הגיע זמן מנוחה, מר פרס היקר. תודה./ אברי גלעד
אחד הפוסטים ה'חזקים' לאחר פטירתו של שמעון פרס
לא, אין לי תמונה איתו, לא ראיינתי אותו, לא פגשתי אותו מעולם, לא הלכתי בדרכו ואפילו לא הסכמתי (בדיעבד) עם כל מה שעשה ופעל. אבל שמעון פרס המנוח לימד אותי, את כל עם ישראל ואפילו את העולם שיעור חשוב אחד: "אל תשליכני לעת זיקנה".
פרס לא נתן לאף אחד להשליכו לעת זיקנה, לזמן שבו אומרים לזקן- שב בצד, אל תעשה, תעביר את הזמן עד מותך במינימום נוכחות בחיים שלנו. אף אחד לא היה יכול לנתק אותו מעשייתו, לא הבדחנים שהשתמשו בו כדימוי לזיקנה מופלגת, או מופרזת לטעמם, למרות שאפילו בגיל 90 היה צעיר מנטאלית מהם, לא הפוליטיקאים שרצו שכבר יפסיק להאפיל עליהם בכוחו הבלתי נגמר וביצירתיות פורצת הגבולות שלו, ואפילו לא רעייתו שקיוותה שכבר יכבה את המנוע ויתכנס אל תוך המשפחה הגרעינית שלו.
פרס ידע את הסוד היחיד לאנטי-אייג'נג מהותי. להיות בעשייה כל הזמן, לא להתרפק על העבר, להיות קשוב לכל חידוש, להתחבר אליו ולתרום לו מנסיונו, מכוחו ומקשריו. פרס לא היה זקן כמעט רגע בחייו, אולי כמה ימים בסוף בסוף, ומשראה מהי הזיקנה, הוא ויתר ונפרד מאיתנו לשלום.
לא כל אחד יכול, לא לכל אחד יש את הכישורים, לא כל אחד זוכה כבר בשנות השלושים שלו ליצור למדינת ישראל את חגורת ההגנה שלה לדורות הבאים. הוא היה יחיד ומיוחד גם בטוב שעשה, גם באהדה העולמית שזכה לה, וגם בגודל טעויותיו. דבר אחד אני לוקח ממנו היום ומקווה לזכות להיות קצת כמוהו: לחיות עד הרגע האחרון, לא להתחשב בבלאי של הגוף, לשמור על המחשבה טריה כמו ביומה הראשון.
הגיע זמן מנוחה, מר פרס היקר. תודה.