תלת מימד בסי++

לוימתן

New member
הסבר לאספקטרטיום...

אם אתה רוצה שהעצם יהיה מדויק אז את חייב להכפיל את ה-y באספקטרטיום אספקטרטיום זה היחס של הפיקסל כיוון שברזולוציות שמשתמשים הפיקסל אינו מרובע שווה צלעות אז צריך להכפיל את ה-y ביחס הזה. y:= (d*y*asp) / (d-z)

לוימתן

New member
דרך אגב

היתרון בשימוש של משתנה מרחק הוא שאתה יכול לעשות פרוצדורה שתשנה את המרחק ובכך בעצם תשנה את זוית הראיה

smasher

New member
וואו...

קצת קשה לי להבין את זה... אתה יכול לרשום את שתי השורות הסופיות של X,Y שיודפסו על המסך בבקשה

לוימתן

New member
הנה

x:= (d * x) / (d - z( y:= (d * y * asp) / (d - z) d-מרחק צפיה בין המתבונן לעצם asp- יחס בין צלעות הפיקסל היפוטטית נגיד אם רוחב הפיקסל הוא 3 וגובהו 2 אז האספקטרטיום יהיה 2/3

smasher

New member
ואיך אני יודע בדיוק את מידות הפיקסל

הרזולצויה שלי היא רגילה אני חושב - 640 * 480...

TooFresh

New member
אני צריך לבדוק אני, אחזור אליך מחר.

זה ממתן אני אחזור אלייך מחר

לוימתן

New member
בדירת האספקטרטיום...

הגדר את המשתנים הבאים : asp- משתנה מסוג real Yasp,Xasp- משתנים מסוג word והעתק את קטע המקור הבא : getAspectRatio(Xasp,Yasp) asp:= Xasp/Yasp

לוימתן

New member
חישוב האספקטרטיום...

הגדר את המשתנים הבאים : asp- משתנה מסוג real Yasp,Xasp- משתנים מסוג word והעתק את קטע המקור הבא : getAspectRatio(Xasp,Yasp) asp:= Xasp/Yasp

לוימתן

New member
אפשרות לשימוש במשתנה מרחק

שלום אני חדש פה אני עכשיו עובד על פרויקט בתלת מימד. אתה יכול להגדיר משתנה שיקבע את המרחק בין המתבונן לעצם נגיד d:=200 ואז הפעולות הן פשוטות x:= (d*x) / (d-z) y:= (d*y) / (d-z)

smasher

New member
אוקיי משתתפי הדיון ------>>

ניסיתי את שני הפתרונות שהוצעו בדיון זה, והייתי רוצה שתראו במו עיניכם במה מדובר. ובכלל אולי תמצאו הערות / הארות בשבילי.. :) העלתי את הפרוייקטון הזה.. הוא מצורף כתמונה, אך יש לשנות את הסיומת ל- .rar

למעלה