. מן הסתם, הצגת כל כוכב בתור אוטופיה מושלמת למעט איסור אחד מטופש שמעכיר את המים, מלמד אותנו שבעולמנו הלא מושלם, יש לקבל את הטוב עם הרע, כי אחרת לעולם לא נהיה מרוצים. מלבד זאת, יש ביקורת רצינית על מערכות של אמונות שונות שזה די מוזר, בהתייחס לנטייתו של גיטריסט הלהקה להיות דתי. המשפט החוזר על עצמו בשיר האחרון של הקונספט, מצד אחד מבהיר, ומצד שני, מערפל את משמעות המופע כולו, מאחר שהוא מפורש למדי, אך סותר למעשה את המסר של שארית המופע. אם באמת ניתן ליצור עולמות מושלמים, בסטייה של חיסרון אחד בלבד, כיצד אפשר לומר שכל דבר שהאדם יוצר מקולקל מיסודו? על כל פנים, היה קשר ישיר בין הסיפור למוסיקה. לאחר הצהרה של "זעמם של האלים", למשל, היינו מצפים למוסיקה קודרת ואימתנית, אך במקום זאת - קיבלנו מוסיקה שובבה ולעגנית, שבעצם שוב קוראת תיגר על מוסכמות האמונה. קטעי הקישור, ובמיוחד המוסיקה שנוגנה ברקע, גרמו לי להרגיש כאילו אני בתוך איזשהו Quest הזוי למדי, אגב.

orbiti

New member
../images/Emo45.gif ענק! ../images/Emo45.gif

מישהו הזכיר "הודעה נבחרת"?

begone

New member
נסיון לייצר היגד חזק

עמית, האם אתה מסכים, בגדול, ש*אנחנו* רוצים שיהיה כאן הרכב רוק מתקדם מדהים ודרמטי ומצחיק ומשעשע וקיצבי ומפנק ומרגש ומלודי (ר' האלבום הראשון שלהם) - אבל במקום, אנחנו מקבלים הרכב ג'אז-רוק מודרניסטי, רפטטיווי, קריר, מנוכר, ציני, לא מצחיק ולפעמים קצת מעייף?

עמית ע

New member
במידה מסויימת

הגדרת את פרווה חמה בצורה די קולעת, אלא שאני מקבל את כל זה באהבה
.

אפשר להגיד שפרווה חמה והקהל שלה

סובלים מתסמין רדיוהדי מובהק. הקהל דורש את החומר הישן, אבל הלהקה מושכת קדימה. בסופו של דבר, אמן שנאמן לעצמו, יעשה מה שהוא רוצה, ולא מה שאחרים מצפים ממנו (דבר שקשה מאוד לעשות, אם אתה רוצה גם להרוויח כסף בתהליך). אין טעם לעמוד במקום, או לפלל לעבר. קצת לפתוח את הראש ולראות מה יש ללהקה להציע בנוסף למה שכבר כן אהבנו, הוא הצעד המבורך.

begone

New member
זה יותר מורכב מזה

לדעתי ליאור פרנקל פשוט לא כל כך עמוק בתוך המוסיקה היום. ממה שהבנתי, הוא לומד מדעי המחשב באוני' חיפה, הוא סטודנט רשמי, והקריירה המוסיקלית שלו נמצאת היום במקום השלישי, אם לא במקום הרביעי. בגלל זה הוא קריר כלפי הקהל שלו, בגלל זה הוא עושה מה שהוא רוצה, ובגלל זה העתיד של פרווה חמה לוט בערפל, אם בכלל. זה אולי נשמע קצת קיצוני ואכזרי (מה שכתבתי), אבל נראה לי שהרכבים "רעבים" כמו סוסיתא וטרספס יצליחו יותר בעתיד, בגלל שהם פשוט רוצים להצליח ורוצים קהל. העתיד פתוח, נראה מי יהיה צודק בסוף.

הייתי מסכים איתך

אם הייתי חושב שההופעה לא הייתה טובה, או יותר מזה - לא מושקעת. מקום שלישי או רביעי, זאת עדיין הייתה הופעה אדירה, עם מוסיקה שלא קל לבצע. וחוץ מליאור פרנקל עצמו, שפספס כמה תווים בגיטרה, כל הנגנים ניגנו בתיאום מושלם, וקטעים מאוד מורכבים רית'מית, שלי לפחות, נראה שדי קשה לבצע אותם, ודרושות הרבה חזרות על מנת להצליח לנגן את החומרים האלה במדויק. אני בספק אם הלהקה עשתה שתי חזרות לפני ההופעה, ואמרו "טוב, מה שייצא - ייצא" ועלו להופיע. אם כן, זה לא שלא הושקעו מאמץ ומחשבה בהופעה, אלא שהם פשוט לא נווטו לכיוון שרוב חברי הפורום חשקו בו. זה לא עניין של קרירות כלפי הקהל. הלהקה רוצה לבצע ג'אז אוונגראד מינימליסטי רפפטיטיווי ושות', והקהל רוצה רוק מתקדם. אני מניח שזאת דרישה לגיטימית קצת מכוון שב"עבר" הלהקה אכן ביצעה חומרים כאלו, אבל מצד שני, תחשוב שאתה מגיע להופעה של רוק ישראלי ומצפה שינוגנו שיר מטאל על הבמה. זה לא עובד ככה. שוב, מה שקרה עם רדיוהד כאשר הם הוציאו את קיד א', הם לקחו את המוסיקה שלהם לכיוון אלקטרוני אוונגארדי שכזה והניחו כמעט את כל הגיטרות בצד. וזה הכעיס את הקהל, כי הם רוצים את הרכב השלוש גיטרות של The bends. מה לעשות, חברי הלהקה רוצים להמשיך בחיים ולנסות דברים אחרים. אין שום טעם לעמוד במקום ולמחזר את אותם החומר בעטיפות שונות. זה בערך מה שקורה כאן (לא בדיוק, בערך). מצד שני, אני ילד בן 8 שמעולם לא ידע מגע אישי, וממה ששמעתי על ההופעות של פרווה חמה מלפני שלוש שנים, ניכר שהלהקה "הזדקנה" משהו. ואגב, מי הוא ההרכב המצליח יותר? זה שיש לו יותר קהל, או זה שנאמן לאמת האומנותית שלו(וגר ברחוב)? רק לא מזמן דנו באיך שאסור לאמן להכנע לדרישות הקהל ולתת שואו בלתי רלבנטי.

begone

New member
הופעה אדירה? לא בטוח

ראיתי את הפרווה בוידאו ביתי מעורער, וההופעה שם לפני כמה שנים היתה פשוט יותר טובה. הם היו ממש "להקה" אז - קבוצה מגובשת של אנשים. מכיוון שכולם שם מוסיקאים מקצועיים ומנוסים, הביצוע באמת היה טוב מאוד, אבל מכיוון שאני כבר ראיתי אותם בעבר, הסטנדרט הגבוה לא היה מפתיע. "הלהקה רוצה לבצע ג'אז אוונגראד מינימליסטי רפפטיטיווי ושות', והקהל רוצה רוק מתקדם" אני חושב שאנשים אוהבים את פרווה חמה בגלל שמחת החיים, המלודיות, הטירוף הבריא וחוש ההומור - לא בגלל הג'אז המיני' וכו'. זאת הסיבה שהבארבי היה מלא. בכל מקרה, בהופעה הבאה שלהם אני לא אהיה. זה אומר משהו? לדעתי כן. "מה לעשות, חברי הלהקה רוצים להמשיך בחיים ולנסות דברים אחרים" זה לא בדיוק ככה - הפרווה פשוט המשיכו את הכיוון של האלבום השני. הם לא הולכים קדימה, הם די דורכים במקום מהבחינה המוסיקלית הטהורה. "ואגב, מי הוא ההרכב המצליח יותר? זה שיש לו יותר קהל, או זה שנאמן לאמת האומנותית שלו" זה יותר מורכב: כאן יש שני פנים לפרווה חמה. הצד הרוקי והצד הג'אזי. הם הלכו עכשיו על הצד הג'אזי ולדעתי הוא פחות אפקטיבי, ופחות אנושי. אני יכול להבטיח לך שאם הם היו מבצעים את כל האלבום הראשון על הבמה, הקהל היה מתלהב הרבה יותר. מה לעשות - אפילו ג'נסיס בדקו מה הקהל אוהב והלכו עם זה. אני חושב שהקהל של הפרווה אינטליגנטי לא פחות מהם. אני מעריך את הכנות האמנותית של ליאור, אבל לא נפלתי מהכיסא ממה שהיה להם להציע עכשיו, ואני לא היחיד. אגב - לא ביקשתי שואו, ביקשתי מוסיקה שתעשה לי מגניב באוזניים. ושוב - זו היתה הופעה ראשונה, ייתכן שההופעות הבאות יהיו יותר מוצלחות. בעצם - כמעט בטוח שכן. בכל מקרה - אשמח לשמוע את האלבום השלישי כשייצא.

אולי זה באמת עניין של טעם

אני, מהאלבום הראשון שלהם שנח על הדיסק הקשיח שלי, לא התלהבתי במיוחד. באתי עם רגשות מעורבים, ויצאתי ברווח גדול. הכל עניין של יחסות, כנראה. לפיכך, אני לא רואה איך הם עומדים במקום אם החומר החדש לדעתי יותר טוב מהישן. ונכון, לא ביקשתי שואו, אבל ביקשת מהלהקה שתעשה מוסיקה אחרת ממה שהיא עושה. היום שהם אכן יקשיבו לקריאות האלה יקרא היום בו הם התמסחרו.

begone

New member
אה, אז אולי כדאי ש......

.....תקשיב לאלבום השני שלהם. זה בדיוק הכיוון שהם הלכו בו בהופעה האחרונה. כנראה שהאלבום השלישי שלהם יהיה דומה יותר לשני מאשר לראשון. אם היית מאזין לאלבום השני לפני ההופעה, לא היית מופתע.

יתכן, ארנב, יתכן...

ומצד שני, לא עדיף שהופתעתי כך? היכן אפשר להשיג את האלבום, אגב?

begone

New member
בתוכנות שיתוף קבצים

ליאור עצמו ממליץ על SoulSeek חפש דברים כמו hot fur parva hama parva parva chama

begone

New member
אתה רואה?

כשאתה רוצה, אתה יכול. אנא דווח לאנושות על התרשמותך בסיום.

Yudokolis

New member
כשר פרווה

בשורה אחת - הופעה מצויינת ומאכזבת מאוד. כלומר, מה שהיה, היה טוב. אך מה שהיה הוא רק קמצוץ ממה שחשבתי שיהיה. החומרים החדשים הם מצד אחד המשך ישיר של הנקודה בה הלהקה עצרה לפני שלוש שנים, עם הנטיות הג'אזיות האוואנגרדיות והג'אמים המאולתרים על גבי נושאים קצרים ורפיטטיביים. אך מצד שני, זה כיוון שאני באופן אישי לא אוהב במיוחד. הוא קר מאוד, נטול צורה, נטול נקודת אחיזה מלודית, ונשמע פעמים רבות מאוד חסר צידוק ושרירותי לחלוטין. אלו היו, לצערי, הקטעים החלשים בהופעה, אם כי ברובם היו רגעים מצוינים ומבריקים, אלא שהם טבעו בברברת מוסיקלית לעיתים קרובות מידי, וחבל. נראה כאילו הקטעים החדשים שמו לעצמם למטרה עקרונית להיות נטולי דרמה, נטולי שיא, וככל שזה יהיה מעניין ברמה התיאורטית, זה לא עושה לי את זה בשורה התחתונה. הירקות שעל הבמה (Call any vegetable?) - שגיא "ג'וני בייבי" המלפפון, יעל קראוס העבגנייה, והגזר שלא זיהיתי - היו מצחיקים והזכירו קצת את פרווה חמה של פעם, אך לא מיצו את הפוטנציאל. קראוס כמעט ולא שרה, שגיא כמעט ולא רקד. בזבוז. ויחד עם זאת, האנטי-סיפור מסגרת עם האנטי-הומור הפרוותי, שהוגש בחוסר חן והיעדר שנינות כתמיד, הוא משהו שלמדתי להתרגל אליו ולאהוב אותו, ועל כן בסך הכל מאוד נהניתי. אך אני לא אאשים את מי שהובך. ג'וני בייבי, איפה אתה? מהאלבום הראשון הם ביצעו שני קטעים - "יש פרצוף בשמיים" (הקטע השני בדיסק ובהופעה), שבוצע בשלמות עם קראוס על השירה, כמו פעם, ו"הרפתקאה בחלל" (הראשון בדיסק, האחרון בהופעה), שנפתח מצוין עם תפקיד גיטרה לא צפוי, אך בסופו של דבר הפך להיות סיום עגום במיוחד להופעה. כל הזמן חיכיתי שהוא יוביל לביצוע אנרגטי ומלא של הקטע המצוין הזה, אך הפרוות התעקשו למרוח את אותה פראזה שוב ושוב במשך דקות ארוכות, בסגנון הקטעים החדשים שלהם. הביצוע הזה הוציא אותי מהבארבי עם פרצוף תשעה באב, מה שדי הלם את התאריך העברי בכל אופן. הביצועים של הקטעים מ"מוסיקת רחוב" היו בשבילי נקודות האור של ההופעה. הקטעים נבחרו בקפידה (למעט הקטע השני בדיסק ו"המהלכים", כל הקטעים שאני אוהב במיוחד היו שם), בוצעו בצורה נפלאה והדוקה, לעיתים אפילו יותר טובה מהביצועים המקוריים שאני זוכר מההופעות האחרונות שלהם. לגבי הנגנים - פרווה חמה נקראים עכשיו "אנסמבל פרווה חמה של ליאור פרנקל", ולא בכדי. נגנים מצוינים אחד אחד, אך קצת נטולי אינפוט אישי. יוצאי הדופן הם הקלידן שהרשים באילתורים (לא הטעם שלי, אך בכל זאת מרשים), הגיטריסט נדב בכר, שקשה לי להפריד בין הסגנון והסאונד שלו ובין פרווה חמה, וארז המתופף, שלדעתי לא מוערך מספיק למרות שהסגנון שלו דיי ייחודי (התיפוף ב"יש פרצוף בשמיים" מרשים לא פחות מעיבודי הגיטרות). בן הנדלר על הבס היה, להפתעתי, הנקודה החלשה. הוא נראה מאוד לא בתמונה, הסאונד שלו היה עמום, הוא פיספס המון ניואנסים קטנים בתפקיד שלו ובאופן כללי נעלם ולא היה דומיננטי כבעבר. הנשפנים היו סבבה. המופע אתמול היה נקודת מוצא טובה, אך בשביל הופעת comeback של להקה בשיעור קומה של פרווה חמה ציפיתי להופעה יותר ארוכה, עם יותר מגוון של חומרים, ויותר הידוק. ואחרי כל זה, ליאור פרנקל לדעתי מוסיקאי ומלחין מבריק. האות ו'.

צדיקים, מלאכתם נעשית בידי אחרים

ובמקרה זה עשה את העבודה יודוקוליס, כאן מעלי, כמעט בשלמות (נדברנו להיפגש בהופעה, אך בשל הזנחה פושעת מצדי זה לא קרה). לגבי ההופעה וההיבט המוסיקלי - הסיכום של יודוקוליס, כאמור, מייצג את מחשבותי במדוייק. אני הייתי רוצה להרחיב מעט את הדיבור על הקריירה של ליאור פרנקל (עד כמה שמותר לנו, כאן במרחב הוירטואלי, להתערב בחייהם ובהחלטותיהם של אחרים). לדעתי ליאור פיספס ביום חמישי נקודה חשובה. הוא, בדרכו, מעמיד מצג של "אמן פטאלי". כזה שלא מתפשר ונאמן רק לדרכו. זה מכובד וראוי, אבל אין זה אומר שהוא פטור מאחריות על הקריירה שלו. אם מטרתו היא להישאר בשואוביז, הרי שביום חמישי הוא ירה לעצמו קטנה אחת ברגל. מסביב ל'פרווה חמה' נוצרה בחמש השנים האחרונות דינמיקה מעניינת. לא גדולה, אבל די חסרת תקדים ביחס לסגנון המוסיקלי המדובר. ההופעות הראשונות והדיסק שסיכם אותן היו, לכל הדעות, הצלחה. אפילו שינוי הכיוון שקדם ל"התפרקות" התקבל בהערכה. וכמובן העיסוק המרובה בנושא בזמן שהלהקה לא היתה פעילה, מזה כשלוש שנים (שפירנס לפחות שני פורומים באינטרנט...) אפשר גם להעריך שבקרב הקהל הרב שגדש את הבארבי (להערכתי הגסה כמאה וחמישים איש) היתה חפיפה גדולה עם תושבי שני הפורומים הנ"ל. היו גם אנשים מסצינות מוסיקליות בת"א שאינם מופיעים ברשת וכמובן - הג'מעות המקומיות של חברי הלהקה, אחים, סבים וכל השאר כמקובל. בואו נאמר, באנדרסטיימנט, שבהופעה של יום חמישי היה לפרנקל וחבריו "קהל אוהד". אפשר גם להוסיף "רעב". תאמרו מה שתאמרו על השיאים שבהופעה - "מלהיבה" היא לא היתה. התחושה האישית שלי היתה שמעל לכל, פרנקל מנותק לחלוטין ממאה ומשהו האנשים שישבו מולו. נגיד שכל העסק הזה מתנהג כמו איזה מועדון כדורגל נשכח בעיר שדה עלובה. אני משוכנע שגם שם, בתחתית הסולם, זוכים האוהדים למעט יותר מחוות מהשחקנים מאשר סיפק פרנקל לקהלו. יכול להיות שפרנקל התייחס להופעה בחמישי כאל "כיתת אמן" (אבל כזו שבה אין אינטראקציה בין האמן לקהל). הוא לבטח לא ראה בה התכנסות שבה יש גם צד שני - הקהל. בביזנס הזה צריך גם לזרוק עצמות שמנות לקהל, ובמיוחד כשמדובר ב"גרעין הקשה" של אוהדי הלהקה. אישית, אין לי ספק ביכולתו של פרנקל לפרוץ באיזשהו אופן. כושר העיבוד והתיזמור שלו יכולים לפרנס אותו יפה בשוק המיינסטרים. והוא לא יהיה ה"אמן הפטאלי" הראשון שיעשה את התפנית הזו, אגב. אבל כל עוד הוא מתעתד לצעוד על השוליים (המסחריים לפחות) - שווה לו לשקול מחדש את יחסיו עם הקהל שלו. התגובות הקרירות שהתקבלו עד כה מחזקות בי את התחושה, שאיש מבאי הבארבי אינו מתרוצץ במהלך סוף השבוע הזה ומפציר במקורביו: "אנא, לכו לראות את 'פרווה חמה' בקונצרט הבא, אם יהיה". ועתה, לאחר שתחבתי את חוטמי יותר מדי בתוך ענייניו הפרטיים של מר פרנקל, אין לי אלא לצטט גם את דברי הסיכום של יודוקוליס: האות ו"ו !!!

למעלה