תל אביב 7/12/06

לא למכורים בלבד!!!

ההופעה הראשונה של עמיר שהייתי בה בכל 23 שנותי היתה בב"ש ב28/11/06. את הדיסק הכל עד לכאן שמעתי לראשונה במלואו אחרי הופעה זו. כמובן שמכאן אתה למד שאני לא מכיר את כל השירים בהופעה של עמיר ובטח שלא את כל המילים. ובכ"ז באתי מי-ם לב"ש ישבתי בשורה השניה ובמהלך כל ההופעה הצטמררתי, נהניתי והתרגשתי עד דמעות(בת מלך,עיניה). בכל אופן אם באת להנות מעמיר תהנה ממנו בכל מצב ואם באת אם קצת ביקורתיות אז גם אם עמיר היה שר את כל להיטיו היית כועס על כל דבר אחר. שבוע טוב ובשורות טובות מהאוהב את כלל ישראל מושיקו

ההופעה נקראת "הכל עד לכאן"

ולכן הוא הוא שר כמות נכבדה מהדיסק החדש(די סביר לטעמי) הדוגמאות שנתת מזמרים אחרים לא דומות להופעה הספציפית הזאת. אתה מדבר על אמנים עם עשרות תקליטים, שזמן ההופעה שלהם הוא קרוב לשלוש שעות והם יכולים לשיר את כל הלהיטים שלהם. מה עוד שהאלבומים החדשים (צימאון) של אותם אמנים הם לא שיא היצירה ועדיף להם שישירו את השירים הישנים. לעומת זאת בניון מעלה הופעה של שעה וחצי ,ובלחץ דוחף הדרן ,עמיר אמן שהקול שלו הוא נורא עיקרי בהופעה ולכן הוא מוגבל בזמן ההופעה(שירה כמו של בניון מצריכה מאמץ רב). אני הייתי מייעץ לך שכעת שאתה יודע בערך איזה שירים יהיו תכין את אותו אדם שאתה מביא להופעה ותשמיע לו את השירים,אני בטוח שהוא יאהב את השירים שלא משמיעים ברדיו מאשר את אלה שנחשבים להיטים( יחד,אולי הפעם,סיפור בדוי,היא והוא,נתפוס ענן,מי בא אליך,קרוב אליך,צבעים,קסם, והרשימה עוד ארוכה וטובה). ולהבדיל ממך אני חושב שלהיות בהופעה זו חוויה בפני עצמה בייחוד אם יש לך הערכה לזמר,לדוגמא פעם הייתי בהופעה של ריטה ורמי קלינשטיין והכרתי אולי 50% מהשירים אבל נורא נהניתי ממהופעה.

אגיב בקצרה

רק לגבי השיר "שלום אשה". אחת הכותבות בפורום שאלה את עמיר אם בהופעה בי-ם הוא ישיר אותו ועמיר התקשר אליה ואמר (אם אינני טועה) שיותר הוא לא ישיר את השיר הזה בהופעות. שבוע טוב לכולם/ן.

odery

New member
הוא לא אמר שהוא לא ישיר לעולם/יותר

הוא הסביר למה הוא לא ישיר את זה בי-ם ולפי ההסבר היה נשמע שהוא פורש מהשיר הזה קצת... מאכזב אבל אני יותר ממבינה אותו

מוריאל5

New member
דעתי לגבי ההופעה המדהימה!

ערב ענק, עם קהל אוהב ומיוחד. עמיר ביצע שירים מהדיסק החדש כמתבקש, ולא היה שיר שהקהל לא השתתף ושר . כידוע לעמיר יש רפרטואר מרשים של שירים ואין אפשרות להשמיע את כולם. צריך ונכון לתת במה לשירים החדשים שהרי גם הקהל שמגיע באופן קבוע להופעות רוצה לשמוע ביצועים חדשים על הבמה ולא רק בדיסק. אני לא הרגשתי רגע דל והייתי עם כאלו שלהם זו הפעם הראשונה בהופעה של עמיר, שנהנו מאד!!! . בסה"כ ערב נפלא של אנשים מוכשרים, אשרייך עמיר ! [ולורד המקסימה שפגשתי אתמול לראשונה, את מדהימה!]

AviHayun

New member
הרי לך תגובה בוגרת, כיאה לביקורתך.

שלום רב. נתחיל בכך, שגם אם את לא כותבת בפורום, אין זה אומר שאת לא יכולה לכתוב תגובה בפורום עמיר בניון. עכשיו נחזור לביקורתך. קשה ואף קשה מאוד מלאכת בחירת השירים, בעיקר לזמר כמו עמיר בניון. עמיר בניון ידוע כאמן אישי, אשר כל אדם שאוהב לשמוע אותו מתחבר לשיר אחר, ותכפילי את כמות הדיסקים שעמיר מכר עד היום ואט אט נגלה שכדי לרצות את כולם, עמיר צריך לשיר את כל השירים שבחמשת אלבומיו. חשיבה רציונאלית יותר תהיה, בואו נחשוב לרגע אילו שירים היו במספר הכל כך גבוה של הופעות שלושת הסבבים שקדמו לסבב הנוכחי. בסבב "אותו מקום, אותה הרוח" עמיר כלל את כל השירים שבשני האלבומים הנ"ל. בסבב "שלכת", עמיר כלל את מיטב השירים משלושת האלבומים ובסבב ניצחת איתי הכל - כנ"ל. לפי תגובתך הרועמת, לא נותר לי אלא להסיק, כי כלל לא נכחת בהופעות הללו, כי אם כן - הרי אין טעם בביקורת הרועמת כלפי השירים. בואי נחשוב לרגע על כל עשרות האלפים שהציפו כל אולם בנאמנות ונכחו בלפחות הופעה אחת מכל סבב ונשאל אותם, האם יש טעם להגיע לסבב שנושא את שם האלבום החדש ואשר ההופעה תכלול שוב פעם את כל השירים הישנים. הרי זה לא נורמלי. אתם יודעים מה? לדעתי עמיר בניון התחשב מאוד כאשר ביצע קרוב למחצית מההופעה שירים מדיסקים קודמים (יש לי חלום, כשאת עצובה, געגוע, ללכת לשם, עולם גדול(מתוך אותו מקום אותה הרוח), מורה לחיים ועוד ועוד...) בואו נעזוב את זה לרגע, ואני אקח אתכם איתי במחשבה להופעה של יהודה פוליקר האחרונה שהייתי. מרבית ההופעה בכלל הייתה ביוונית,נו אז מה?!? אז קמו מעט אנשים בהופעה ההיא בבית ליסין כשיהודה לא הפסיקה לשיר ביוונית.... שיקומו. מי שלא חש בנוח בהופעה, חובה עליו שיעזוב את המקום. מי שמגיע להופעה בראש פתוח, אוהב מוסיקה אמיתי, שיצא מהבועה הזו של "אני הולך להופעה בגלל שיר זה או אחר" ויהיה מוכן לקבל את מה שיש לאמן להציע. מי שבא להופעה בשביל לשמוע את השיר רק את - מוטב לו שיקנה דיסק. אני מודה - אני "שרוף" של עמיר בניון. באמת ש"חטאתי" ואני הכי לא אובייקטיבי שבעולם בנושא בניון. אבל את ההבנה המינימלית הנדרשת במוסיקה ובהופעות אני חושב שיש לי. הרי אם לא הייתה לי אהבה למוסיקה - סביר להניח שלא הייתי מאזין למוסיקה של היוצר הגאון הזה, עמיר בניון. שבת שלום.

iCp

New member
../images/Emo92.gif

לא היה באפשרותי להשיג מצלמה לאתמול בערב, מאוד אשמח אם אנשים יעלו את התמונות שהם צילמו, ראיתי שרבים צילמו מזויות שונות במצלמות דיגטליות ופלאפונים. תודה מראש.

Ras Or

New member
ההופעה אתמול

בס"ד שלום עליכם מה שלומך? =] אני אישית לא מבין את התמיהה שלך בקשר לביצוע התקליט האחרון , שם הסבב הופעות הוא "עמיר בניון - הכל עד לכאן" זהו סבב הופעות על שם התקליט האחרון ומן הראוי הוא שעמיר יבצע רוב ההופעה את התקליט האחרון, לשאר הדיסקים היו סבבים משלהם וכנ"ל רוב ההופעה הייתה ביצוע של התקליט שעל שמו קרוי הסבב לדעתי הייתה הופעה עם אנרגיה מאוד גדולה וכוח אדיר היה שם , אני עצמי התניידתי בטרמפים מהגליל וקניתי לצערי הרב פעמיים כרטיס ועדיין, בזמן ההופעה לא ראיתי ולא זכרתי כלום , הייתה הופעה מטורפת =] בעת המלכה תבוא שבת שלום ובשורות טובות לנו ולכל עם ישראל.

הלוווווווווווווו, הכל - עד לכאן ../images/Emo46.gif

אם זו פעם ראשונה שלך בפורום וזה מה שנכנסת לומר, מצטערת לומר לך - אבל אני מאוד מקווה שזו גם הפעם האחרונה שלך. חמדתי - אני גם לא מגיבה בכדי להתנגח בך, אלא לענות לך על ההשמצות שלך........(ואת כן משמיצה) כולי תקווה כי למדת בכיתות הנמוכות מעט הבנת הנקרא. אם לא שמת לב (ואני לא מאמינה שלא....) שם המופע הוא "הכל עד לכאן" דהיינו: כל השירים של הדיסק החדש + בונוס - כמה שירים מהדיסקים הקודמים (וכן היה שם שיר אחד מהדיסק אותו מקום אותה הרוח). ההופעה היא לא עבור מעריצים שרופים, אלא - כמו כל זמר, הופעה בגלל הדיסק החדש. אני מצטערת לומר לך ולא מתכוונת לפגוע, אבל זו בעיה שלך שאת לא מדקלמת את השירים של עמיר ואם תקשיבי לו הרבה אני בטוחה שתדקלמי (השירים שלו די קליטים). דבר נוסף - נשמה.....את טועה כשאת כותבת שהשירים הראשונים שלו קידמו אותו, כל השירים שלו הם ענקיים בעלי משמעויות שונות ומגוונות ושירים מעטים מאוד (מדגם....) מוכרים ומושמעים ברדיו וחבל, הרבה מאוד זמרים טובים ומוכשרים, מתגמדים לידו וליד האומנות שלו (ובאמת שבלי לפגוע באף אחד). אני מציעה לך, להקשיב טוב לכל הדיסקים שלו ותראי שתתחברי לכל שיר ושיר ובפעם הבאה שתגיעי להופעה תהני יותר (כי מן הסתם תכירי יותר שירים שלו), את לא צריכה להרגיש לא טוב עם זה שאת לא מדקלמת את השירים של עמיר כמו אחרים שהיו שם, להיפך - שבי, תשנני רק מעצם ההקשבה (הרי בטוח תהני) ובפעם הבאה שתהיי בהופעה, יהיה שם בטוח מישהו אחר שגם לא ידקלם את השירים כמוך.............אני מבטיחה לך שאחר כך - תמליצי לכולם לבוא לראות את ההופעה. שתהיה לך אחלה שבת ו..................סליחה שגם לי יצא ארוך.......

פזית 1

New member
תגובתי להופעה:איזה עונג רצוף ../images/Emo189.gif

שבת שלום
התלבטתי אם להגיב להערות החברים לגבי ההופעה אתמול או לא, מכיוון שלכל אחד ישנה הזכות להביע דיעה ולומר את אשר על ליבו ולכן החלטתי לומר את אשר על ליבי. לדעתי האישית, השירים של עמיר בניון הינם שירי נשמה ולכן התאורה והתפאורה הינה מלנכולית ומתאימה לאופי המופע. כאחת שהייתה בהופעות רבות בארץ ובחו"ל אני יכולה לומר שיש להתאים את התפאורה שכלולה בתוכה התאורה על פי אופי המופע, אני יכולה למנות זמרים ישראלים רבים שהם פרופורמרים מעולים ואופי ההופעה הוא גרנדיוזי ואכן התפאורה היא בהתאם, אך בהופעה כמו של עמיר אין מקום וצורך ב"קישוטי סרק" על הבמה, ורק מכיוון, שהעובדה היא שעמיר הוא זמר נשמה ולא פרופורמר. מה גם, שצילמתי בוידיאו את הקהל שיצא מגדרו מהמופע, אז קשה לי להבין את האמירות הללו. גם בהופעות של עידן רייכל אין תפאורה מידיי גרנדיוזית אלה הקונסטרוקציה על הבמה מהווה את המופע עצמו. כמו כן, האמירה : "הגיטרות על הרצפה", רק לידיעה - בחו"ל את משלמת לא רק 120 ₪ אלה מאות דולרים בכדי לצפות במופע של זמר רוק אשר החלום הוא רק לראות את הגיטרה ולא משנה איפה היא מונחת.... לגבי הסאונד, אני לא מגיבה משום שאני ישבתי בשורה הראשונה והסאונד מבחינתי היה נהדר, אני לא יודעת איך הוא היה בהמשך האולם. כמו שנאמר, נושא המופע הינו על התקליט "הכל עד לכאן" ואין אפשרות להכיל בזמן קצוב את כל השירים. ואכן, לא רק "הלהיטים" שהוגדרו חסרו במופע אלה עוד שירים ישנים וטובים לא פחות!! כמו כן, הורגש בחסרונו השיר "קרוב אליך" מהתקליט האחרון!! אך הנושא לא העיב ואילו במאום על עוצמת ההנאה מהמופע. לסיכום : לא משנה היכן עמיר מופיע, מהי התפאורה, ואילו שירים מתנגנים, תמיד אבל תמיד זה מלווה בהתעלות הנפש ורגיעת הגוף עד להופעה הבאה... נ.ב. – רק להזכיר שכאשר עמיר לא הופיע כל הזמן התלוננו, התחננו, חתמנו על עצומות שיחזור להופיע, עכשיו שב"ה זה קרה יש תלונות על התפאורה של המופע... תלמדו להינות מהעיקר ולא מהטפל!! לעמיר וכל החברים על הבמה ומחוצה לה – תודות רבות על ערב בלתי נשכח, אני חייבת לומר שכזו התעלות וכזו אווירה מחשמלת וכזו התפלאות מזמן לא הייתה לי. הייתה הופעה מלאת אנרגיות, מלאת עונג, מלאה בנשמה - כמו שרק אתם יודעים לתת בצורה הטובה ביותר!! תודות לכם על ערב קסום ומופלא. מרימה לכבודכם כוסית פעמיים לחיים..

oferiko197

New member
מ-ד-ה-י-ם !!

היתה הופעה פשוט מדהימה ומעולה ומי שלא אהב והתאכזב הוא כנראה אחד ששומע בדר"כ זמרים מצחיקים כמו למשל שלמה ארצי שכותב שירים בלי משמעות וכל מיני מוזרים שנכנסים לגלגל"צ אחרי שכתבו להם שיר או שתיים ... אז בבקשה מי שלא יאה לו לפרגן ליוצר וזמר הכי טוב שיש פה אז שייקח את רגליו ויילך לטייל בתוך החפצים שלו וייתן לנו להתענג על המוזיקה של עמיר... תודה עמיר היה מעולה אתמול ובכלל..

ההופעה בבית החייל

היינו אתמול 3 חברות בהופעה של עמיר לאחר שנה וחצי של שקט... והיה מ- ד- ה-י-ם...התרגשנו עד דמעות...מקוות להגיע לעוד הופעות

למעלה