תלת מימד יחס

a p p l e m a n

New member
תלת מימד יחס

נתון ריבוע ABCD נקודה E נמצאת על צלע CD על בסיס משולש ABE וריבוע ABCD יצרו מנסרה משולשת ותיבה שגובהן זהה. מהו היחס בין נפח המנסרה המשולשת לפח התיבה?

Ann2922

New member
נסיון לענות..

היחס בים שטח המשולש ABE לשטח הריבוע ABCD הוא 1/2 הגובה במנסרה המשולשת ובתיבה זהה לכן היחס בין הנפחים צריך להיות 1/2 תרשום גם את התשובות הנתונות פעם הבאה.. לפתור דרך התשובות זאת דרך מאוד נפוצה בפסיכו, אם כי לא בבעייה כזאת כנראה

a p p l e m a n

New member
תשובה נכונה.

בכוונה לא רשמתי הפעם את התשובות. זה בגלל שרציתי לאלץ אותך לחשוב יותר ולהציב פחות. כי אני מבין את ההסבר של השאלה שזה מה שאתה כתבת זה פשוט התנגש לי בראש עם עקרון אחר. תראה, אם אני מסתמך את הסרטוט באופן פשוט ביותר ומתייחס אל זה כמו אל התרגילים הרגילים בדו מימד. אני יכול להסיק את מה שאמרת שהמשולש מחלק את הריבוע לשני חלקים שווים והיחס בין הריבוע למשולש הוא אחד לשניים. הבעיה שלי היא שלא פתרתי את זה ככה. לא התייחסתי אל הציור מספיק. ופשוט זכרתי שמנסרה משולשת זה נפח הצורה שבה היא כלואה לחלק ל-3 ואז היחס יצא לי 1:3. הבנתי את ההסבר שלך. אבל אני רוצה להבין למה שלי שגוי.

Ann2922

New member
קודם כל אני בת...

דבר שני.. אותי ממש לא אילצת לחשוב, זאת שאלה קלה, שלא הייתי פותרת עם תשובות או הצבה... והבלבול שלך לגבי החלוקה ל 3 הוא בגלל שלא התייחסת לסרטוט החלוקה ל3 רלוונטית רק כאשר קודקוד המשולש/ חרוט ( מנסרה משולשת, מרובעת או חרוט) נמצא בפאה העליונה והבסיס בפאה בתחתונה, במקרה שלנו מקצוע שלם נמצא על הפאה ולכן החלוקה ל3 לא רלוונטית... אני אוסיף סרטוט הסבר עוד מספר דקות מקווה שהסבר לא מסורבל מידי

Ann2922

New member
תיקון קטן

החלוקה ל3 רלוונטית רק כאשר קודקוד המשולש/ חרוט ( פירמידה משולשת, מרובעת או חרוט) נמצא בפאה העליונה והבסיס בפאה בתחתונה, במקרה שלנו מקצוע שלם נמצא על הפאה ולכן החלוקה ל3 לא רלוונטית... הבלבול שלך לפי דעתי נובע מזה שהתייחסת למנסרה ולפירמידה כאותו דבר גם אני בלבלתי בהתחלה בין המונחים סליחה אם הטעיתי אותך

a p p l e m a n

New member
תודה רבה

ההסבר פשוט ומסבר את האוזן. חשבתי שיש פה ניואנס קטן אבל היה פה ענין מהותי שלא שמתי לב אליו.

למעלה