תל אביב

אני מבין שאנחנו אמורים

לנהל ויכוח של ילדים בכיתה ג' ? למה אתה לא חושב לפני שאתה כותב דברים. - המגפה היחידה שנכחדה במהלך מאות השנים האחרונות היא אבעבועת שחורות. שאר המגפות - כמו שחפת לדוגמא היו על סף הכחדה (זה לאו דווקא דבר טוב במיוחד , היות ואז האוכלוסיה נעשית פגיעה, היות והחשיבות הגנטית של יכולת התמודדות עם מחלות יורדת - עד לנגיף או לחיידק הבא). אבל מדינות המערב הפסיקו את התרומות ככל שהמחלות נבלמו ועברו לחלקים פחות עשירים של הכדור - כך מלריה, שחפת, קדחת צהובה, כולרה , דנגה ועוד מחלות נחמדות נשארו כאן איתנו. - החיים בכפר אינם אומרים העדר מסחר. כך שלא ברור כל הפסקה לאחר מכן, הן הכפריים בהודו, והן במקומות אחרים מקיימים מסחר עם שכניהם. כמו כן אני לא זוכר שמישהו כאן גינה את המסחר באיזה שהיא צורה. מסחר הוא כלי חשוב לשיפור חיי האנשים. אם תדבר עם אותרקיים (אם תוכל למצוא כאלו) תוכל להעלות נקודות חשובות אלו - אבל אני לא אותרק , וכמה שאני יודע, הרבה אנשים כאן לא אותרקיים. - זקני הכפר בגיל 40. אירופה לפני המהפכה התעשייתית - הרבה אנשים חיים לאחר גיל 40 גם אם זה ממוצע הגילאים זה לא אומר שאנשים חיים עד גיל 40 (תסתכלו על כל מיני מלומדים מהמאה ה 16 וה17 ותראו שרבים מהם חיו עד גיל 60-70 ואף למעלה מזה. (זה הבעיה עם קפיטליסטים , הם בדרך כלל לא מבינים הרבה במתמטיקה <-; - כך לדוגמא הם מסתכלים על שכר ממוצע במקום להסתכל על שכר חציוני או שכר שכיח). - הודו אינה "אי" בפני עצמו, לדוגמא בהודו יש בעיה של עודף אוכלוסין, ויש בעיה של מהרגות ששולטים על שטחים עצומים - במילים אחרות השטח - גם המכונות , לא מספיקות לכל האנשים - אז ברור שכל הערות על רעב וכו' נכונות. - דרך אגב נדמה לי שבערים המצב קצת יותר גרוע - או להשתמש בטיעון מהסוג הדמוגגי שלך - בואו נעבור לעיר (כמו בהודו, או באפריקה) ונתחיל לקבץ נדבות - רוצה להביא סטטיסטיקה משם? - בנוגע להבאת עצים מרחוק- זו רק דוגמא אחת מיני רבות לכך שפגיעה בסביבה אינה מתרחשת רק על ידי העשירים ביותר (בני המערב שמהווים שישית מהאוכלוסיה וזוללים 80 אחוזים מהמשאבים) אלא גם על ידי העניים ביותר - שאין להם יכולת לחסוך ליון המחר או אפילו לנטוע עצים במקום אלו שנגדעו (אותה תופעה של גדיעת עצים ברדיוס הולך ומתרחק מוכרת גם מאתיופיה) - הנקודה היא שעוני לא "צומח על העצים" - עוני נוצר, מטופח, מושקע על ידי הגורמים החזקים בחברה, שנוח להם להשאיר את המצב כמו שהוא או לשאוב את הכוח מכל השאר לטובת עוד כוח בטווח הקצר. (ראה לדוגמא את ימי הביניים , פרבור, פרסומות ועניים, משבר החוב ועוד נושאים).

omri558

New member
תל אביב

חצי מהאנשים פה גרים בתל אביב המקום שיש בו הכי הרבה פרסומות והשפעות של הסביבה אם אתם כאלה אנטי גלובליסטים אז למה אתם לא עוברים משם לאיזה מושב או כפר???

goldyboy

New member
יש כל מיני סיבות:

חלקנו גרים בכפר או במושב וזה ממש כיף, וחלקנו או שעדיין בני נוער שגרים עם ההורים או שפשוט אין להם כסף לגור במושב. זה לא זול היום בכלל לגור בכפר או במושב. אבל השאלה שכן צריכה להישאל היא: למה לעבור לכפר או למושב? האם אי אפשר להיות מתנגדי גלובליזציה ולגור בעיר? נכון שזה יותר מבאס, כי זה ג'ונגל מבטון ומלא עשן ורעש ופיח ופרסומות, אבל אם זה המצב אז עושים מה שיכולים במסגרת המגבלות. וחוצמזה גם בעיר אפשר למצוא אלטרנטיבות, כמו לגור בחלק שקט יותר של העיר, לגור בקומונה או בסקווט, ליצור קהילה ועוד כל מיני רעיונות שאפשר וצריך לחשוב עליהן. אני לא ממליץ להתפס לקטע של "הכל או כלום" כי אז נשארים עם כלום.

Felicityy

New member
אז ככה../images/Emo68.gif

צ'מע,הפרסומות והשפעות של הסביבה מחלחלות לכל מקום,בכפר בעיר ובקרן. כך שמעבר למקום אחר לא יציל אותנו מההשפעות של הסביבה והפרסומות. תמיד אפזר לעצום את העיניים ולצעוק "לא רואים אותי!". אבל זה לא ככה. מי שחי בעיר לרוב לא יכול או לא רוצה לגור במקום אחר. חוצמזה,הטלויזיה הוידאו הרדיו וגם הדויד הגיעו כבר לכל פינה בעולם וגם לכל פינה בארצ,אגדיל ואומר שאנשים בכפר מוצאים את עצמם רוצים ללכת לגור בעיר בעקבות הרבה פרסומות(וגם להפך,עירוניים שרוצים ללכת לכפר מאותן השפעות)כך שהתעלמות בצורת מעבר מגורים לא יילכ כאן.

ועוד סיבה לא לעבור

"לכפר" (כמה כפרים בכלל נשארו) היא שרוב האנשים לא יכולים במבנה הכלכלי דהיום לעסוק בחקלאות ולהתפרנס מזה. לרוב עירוניים היוצאים מהעיר רק מגדילים את ההוצאות של עצמם ואת הבעיה הכוללת - ראה פרק "פירבור" בבדידות: http://www.bdidut.com/transp/road6.htm

רון סי

New member
הסיבה היא מאד פשוטה

ההתנגדות לפרסומות, לרעש ולזיהום אויר אינם הענין האמיתי שנמצא על הפרק. זה רק מסווה למשהו יותר עמוק, שה"אנטי גלובליסטים" רוצים שיתקיים, ולא בכפר אלא בעיר.

sheda0ktana

New member
וכשיגיעו הפרסומות לכפר, לאן תלך?

יש היום הרבה "כפרים" שהם בעצם יישובים עירוניים-כפריים (ע"ע רשפון, כפר אז"ר, חגורת המושבים מזרחית לתל הביב ועוד ועוד. בגלל "ברחנים" כאלה ואחרים שמחפשים "עליק" איכות חיים העיר גולשת ועוברת גם למה שאתה מכנה "כפר". ומה תעשה כשגם הכפר יהפוך ליישוב עירוני, לאן תברח? כל אחד גר במקום שבו הוא גר בגלל שטוב לו שם. ולכל אחד יש דבר או שניים שמפריעים לו במקום שבו הוא גר. יותר עדיף, לדעתי, לקחת את האנרגיה של המעבר ולהשקיע אותה בשינוי המקום שבו אתה גר, כך שהוא יהיה יותר לטעמך, ואם זה אומר להלחם בפרסומות, ברעש ובזיהום האוויר - יהי כן. אצלנו בכפר זה להלחם על שימור האופי החקלאי והכבישים הצרים והתנגדות ל-SUV's המיותרים. הגישה שלך רק מדגישה את הביקורת של כל ה"אנטי גלובליסטים" כפי שאתה מכנה אותם כלפי המערב הבורגני - דחיקה של הבעיה החוצה, למגרשו של מישהו אחר. קרן

למעלה