תלת פאזי

zvisar

New member
תלת פאזי

שלום, נכנסתי לבית חדש והתקינו לי בו חשמל תלת פאזי. אני לא ממש מבין גדול בחשמל אז אני מקווה שאני משתמש במונחים נכונים. החשמלאי הסביר לי שחילקו את הדירה לשלושה מעגלים שונים כך שהממ"ד+ חדר השינה + השירותים הם תחת אותו מעגל. בשבוע שעבר הפעלתי מפזר חום בחדר שינה, ובמקביל בממ"ד הפעלתי מגהץ ולאחר מספר שניות הפקק קפץ. לי נראה שבתלת פאזי דבר כזה לא אמור לקרות כי זו כל המטרה של תלת פאזי (תקנו אותי אם אני טועה). כששאלתי את החשמלאי מדוע זה קרה, הוא טען שהיום הסטנדרט זב פקק של 10 אמפר ושני מכשירי החשמל האלו צורכים הספק מאוד גבוה ולכן עדיף לא להשתמש בהם במקביל. לי זה לא כ"כ נראה. מה ניתן לעשות במקרה כזה ?

החשמלאי צודק ההיתה צריך להישתמש

עים שקע בחדר אחר . ששיך לפזה אחרת . אים הייתה אומר מראש לחשמלאי שתעשה קבוע פן בחדר +גהיוץ . הוא הייה בונה את החלוקה אחרת . מגהץ+מפזר חום . זה מעל 4KW שהם כ20A . אין מה לעשות אלה להישתמש בשק מיפזה שונה . או לשנות את המעגלים בדירה

asher40

New member
אם גישת החשמלאים הייתה שונה.....

....לא היה קורה דבר שכזה. אתן את גישתי ,כאשר אני מבצע קומפלט של בית ,דירה וכו': ראשית ,על החשמלאי ללמוד את המבנה וצרכיו ,זאת אומרת שלכל חלק בבית ,יש שימוש מוגדר. מטבח ,כולנו יודעים מה הצרכים ולכן אדאג שכל השקעים יהיו שקעי כח. סלון ,מלבד שקעי השירות השוטפים אדאג לחלק אגפים בסלון כך שלא יווצרו עומסים ע"י מפצלים למינהם. ממ"ד לרוב משמש או חדר עבודה או חדר ארונות ולכן אני אניח כי יש צורך בשקע כח אחד לפחות ,מלבד שקעי השירות. גישה נוספת ,היא שיתוף בעל הדירה ,הבית ,בהחלטות.מי יודע יותר טוב מהדייר למה מה יהיה בכל פינה בבית ,כמובן תוך כדי כיוונו ע"י הנסיון שלי. גישת הרבה חשמלאים הינה ,נעשה מה "שצריך" ורק נסיים את העבודה. דבר לא פחות חשוב הוא בדיקת מע' החשמל בעומס מלא וחלוקת הפזות כראוי. לא פגשתי הרבה חשמלאים שכוללים דבר זה בעבודתם. עצתי לפונה כאן ,פנה לחשמלאי מוסמך ותן לו לבדוק את העומסים והחלוקה ,יתכן ועדיין אפשר לתקן. בהצלחה , שטרן אשר.

למעלה