תל השומר

חלי80

New member
תל השומר

שלום בנות רציתי להתייעץ איתכם בכמה דברים. אני יתן רקע קטן קודם אני בת 27 שנה ו-4 מנסה להכנס להריון ללא הצלחה לא עברתי שום דבר למעט צילום רחם שהוא תקין (ברוך השם). יש לי ציסטה בגודל 6.5 ס"מ ומ-דצמבר 06 עד לפני חודשיים הייתי סובלת מכאבי תופת לפני מחזור ולפעמים גם לפני ביוץ בחודשיים האחרונים (ברוך השם עוד מיליון פעם) חזרתי לחיים רגילים בלי שום עייפות שום כאבים ממש כאילו אין לי סיצטה הכל ממש רגיל ה- CA-125 יצא לי 38.5 וקבעתי תור לתל השומר ב-13.8 רציתי לדעת איזה שאלות אני צריכה לשאול אותם כי אני רוצה להיות מוכנה לפני כדי שאני לא יחזור הביתה ויגיד חבל שלא שאלתי. האם יש לי סיכוי שזה לא אנדו? ודבר נוסף הבנתי לבנות אנדו יש את ההדבקויות בתוך הבטן האם אי אפשר לדעת מה יש לי בפנים רק אחרי ניתוח ? כי אני מרגישה בסדר גמור אז אני מבולבלת אולי אם אני יעשה את הניתוח אני יכנס להריון ואולי אם אני יעשה את הניתוח המצב שלי יהיה גרוע? בקיצור אני כל כך מבולבלת ומכוון שיש כאן בנות ניסיון היית רוצה שתייעצו לי תודה, חלי

זואילי

New member
הי חלי וברוכה השבה

הציסטה שיש לך נחשבת במחוזותינו לגדולה וצריך לטפל בה. בדיקת הדם שאנחנו עושות איננה חד משמעית. אני ממליצה לך לקרוא את הקישורים פה על האנדומטריוזיס עצמו ועל הבדיקות ועל מה זה אומר להיות מאובחנת באנדו. מהנסיון שלנו אנחנו יכולות רק לייעץ ואולי להקל קצת במבוכי הבירוקרטיות, ובנסיוננו בטיפול וכמובן - לתמוך נפשית אחת בשנייה. זה מצויין שצילום הרחם תקין, וזה מצויין שיש לך תור במרפאת האנדו. האם עד כה עשית בירור כלשהוא (מלבד צילום הרחם) מדוע אינך מצליחה להרות? האם נפגשת עם מומחה פריון? לדעתי - לקראת הפגישה במרפאת האנדו את צריכה לשחזר את הכאבים והבעיות שהיו לך עם המחזור ומה שסביבו - כדי שתוכלי לתת הסברים למה שמטריד אותך, וכמובן לשאלה הגדולה מדוע לא הצלחת עד כה להרות. וכמו כן - תביאי איתך את כל הבדיקות שיש לך בנושא. יכול להיות שיש אנדו ויכול להיות שלא. האם מילאת את השאלון שיש פה, שהוא גם סוג של הקדמה - אם את סובלת מהסימפטומים המוכרים לכולנו. לדעת באמת מה יש לך בפנים אפשר רק עם הלפרוסקופיה. ואף אחד לא מריץ אותך לניתוח. והידבקויות ניתן לראות גם כן רק בניתוח. לכן את הולכת למרפאה וע"פ מה שתספרי, ולפי בדיקה גניקולוגית ולפי אוסף הנתונים שלך - יוצע לך טיפול. זה שאת מרגישה בסדר גמור זה נהדר, אבל עכשיו את מתחילה לבדוק מה הסיבה שבגללה לא הצלחת בשנה ו4 האחרונות. אני חושבת שכדאי לך גם לקבל יעוץ מאחד המומלצים שלנו בנושא פריון. שיהיה בהצלחה ושלחתי לך מסר.

חלי80

New member
ולעולם לא חזרתי

תמיד הייתי אתכם אין בוקר שאני לא פותחת את המחשב וקוראת את מה שאנשים רשמו פשוט אני לא נמצאת במקום שאני יכולה לייעץ לאנשים מכוון שאין לי נסיון וגם כן לא רוצה נסיון לכן אני אוהבת לשאוב מידע מכם. תודה חלי

חלי80

New member
היי רומיה

בוקר טוב קראתי את הטיפים שלך עבור הפניה לרופא של אנדו אבל יש לי שאלה איך אני יכולה לצלם את התיק רפואי שלי ? והאם יש שם גם את בדיקות הדם שעשיתי? תודה, חלי

תנסי להקטין את הציסטה עם גלולות

לפני שאת עוברת ניתוח נסי לקחת גלולות ולהקטין אותה. אני עברתי ניתוח פתיחת בטן ואני חושבת שאולי אם הייתי לוקחת גלולות הייתי יכולה אולי לוותר על הניתוח.

חלי80

New member
תודה אבל..

אל תשכחי שאני רוצה להכנס להריון וגלולות לא יעזרו אז... אני לא יודעת מה לעשות

זואילי

New member
חלי

נראה לי שכבר התבלבלת מאיתנו לגמרי.... יש את האנדו ויש את הנסיונות שלך להרות. קחי נשימה ארוכה, תעשי סדר בראש, ותלכי ליעוץ גם בנושא האנדו וגם בנושא פריון. ורצוי שרופא הפריון גם יבין באנדו. תתחילי מיעוץ, תביני מה עומד לפנייך ואיזה טיפול הכי מתאים למקרה שלך ומשם תמשיכי. ההחלטות הסופיות הן שלך בלבד. רק היי קשובה לגוף שלך. שיהיה בהצלחה ותעדכני.

למעלה