תל אביב 1939

deebeebee

New member
תל אביב 1939

הסרט כנראה מיועד ל"יצוא" לפולין, אבל התמונות והעיר יפים.

argamon

Member
נוסטלגיה אמיתית

אני יכול ללמוד מהסרט על החיים שהיו כאן לפני שנולדתי. אין משהו הממחיש את זה יותר טוב כמו לחזור לימים ההם כביכול , וזה באמצעות הסירטון.

יפה מאד! מזכיר את סרטי אולפני גבע -

עם המוזיקה הקצת צורמת והפאתוס של הקריין
בפולנית אומרים - וודנה (wadnieh)= יפה! או ווגלונדה

דווידו

New member
יומני גבע

יומני החדשות שהוקרנו לפני הסרטים בבתי הקולנוע ,עורך היומנים והקריין בהם היה יעקוב בן הרצל

daliat1

New member
תודה
דיבידי, אהבתי מאוד
ביום חמישי

האחרון, הייתי במחזה של לוין במרכז פליציה בלומנטל וגיליתי לראשונה את מתחם בנין העיריה הישן. שנים רבות אני עובדת ומסתובבת בתל-אביב ולא ידעתי על קיומו של מתחם קסום זה. אני ממליצה לבקר שם, למי שטרם ראה.

עדגיל

Well-known member
ממש לא תקועה באיזה מחסן. הפקידים בת"א כנראה

יעילים והגיוניים מרשויות אחרות. הפסיפס הזה מפאר היום את שדרות רוטשילד בתל אביב. בדיעבד עשו עימו חסד. כל הזמן שניצב ליד המבנה של העירייה הישנה - הוא למעשה היה תקוע ברחוב ללא מוצא, ורק מי שעבר במקום נהנה מיופיו, והנה עכשיו הוא ניצב לו כלאחר כבוד בשדרות רוטשילד, ועל פניו חולפים מידי יום אלפי אנשים. מה יותר טוב מזה. ואגב, העירייה לא קמה באישון לילה והזיזה את הפסיפס. הדבר נעשה בתיאום עם משפחתו של גוטמן שנתנה את הסכמתה לשינוי.

מוזר .מלמלתי לעצמי מה קרה אני עובר בשדרות

בשדרות רוטשילד לפחות פעם בשבוע אם לא יותר ולא ראיתי את הפסיפס.
עד גיל לא תספר סתם מעשיות .
הלכתי לחפש בגוגל .
לעניות דעתי וכיליד תל אביב.במקום הישן ליד בית העיריה הישן בקרו הרבה אנשים.
גם בגלל בית ביאליק גם ראובן וכ"ו
היום נדמה לי שהמקום ממש לא בתחום מעניין כל שהוא.
זו היא דעתי הנחרצת.

צ'י

עדגיל

Well-known member
לטובת חברי הפורום הנכבד עלי להבהיר

שמעולם לא סיפרתי (בעבר) לא מספרת (בהווה) ולא אספר (בעתיד) מעשיות (!!!!). אם אתה מסתובב ברחוב רוטשילד תמצא ליד רוטשילד 1, את הלוחות. אני ראיתי אותם, ולכן דיברתי מידע אישי. אבל מאחר ולא הייתה עמדי מצלמה ומאחר ואין טוב ממראה עיניים העליתי לכאן את התמונה שצילם ד"ר אבישי טייכר כך שאל דאגה, הלוחות לא תקועים באיזה מחסן.

נ.ב. איני זקוקה להתנצלות.

למעלה