תלפיות או מודיעין?

L a C a t

New member
תלפיות או מודיעין?

אני עוד קטנצ'יק... רק היום חזרתי מגדנ"ע מזרחנות, ואני מרגיש ממש היי לגבי הצבא. עד לגדנ"ע הפנטזיה הרטובה שלי הייתה "מסלול תלפיות" (www.talpiot.org), אבל אחרי הגדנ"ע והשיחה המוטפת עם בן-דוד שלי, יש לי נטייה לחיל המודיעין וההאזנות. אני אשמח אם תביאו לי המלצות לכאן ולכאן, וגם את הסיכויים להתקבל לכל מסלול. שאלה דרך אגב: מי מייצר את השרוכים הצבעוניים של הצבא (שעונדים על הכתף)? הבנתי שזה משהו בארץ. לילה טוב, דניאל =)

הסיכויים להתקבל לתלפיות,

וגם לדברים מסויימים במודיעין, כ"כ קטנים, שבוא, אל תתקבע על משו אחד.

nog16

New member
לפחות אתה בטוח במה שאתה רוצה...

אני עכשיו שוברת תראש אם אני רוצה בכלל תלפיות או לא.. מצד אחד, חבל לי לוותר.. אני יודעת שאני כן אלמד בשלב כזה או אחר בחיים מתמטיקה ופיסיקה, וכולם אומרים גם כמה שזה טוב והכל.. מצד שני, כלכך הרבה לחץ, ישר עם סיום הלימודים, ואני לא יודעת אם אני אעמוד בזה... מה גם שעכשיו זה כבר חוסם מיונים למודיעין.. אוף אני כבר לא יודעת מה אני רוצה. ואני צריכה להסגר על עצמי מהר. (למרות שאני די בטוחה שהם יעיפו אותי בסינונים הבאים, ככה שההתלבטויות יחסכו ממני )

L a C a t

New member
האזנות

כשאני אומר מודיעין, אני מתכוון להאזנות ואולי דברים מעניינים מעבר. הבנתי שלמסלול זה הסיכויים די גבוהים (ביחס למסלולים רבים אחרים). ניקח מצב שבו אני יכול להתקבל לשניהם. מה יותר משתלם? או אם תרצו קצת פחות אגואיזם - מה יותר מעניין?

הזנות לעומת תלפיות?

אלו שני דברים שונים בתכלית. א. תלפיות זה עתודה. יש קבע של שש שנים. זה לאנשים שראש שלהם קריירה צבאית. ב. האזנות זה עיסוק מודיעיני, און-ליין אם תרצה, ותלפיות זה מחקר ופיתוח. ג. יותר מעניין? האזנות זה תפקיד שמהות עבודתו מאוד מוגדרת. בוגרי תלפיות משובצים בהמון מקומות שונים. ד. אתה יכול להתמיין לשניהם במקביל פחות או יותר.

תשובה תשובתית :)

בתור אחת שבאה מהתפקיד ומשתחררת עוד חודש, הצעתי אליך היא כזאת: 1. אם אתה רואה את עצמך בתוך קריירה צבאית-6-7 שנים קבע לך על תלפיות 2. אם אתה לא חושב על קבע, אך בכל זאת מעוניין להשיג סיפוק בתפקיד ולעשות עבודה שהיא באמת מענייינת, לך על האזנות :) בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה, במה שלא תחליט

L a C a t

New member
תודה =]

רק שתי שאלות קטנות: התלפיות משתלם אחרי הסיום? (אפילו שלא סיימת, יש ריח של הצלחה באוויר?) והיה קשה כמו שזה נשמע? לילה טוב! -__-

meetAmeet

New member
מה מעניין אותך?

בעיקר בקשר לתלפיות... אתה רוצה ללמוד פיסיקה/מתמטיקה ואולי גם מדעי המחשב? זה מעניין אותך בכלל? אם לא, או לא ממש... אז לא הייתי ממליץ... גם לא הייתי ממליץ אם לא בא לך לעשות תואר עכשיו או לא רוצה קבע... או לא בטוח שזה מה שאתה רוצה לעסוק בו.

nog16

New member
למה דווקא תלפיות או האזנות?

עזוב את זה שבלי קשר אם תרצה או לא, הסיכויים כמו שכבר אמרו להתקבל לתלפיות מאד נמוכים. (בתור אחת שבטוח תנופה בשלב הבא). אבל חוץ מזה, למה התקבעת דווקא על אחד מהם? ואם כבר מודיעין, אז למה דווקא האזנות.. לדעתי יש תפקידים יותר מעניינים במודיעין.. אבל כמו שאמרת, אתה עוד צעיר.. חכה לצו ראשון, יקבעו תנתונים שלך, ותראה למה תהיה לך בכלל תאופציה ללכת.. אם תוכל, תתחיל לעבור מיונים לשניהם.. ואז תחליט. בכל מקרה, בשלבים הראשונים לפחות אפשר להתמיין לשניהם במקביל.

Eshed92

New member
ההמלצה המתקבלת היא תכנית "שחקים"

שחקים זאת תכנית מעולה בחיל המודיעין שבעבר נקראה "חמ"ן תלפיות". אומנם היא שונה במהותה מתלפיות, בכל המובנים, אבל היא כוללת תפקידים מגוונים ומאוד מעניינים. אני חושב שגם הדרישות של שחקים פחות מוגזמות משל תלפיות, ואם יתברר שיהיו לך נתונים גבוהים, אני ממליץ לך לנסות את שחקים.

למעלה