תל השומר

תל השומר

היי, אני מטופלת וחברה שלי מטופלות בכדורים שנקראים פרפנאן, אנחנו מאז ומתמיד סובלות מהתקפי בחילות פתאומים, משותף גם לי וגם לה, השאלה שלי היא: האם יש סיכוי שהכדורים גורמים לכך? או שאין סיכוי?
בנוסף, אני רוצה לקבוע התיעצות עם מומחה או פסיכאטר בבית חולים תל השומר כי הבנתי ממישהי שהבת שלה טופלה שם ויש שם רופאים טובים, אני רוצה לשאול, איך אני משיגה לשם הפניה? האם זה כרוך בתשלום? אני מטופלת באיזור חדרה והפסכאטרית שלי יושבת בהלל יפה, אין בכוונתי להחליפה אלא לקבל התיעצות נוספת ואולי לשקול טיפול בנירוביופידבק, הכוונה היא לטיפול באמצעות משחק מחשב, האם זה יעיל לדעתכם?
אשמח לתשובות, בתודה מראש, כל האהבה במלואה.

לגבי התרופות

את השאלה יש להפנות לרופאה שרשמה לך. כל תופעת לוואי או הרגשה שונה בעקבות תרופה שהיא רשמה, היא צריכה לדעת. ניתור תופעות הלוואי מול יעילות התרופה נגד הסימפטומים צריך להיעשות ביחד עם הרופאה.

לגבי הפניות למרכזים אחרים:
בשנת 2010 התקיים דיון בבג"צ, על מנת לבטל את חוק "הסדר האזוריות"

על רגל אחת הסדר האזוריות קובע שבכל הנוגע לאשפוז פסיכיאטרי ציבורי, יתאפשר אשפוז/טיפול רק בבית-חולים פסיכיאטרי הקרוב לאזור מגוריו של המטופל.
כלומר, שאם את גרה בנתניה, המכרז 'שלך' הוא אכן הלל יפה, ועל פי הסדר האזוריות את לא יכולה סתם לבחור ללכת לתל השומר כשמתחשק לך - אלא אם יש שם איזה טיפול מיוחד שנמצא מתאים לך ואין אותו בהלל יפה.

יש עוד קריטריונים, את מוזמנת לקרוא את הנוהל אם מתחשק לך.
http://www.old.health.gov.il/Download/pages/ezori_05082012.pdf

בכל מקרה ולעניינך: בכל מקרה את יכולה ללכת להתייעצות שנייה שמגיעה לך על פי חוק. מדובר על התייעצות, לא סדרת טיפולים.
טיפולי נוירוביופידבק אינם בסל השירותים וצריך לשלם עליהם, כך שאת חופשיה לבקש טיפול כזה לעצמך. מכיוון שמדובר בטיפול מחוץ לסל, הסדר האזוריות לא חל עליו - בדיוק כמו כל טיפול פרטי אחר.

ladybug4NLP

Active member
במידה ויש לך הרחבה בקופת החולים שלך

מה שנקרא בטוח משלים כסף/זהב/פלטינום

כל אחד מהביטוחים האלה מקנים מספר פגישות יעוץ עם רופאים מומים.

בדקי בקוה שלך באם זה רלוונטי לגבייך

תודה לכם

קראתי

שלאחרונה יש בעיה רצינית לקבל הפניות לתל השומר. בעיקר למבוטחי ה"כללית". אם תיתקלי בבעיה כזאת, יש היכן להתלונן.
ותמיד תוכלי למצוא רופאים טובים גם במקומות אחרים.
בהצלחה

למעלה