תל אביב עם ילדים

2בלנקה

New member
תל אביב עם ילדים

שלום לכולם זו הפעם הראשונה שאני נכנסת לפורום הזה ואני מקווה שמי מכם יוכל לתת מענה למצוקה שאני מצויה בה. אני בת 28, נשואה, גרה כבר כ- 8 שנים בתל אביב. בספטמבר אני אמורה ללדת בת ראשונה ובעלי ואני התחלנו לחפש דירה לקניה בתל אביב. הבעיה היא שכל אדם ששומע על התכניות שלנו לקנות דירה בת"א פשוט בטוח שנפלנו על כל הראש. משפטים כמו "תל אביב היא לא עיר לגדל בה ילדים" נזרקים לעברי מכל עבר. עוד לא פגשתי אדם אחד שפירגן להחלטה הזו שלי. הענין הוא שאני מאד אוהבת את העיר הזו ומרגישה שהיא פשוט חלק ממה שאני. לא יכולה לדמיין את עצמי גרה בעיר אחרת. ממש ממש לא. האם מישהו יכול לתת לי נימוקים מדוע תל אביב כן יכולה להיות עיר לגדל בה משפחה או אולי יש למישהו רעיון היכן אני יכולה למצוא חומר כתוב בנושא אשר בעזרתו אוכל לחזק את בעלי שמתחיל כבר קצת לגלות סימני חולשה ?

תוכון1

New member
אני ילד שגדל בת"א מאז שנולד../images/Emo13.gif

השאלה אם כבר צריכה להיות 'למה לא לגדל ילדים בת"א?' למה כן? קודם כל, יש יותר אטרקציות [ואני מתכוון לילדים], יותר מאשר כל עיר בארץ. החל מזה שיש אטרקציות שונות כמו עיר השעשועים, פארק מים, צאפרי, כמובן שיש דברים שלמים בפארק הירקון, מופעים רבים [בתאטראות ובמרכזי תרבות רבים שיש בעיר] וכו'. מעבר לזה, יש חוף ים נהדר, יש נגישות כמעט לכל דבר, יש הרבה בתי ספר פזורים ברחבי העיר... לדעתי לפחות אין שום בעיה בלגדל ילדים בת"א.

danezeq

Member
לדעתי אומרים את זה מפני ש

כשומעים "לגדל ילדים בתל אביב" חושבים דבר ראשון על חיים בבניין שבו אין חניה, אין פארק קרוב לבית, רוב השכנים זקנים או צעירים בשכירות, וליד הבית במקום בית ספר ושבט צופים יש קולנוע נטוש. זה מה שחושבים לפני הכל, אבל שוכחים שזאת לב תל אביב בעיקר, ודרום ת"א בחלק מהמקומות שלה. מרכז ת"א (אני מניח שדיברת על מרכז ת"א ולא על העיר כולה) כוללת מקומות שמתאימים מאוד לגדל בהם ילדים לדעתי האישית. אפשר לקנות דירה בת"א באיזור שיש בו חניה או בבניין שיש בו חניון או מגרש. אפשר לקנות דירה שנמצאת ליד גן או פארק קטן. אפשר לקנות דירה ברחוב שקט (ועל זה אף אחד לא יחלוק איתי, ת"א היא עיר מאוד שקטה ברחובותיה הקטנים שבמרכז העיר) ובעניין בית ספר לא יכולה בכלל להיות שום בעיה, בכל איזור בעיר יש בית ספר במרחק הליכה של כמה דקות. (רק צריך לברר מה הם בתי הספר הטובים)

A tan1

New member
חומר כתוב בנושא:

אמנם חומר שלי אבל כתוב: מעבר לסיבות שציין תוכון (אמנם אטרקציות אבל כל תושב שאינו מת"א נגיש אליהן), באמת שיש את כל הסיבות לגדל ילדים בעיר, אולם כמובן שהכוונה היא לשכונות הצפוניות, שכונות אלו בנויות בצורה אחרת שיותר מותאמת לגדל בהן ילדים, סביבה איכותית (במרבית השכונות), ערך הדירות שומר על עצמו ואף עולה לעיתים. לדעתי מי שלא תומך בכוונתכם מתכוון למרכז העיר שפחות טוב מבחינת צפיפות, פקקי תנועה, זיהום אוויר, בעיות חניה וכד', אין הדבר נכון לגבי השכונות הצפוניות. אני בעצמי הייתי במצב דומה לשלכם, ערכתי בעצמי מחקר שטח מעמיק על כל השכונות, המחירים, היתרונות והחסרונות. אין חומר כתוב שמרכז את הכל אבל אוכל לעזור לך בשאלה על שכונות ספציפיות.

טוטסי

New member
היי.

קודם כל גם אני פעם ראשונה נכנסת לפורום הזה. אז שלום לכולם... אני תל אביבית מלידה. גרתי עם הורי כל חייב בהדר יוסף, והיום אני גרה עם החבר שלי ברמת אביב (ליד האוניברסיטה). אני לגמרי מזדהה איתך, כי גם אנחנו מדברים על לקנות דירה, ואני פשוט לא יכולה להבין איך אפשר לגור לא בתל-אביב, והוא לא ממש מבין למה כן בתל-אביב. בכל מקרה, לגבי ילדים, נראה לי שאחת הטענות הכי חזקות זה חינוך. לא יעזור כלום, בתל-אביב יש את בתי הספר התיכוניים הכי טובים. חוץ מזה, שילד צריך אטרקציות - גם חינוכיות (מוזיאונים, תאטראות וכו') וגם בילויים (סרטים, מסעדות, פאבים), ואין עיר עם היצע כמו של תל-אביב. ואני מסכימה עם הכותבים מעלי, שרוב החסרונות של תל-אביב נעלמים בשכונות הצפוניות. בהצלחה !

מתלהב

New member
בספר 'מחקרי תל-אביב' כרך ב' או ג'

בדקו קבוצות אוכלוסיה שונות - בין היתר קבוצת "בוני הקן" - אנשים שבחרו בתל-אביב ורואים בה המקום הטוב ביותר לגדל בו ילדים בעידן המודרני. כך שמדובר בתופעה חדשה/מחודשת, משהו שהתחיל בשנות ה-90, בעיקר באזור שינקין - כאשר הדירות קטנות אבל הרחובות והשכונות (בתי הקפה..) יוצרים הרחבה של המרחב הפרטי. נדמה לי שההתייחסות שבספר היא דווקא למי שבחר להתגורר במרכז העיר ולא בצפון העיר, שהוא - לדעתי - לא שונה מכל קומפלקס מגורים בגוש דן (פרט לסממני יוקרה כאלה ואחרים. זו לא תל-אביב האמיתית, מבחינתי).

תוכון1

New member
למה?

תמיד 'צפון ת"א זה לא ת"א האמיתית..'. מדוע? פארק הירקון זה לא צפון ת"א? עשרות אירועים שונים מתקיימים שם. אין בצפון העיר ים? אין מרכזי קניות ובילוי? אין את האונבירסיטה בצפון העיר? אין תנועה ערה בצפון העיר? צפון העיר עד כדי כך רחוקה מאבן גבירול דיזינגוף וכו'? לא... רק בגלל שחלק מצפון ת"א זה יוקרתי אז זה לא ת"א האמיתית? ת"א לכל דבר...

מתלהב

New member
פארק הירקון הוא הגבול, מבחינתי

והאוניברסיטה - מובלעת (כך היא כל אוניברסיטה בכל עיר, או לפחות אמורה להיות). נותר רק לקוות שבעתיד גם באזורים הצפוניים תתפתח תרבות עירונית של ממש - שוקקת, מחדשת, ייחודית. בשלב זה אני ממשיך לדבוק בדעתי - מרכזי הקניות שם אינם אלא שכפול ממוסחר של הקיים בכל עיר אחרת וכך גם הקומפלקסים השונים. מידת האותנטיות של האזורים האלה בעיר מוטלת בספק. הבנייה החדשה מסיבית ודומיננטית - ובעיקר אחידה מאד. צפון תל-אביב הוא אזור מגורים (Neighborhood Zone), וזה קיים בכל עיר חדשה/מתחדשת. לא נראה לי שבשלב זה מתפתח שם מרכז עירוני חדש. לגבי התנועה הערה - קטעי האוטוסטרדה בוודאי שאינם מעידים על דבר שהרי ידוע שאוטוסטרדות עוברות גם באזורים שאינם עירוניים כלל. תנועה ערה באזור רמת אביב נובעת מהאוניברסיטה והקניון. אלה פונקציות בסיסיות למדי, סוג של עירוניות פונקציונלית, ממוסחרת ומנוכרת. זה לא סותר את בעיית הדעיכה שקיימת גם במרכזי הערים כיום. משהו בדפוס המרחבים שם בעייתי. קשה לי להגדיר זאת במדויק. אולי מדובר בחלוקה גסה מדי של שימושי קרקע.

למעלה