תלפיות

Schizophrenic

New member
ומה אני עושה אם לא סיימתי?

חוצמזה שאני לא בכושר (בפתירת תרגילים במת'), כדאי לחזור קצת? אם כן על מה (אינטגרלי ודיפרנציאלים? טריגונומטריה?)

F R O S T

New member
אני במקומך לא הייתי נלחץ יותר מדי

אם אתה מתאים אתה תעבור

Crazy669

New member
גם אני אהיה שם מחר...

בשעה 9:30, ביה"ס להנדסאים, רמת אביב. שפוט תבוא אם המענה אמר לך שאתה מחר.

Schizophrenic

New member
כבר עברו הרבה מים בנהר...

מאז ההודעה שהתייחסת אליה אני אכן צריך להיות שם מחר אבל לא התכוננתי, כי לא ידעתי מזה. התכוננת? אם כן על מה?

אני לא חושבת שאפשר להתכונן לזה...

מה, מעכשיו ועד מחר תחזור על כל החומר בפיזיקה + מתמטיקה? נראה קצת לא אנושי... גם אני מגיעה מחר, ואני חושבת שאני פשוט אזכר בחומר תוך כדי... מקווה שיעלה לי. אתם יודעים אם מותר להביא מחשבון? דף נוסחאות? אינציקלופדיית "יבנה לרוס"? משהו???

Schizophrenic

New member
תביאי הכל...

מקסימום לא יתנו לך להשתמש, למרות שהגיני שדפי נוסחאות הם יתנו לך ואילו מן שאלות יהיו בפיסיקה? כמו במבחני בגרות (שצריך לחשב) או רק להסביר התרחשויות מסוימות? כי אם הולכים להיות תרגילים מצבי לא טוב...

הגינגי

New member
בקשר למיונים מחר

המיונים מחר הם השלב הראשון במיונים האקטיבים לתלפיות. מדובר מסדרה של מבחנים שאורכת כל היום בנושאים מגוונים. לא נדרש להתכונן למבחן ומפקדת תלפיות מודעת לכך שחלק מהחומר עדיין לא נלמד בבתי הספר שכן המבחנים מיועדים לתלמידי כיתה י"ב בעיקר. המבחנים מתחלקים למבחנים עם ידע מראש ומבחני יכולת (בסגנון צו ראשון). בידע מראש יש גם שני חלקים: ידע כללי - שאלות בכל מיני נושאים כללים ואקטואליה. מתמטיקה ופיזיקה- מבחנים ברמה של תיכון על חמור שנלמד בתיכון, כמובן שיש התחשבות בתלמידים שלא לומדים פיזיקה (יש דפי נוסחאות למיטב זכרוני). מה כדאי להכין? בעקרון שאני ניגשתי לא התכוננתי בכלל, אבל אני מאמין שיש אנשים שירוויחו מלהסתכל קצת על חומר במתמטיקה או פיזיקה רק להיזכר אבל ממש מעט. לא להתחיל ללמוד חומר חדש או להתכונן למבחן כאילו זה בגרות. כדאי לישון טוב לילה לפני כי מדובר במבחנים ארוכים. בקשר להנחיות טכניות ממש במבחנים, הימצא איש מטעם תלפיות במקום שיוכל לענות לכל השאלות. לשאלה אם כדאי לבוא אז כן, אפילו אם אתה לא מוכן כדאי מאוד לבוא כי בכל מקרה לא אמורים להתכונן. לעוד מידע על תלפיות מומלץ לגלוש באתר : www.talpiot.org או לפנות אליי בפרטי ואני אשמח לענות.

Crazy669

New member
בואנה....

זה הדבר הנכי קשה בארץ!!!!!! מה הם רציניים? מאיפה אני אמור לדת ווקטורים ואנליטית בכזו רמה לפני שלימדו אותי את זה בכלל? דווקא כאילו זה היה יום חביב, אבל קשה רצח.. לא מגזים... טוב בכל אופן בהצלחה לכולם... אותי כנראה שלא תראו בראיון אישי.

Schizophrenic

New member
כן במתימטיקה לא ידעתי כלום

וקטורים, אלגוריתמים, אנליטית, מעריכיות למה לא? אני מקווה שהם מבינים שמי שלא סיים מתימטיקה לא אמור לדעת את זה. הפיסיקה דווקא היה קל. הידע הכללי הלך לי ממש טוב, ובשאר המבחנים הלך לא רע אבל תמיד הייתי צריך לנחש כמה בודדים בסוף, חוץ מהמבחן השני (צורות) שהייתי צריך לנחש יותר מחצי (למה לעזאזל נתנו לזה רק 6 דקות היה צריך לתת לפחות פי 2).

הגששית

New member
באמת סרטים!

הרוב היו ניחושים
מבחנים משעשעים... איפה ישבתם..??

Crazy669

New member
תשובות לשניכם..

כן מתמטיקה קשה רצחח...חחחח והכי הצחיק אותי "יכולות להיות שם שלאות שאתם לא יודעים עליהן את התשובה, אבל לפי דעתי אתם צריכים לדעת הכל"...
.. עברו מיליון שנה מאיך שלימדו בתקופתו... ופיזיקה דווקא היה חביב, לא ממש קל, וכל השאר היו דווקא סבירים גם כן, אבל בשום דבר לא הלך לי ממש טוב. וכן באמת הרוב היו ניחושים.. יחידי סגולה נראה לי אלו שעוברים את השלב הזה.. תעדכנו בהמשך מה איתכם!! ואני ישבתי שורה שנייה משמאל... כי כשהגעתי היה מפוצץץץ

הגששית

New member
אה... סרטים...

חחח... הממ... לך היה קשה במתמטיקה..?? אז מה אני אגיד..?? אני ב-3 יחידות.. בקושי סדרות הצלחתי לעשות
ופיזיקה?! אצלי ניוטון זו השחקנית מגריז
למדתי אולי 2 וחצי דברים בכיתה ט' בפיזיקה.. אבל מי זוכר בכלל.. הכל ניחשתי, אפילו על הליקוי חמה לא הייתי בטוחה... גיל הזה, מזכיר מישהו מאיזו שהיא פרסומת או משהו כזה, לא זוכרת בדיוק מאיפה.. בחור משעשע ושרוט =) בטח משנן נוסחאות בפיזיקה לפני שהוא הולך לישון בלילה ובבוקר לפני שהוא מתעורר
יש עכשיו חודש לחכות.. היינו שם בערך 6 אנשים שאנחנו מכירים, מעניין מי יעבור... באתי למבחנים אתמול רק בשביל החויה
וזו באמת חויה חד-פעמית...
חחח.. גם אנחנו הגענו מאוחר.. אז גיל ביקש שנתיישב בכסאות הקדמיים, אבל לא רצינו לזוז.. אז נשארנו מאחורה מאחורה, ועשינו די שכונה.. אחת יודעת פיזיקה טוב וצורות, 2 אחרים יודעים מתמטיקה טוב, ואני ידעתי ידע כללי (בערך... היו כמה שאלות מהתחת.. מלחמת השושנים..?? מה לעזאזל!) אני רוצה לכתוב את השאלות שהיו, שנוכל למסחר אותם למלש"בים של שנה הבאה

Crazy669

New member
חחחחחח... כן איזה שאלות היו שם..

חחחח סיוט... אבל הורס אם מגלים את השאלות.. אני זוכר רק שאלות בידע כללי כל השאר: מה???????? אאין מצב שאני משחזר מה שהלך שם... במתמטיקה ידעתי ממש רק 6 ואת השאר ניחשתי ובפיזיקה ידעתי 10-12 ואת השאר ניחשתי. ידע כללי וידע מיוחד היה דיי טוב.. (חחחח... דיי טוב
50%, אפילו פחות). אין סיוט מה שהלך שם... לא יואמן שהם מצפים מאנשים באמת לשלוט בכל התחומים האלו.. לא יואמן!! ועוד החנון האלו עם המדים, עשה לי ולידידה שלי (חחח היינו שם 6 מהשכבה ו- 4 מהכיתה) אם לא הולך לכם אז כדאי שתלכו כי חבל על הזמן שלכם.. ואני כזה חושב בראש: מה?? הוא רציני?? אם לא הלך לי עד עכשיו אז אין לי מה לחפש כאן?? טוב... אולי באמת כדאי שאני אלך... ובסוף נשארתי, לא נשברתי.. ועכשיו אני מרגיש הכי טיפש בארץץ חחחחחחח.... המבחן הזה הבהיר לי כמה באמת אני לא יודע...

Schizophrenic

New member
גיל הזה טמבל לגמרי...

הבדיחות שלו היו עלובות והוא טיפוס מעצבן כזה במתימטיקה גם אני ידעתי בערך 6-7 - היו מלא נושאים שלא למדתי. בידע הכללי במבחן הראשון הלך לי טוב, אבל הייתי צריך לנחש פה ושם, אבל בשני הלך לי תותח ידעתי ממש הכל. פיזיקה הלך לי טוב, ידעתי את כל המכניקה, בחשמל ידעתי קצת ואת השאר ניחשתי. סה"כ באמת זו הייתה חוויה, למרות שבהתחלה זה נראה לי סיוט לא נורמלי... אני ישבתי בשורה השנייה מאחרי הדלת משמאל. ואיך אצל שניכם הייתם 6 אנשים שאתם מכירים? אתם מגמה מיוחדת או משהו? כי לי בשכבה יש 500 ילדים והייתי היחיד, ומאצלכם באו 6? ותגידו אם תתקבלו תלכו על זה?

הגששית

New member
שורה שניה מאחורי הדלת?!

היה כזה דבר בכלל!? הייתה רק שורה אחת, לא? הממ, באנו 3 בנות מהשכבה (90 בנות בשכבה בערך). עוד 5-10 בנות קיבלו את המכתבים הראשוניים שביקשו מהן לשלוח טפסי הרשמה וציוני בגרות וכו', אבל הן לא שלחו. מה גם אצלנו בבי"ס לא ממליצים לצבא על בנות...
500 איש?! בכל הבי"ס שלנו יש 600 איש... איפה אתה לומד?! (אולי חבר'ה מהשכבה שלך קיבלו את המכתבים הראשוניים ופשוט לא שלחו בחזרה לתלפיות..)

Schizophrenic

New member
לא מאחורי מלפני הדלת (כתבתי אחרי)

ואני לומד בבליך ר"ג (בי"ס יותר מידי גדול). אולי באמת הרבה לא שלחו אבל לא הגיוני שמתוך כ"כ הרבה ילדים (מתוך זה 2 כיתות פיזיקה של 40 ילדים) לא שלחו כ"כ הרבה. מלפני ישבה קבוצה גדולה נראה לי לפחות 10 שמכירים אחד תשני לא הבנתי איך... אולי יש מגמות מיוחדות שתלפיות מזמנים את כולם...

הגששית

New member
אולי זה לפי אזורים?

ואותם פשוט זימנו בתאריכים אחרים? (אתה גר עכשיו בקריית אונו, לא?) כי אני יודעת שמהעיר שלי (אזור השרון) באו יחסית המון...

Schizophrenic

New member
לא מאמין...

אני גם לא מכיר ילדים מהשכבה שלי שקיבלו בכלל זימון למבחן (ממעט מאוד בכלל ביקשו שישלחו אליהם פרטים) ואיך שהבנתי זה מבחן אחד בתל אביב, אחד בירושלים, אחד בחיפה ואחד בבאר שבע, ואז מבחנים לאלה לשלא יכלו. חוצמזה הרי הם זימנו אותצי לתאריך הזה, ואני מכיר שם עוד אחד מגבעת שמואל

Crazy669

New member
לגבי שאלתך...

ת'אמת שאנחנו כיתה כזו של ה"חכמים" בשכבה.. כי זו כיתת מגמה.. ויש עוד כמה שיגשו במיונים הבאים מהשכבה. איך זה?? לא יודע.. כנראה אנשים מובחרים.. חחחחחח... אם אני אעבור?? פחחחחחח
מה הסיכוי?? אבל אם כן, אני אמשיך עד שהם יחליטו שהגיע הזמן שאני לא צריך להמשיך, וכולם אצלנו ככה בגישה הזאת (פרט לאחת שלא רוצה את זה).

Crazy669

New member
אההה...

ולא כולם כמובן מהמגמה, היינו רק 2 מהמגמה, בהמשך ייגש עוד אחד אני מאמין אם לא יותר. ועוד 2 מהכיתה (כי זאת לא כיתה הטרוגנית), ועוד 2 מהשכבה. ואנחנו שכבה בערך של 250 תלמידים.

למעלה