תל אביב בספרים?

Boojie

New member
תל אביב בספרים?

הנה בקשת עזרה בשיעורי בית...
אני מחפשת (בשביל אח שלי, סטודנט לאדריכלות) ספרים (וגם שירים, סרטים, סדרות טלוויזיה, וואטאבר) שבהם מתוארת תל אביב. התיאורים המבוקשים הם בעיקר תיאורים פיזיים אבל גם חברתיים, ובמיוחד כאלה שמביאים את אחד משני קצות הניגוד - "עיר טורפת יושביה" או מצד שני הראייה הנוסטלגית של "תל אביב הקטנה" וכדומה. כבר ניצלנו את המאגר המוכר לנו היטב (עירית לינור, לימור נחמיאס, יאיר לפיד - ספרי המטוסים הרגילים...) אבל בטח יש פה אנשים שקוראים קצת יותר ספרות ישראלית מאיתנו...
על דעתו של מישהו עולה משהו?

behemot

New member
בדיוק קיבלתי ליומולדת ספר שירים על

בתי קפה בת"א של מבחר משוררים ידועים (אלתרמן, אצ"ג וכו) - ומה יותר מבתי הקפה מתאר את ת"א? בנתיים רק ריפרפתי אבל עושה רושם נחמד הרחובות ממריאים לאט - ספרי חמד - ידיעות אחרונות

דוסטו

New member
בוג'י - הנה לך שני קצוות

"זכרון דברים" של יעקב שבתאי ("הקבוץ המאוחד"). לטעמי ולדעת גדולים וחכמים ממני *ה*רומן הישראלי בהא הידיעה שנכתב בישראל שלאחר קום המדינה (עד שהגיע "חמסין" ונעמד בכבוד לצידו, לפחות לדעתי ולדעת פרופ' גרשון שקד ופקופ' יגאל שוורץ), ואשר מתאר את ת"א של שנות ה -80. "מעמד ההסתדרות" -פועלים, פקידים ואינטיליגנציה על סף המעבר מהעיר העובדת לעיר המחפשת ריגושים והנאה. ובפאזה של דור, כביכול רומן המשך (רחוק משבתאי ברמתו)-"מתחת לקו העונג" של חגי דגן (הוצאת חרגול). מאד עכשוי, הדוניסטי, על המרכז המתחדש של ת"א, של יאפים שחיים על חשבון אבא ואמא. העיר הוירטואלית שסובבת סביב אנשים עם מקצועות אוויר, עיר שמלהגת בבתי הקפה של שנקין. לא ספר מופת, אבל כתוב בהומור.

ורדה ש

New member
תל אביב הקטנה

כשמדברים על תל אביב אי אפשר שלא להזכיר את נחום גוטמן. גם בציוריו, גם באיוריו ובעיקר בספרו "עיר קטנה ואנשים בה מעט". עוד המון רעיונות על הקשר שבין נחום גוטמן והעיר תל-אביב תוכלי למצוא במוזיאון נחום גוטמן.

אפיפני

New member
תלוי איזו תל אביב את רוצה

אם את רוצה תל אביב של "העם" או תל אביב של "הבוהמה" המגזר שאליו יש לספורים ומשוררים נטיה להשתייך ומטבע הדברים שיתארו את העיר מזוית הראיה הזו. ישנם סופרים ומשוררים תל אביבים מובהקים ותמצאי המון מתל אביב האמנותית: אצל אבידן אצל חזי לסקלי. ישנה תל אביב של העם: שתמצאי בכשרון ענקי אצל יעקב שבתאי ואם הזכרון שלי אינו מתעתע אז לשלמה שוא יש ספר על תל אביב אולי טיפה יותר תעודי אבל מעביר כל כך יפה את העיר והאוירה לתקופתה. וכמובן שלא ברור לאיזו תל אביב "הסטורית" את מתכוונת תל אביב כבר אינה נערה ושנים מאחוריה וכמובן שפניה השתנו מתקופה לתקופה . ואם תגדירי את התקופה שאת מעונינת בה יהייה לך יותר קל להתמקד בסופרי ומשוררי אותה תקופה

LIRY1

New member
תל אביב

אני לא בטוחה שזה מה שאת מחפשת, אבל בספר "תמרה הולכת על המים" של שפרה הורן יש תיאור על יפו ות"א

siv30

New member
אם זכרוני אינו מטעה אותי , בספר

"תאונות" של יעל הדיה ובספר "אהבתי כל כך" של יהודית רותם יש תיאורים של ת"א משני הקצוות - ת"א המודרנית למול ת"א של שנות ה- 50. אצל יהודית רותם, קיים חלק בספר שמתייחס לחיי הגיבורה (הזקנה על ערש דווי) בת"א. מקווה שעזרתי.

דוסטו

New member
באמת שיש לנו טעם שונה בספרות

עוד ספר של סופרת ישראלית שמבכה את ה(אין) זוגיות האומללה שלה/שלו. שוב ספר שלא סוחב בעליה וכדי למשוך משמן את המנוע בלחלוחית כחלחלה. אבל כמסמך ת"אביבי הוא קביל. אנשי המרכז המתחדש של ת"א שרק מחפשים איך לתת משמעות ליום-יום האפור, איך למלא בכאילו-תוכן את חייהם הריקים בעיר שהיא כביכול "ללא הפסקה". והעיקר למצוא בן/בת זוג. ואם לא איזה סטוץ. ואם לא לפחות פנטזיה.

הנה הנה

כתבת שגם שירים אז אומנם זאת לא "שירה" אבל זה אריק איינשטין... התקליט שביר של אריק איינשטין וקלפטר מכיל שירים שמתארים את תל אביב עוד שחופיה היו זהב... אם זה לא לעניין המדובר..לפחות המוסיקה היא כיף

למעלה