תלפיות

Schizophrenic

New member
תלפיות

האם מישהו קיבל זימון למבחנים שאמורים להיערך מחר? במענה קולי בטלפון שלהם, אחרי שהכנסתי ת.ז., אמרו לי שיש לי מבחנים ב-12.10, אך לא קיבלתי בדואר זימון ומישו יכול להסביר לי איך זה שיש מחר מבחנים, אם התאריך האחרון להגשת בקשה למועמדות לתכנית היא מחר?

לי יש מחר...

לדעתי פשוט תגיע לשם ותדבר איתם על זה. צריך להיות רשום להם שאתה מגיע, אז זה יהיה בסדר אם לא תביא זימון (לפחות נראה לי ככה).\ מישהו יודע מה עושים במבחנים האלו? כלומר- מה החומר? על מה השאלות? מה רמת הקושי?

Schizophrenic

New member
איפה זה לשם?

איפה הבחינות אמורות להיערך (אני גר בקרית אונו)? מתי קיבלת את הזימון? באיזו שעה אמרו לך להגיע?

הזימון שלי אמר ש...

זה מחר בביה"ס להנדסאים ברמת אביב, בשעה 9:30. קיבלתי את הזימון לפני שבוע- שבועיים.

מ i ר

New member
גם לי יש שאלה על תלפיות..

לפני כמה חודשים עברתי את המבחנים הראשוניים למודיעין והייתי בראיון אישי, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה. עכשיו קיבלתי זימון למבחנים של תלפיות. המבחנים האלה יכולים להשפיע על המועמדות שלי במודיעין או על מיונים אחרים? הם חוסמים לי אפשרויות אחרות? כדאי רק להגיד שאין לי פרופיל קרבי...

מ i ר

New member
מקפיצה..

הגששית

New member
גם אני מגיעה לשם מחר...

למישהו יש מושג על מה המבחנים?? יש כאן מישהו שעשה את המבחנים בזמן האחרון..?

Schizophrenic

New member
באמת על מה המבחנים?

מישו פה נתן לי טלפון עם מענה אנושי של תלפיות (ושוב תודה לו על זה), ומסתבר ששלחו לי זימון לכתובת הישנה שלי (שיניתי כתובת לפני כחודש), ויש לי מבחן מחר! אמרו שאם אני לא מגיע לא בטוח שאני אוכל לעשות שוב כי יש מס' מוגבל של מקומות לאלה שלא יכלו להגיע ויתנו עדיפות לאלא שיש להם פסיכומטרי. צריך להתכונן למבחנים האלה? כדאי לי ללכת או לקחת את הסיכון (ואולי זה סתם איום), או שאני יוציא אישור מרופא שהייתי חולה ואז ייתנו לי עדיפות גבוהה? או שלא צריך ממש להתכונן ואין סיבה שאני לא יעשה מחר?

הגששית

New member
עדיף שתגיע מחר...

זה לא חומר שאפשר ללמוד בפרק זמן קצר כ"כ... יש מבחנים בפיזיקה, מתמטיקה, ידע כללי, שאלות הגיון, תפיסת צורות וכו'... (תריץ חיפוש בעמודים הקודמים, או בחיפוש מתקדם על תלפיות) קיצור, מבחנים נוראיים (תישן טוב הלילה, ותביא איתך אוכל), 150 עוברים מתוך 1000 לפי מה שהבנתי.

Schizophrenic

New member
אנא הרחיבי יותר

מה צריך לדעת בפיזיקה? אני לומד פיזיקה בבי"ס, מקדי את הנושאים אותם צריך ללמוד. מתימטיקה - ברמה של תיכון (4/5 יח"ל) או נגיד כמו בפסיכומטרי? ידע כללי - בזה ממש אין לי בעיה - שאלות על אילו נושאים בדיוק? הסטוריה של צה"ל אולי? שאלות היגיון ותפיסת צורות - כמו במבחנים הפסיכוטכניים בצו הראשון? קשה יותר? כמו במבחן פסיכומטרי?

הגששית

New member
אין לי שמץ.

עדיין לא עשיתי את המבחנים... גם אני מגיעה לשם מחר. מה שאני יודעת הוא, שהמבחנים קשים בטירוף (אם זה מנחם אותך, השאלות אמריקאיות D-: ). ואין ממש מה להתכונן אליהם.

Schizophrenic

New member
ניסיתי

גם שם לא יודעים יותר מידי בכל מקרה, אפשר להתכונן. כמובן שלא חייבים ואדם אינטלגנטי יכול להוציא תוצאה מצויינת ולעבור גם בלי להתכונן, אבל אפשר להתכונן, לדעת מה מצפה לך ולשפר את הסיכויים. ובפיזיקה למשל כדאי לברר מה צריך ללמוד כי אני לא זוכר הרבה אבל אני יכול ללמוד איזה שעה שעתיים

malshab1

New member
אוקיי

יש שאלונים בנושאים: פיזיקה, ידע כללי, מתמטיקה, הגיון (חידות), צורות ויכול להיות שעוד שאני לא זוכר

malshab1

New member
פירוט קצר

פיזיקה- מכניקה וקצת חשמל מתמטיקה - ברמה של תיכון אני חושב ש- 5 יחידות... לא סגור על זה ידע כללי - לא רק היסטוריה של צהל אלא היסטוריה של מדינת ישראל והרבה גם על העולם.. מלחמות שלא שמעת עליהם מלפני 1000 שנה וכדומה תפיסת צורות - הרבה יותר קשה מהצו הראשון

Schizophrenic

New member
מה???

חשמל? בקושי למדנו בזה משהו... מעט שיעורים באלקטרוסטטיקה... מה אני אמור לעשות? לחזור על מכניקה? כדאי לחזור על החומר במתמטיקה? המבחן מיועד לכאלה שסיימו מתימטיקה או שיש להם עוד שנה ללמוד? כדאי לחזור על הסטוריה של צה"ל (על מלחמות אחרות בעולם אני מאמין שאני אדע יותר מרוב הנבחנים) יהיה יותר קל למי שעשה פסיכומטרי? וכמה הפסקות (ובאיזה אורך) הם אמורים לתת? אמורים להספיק הכל או שזה בנוי כך שלא תספיק לענות על כל השאלות? איפה שלא יודעים לנחש או להשאיר ריק?

F R O S T

New member
לפי מה שהבנתי

במתמטיקה זה מיועד כאילו סיימת כבר כי יש שם גם שאלות על וקטורים וכאלה

למעלה