תלמיד אישי

BLUE SPOT

New member
תלמיד אישי

האם יש תלמידים אישיים למאסטרים? מהו בדיוק המעמד הזה והאם אתם מכירים מישהו שהוא תלמיד כזה? ( שמעתי שבגוג´ו ריו בפתח תקווה יש מעמד שכזה ). הייתם ממליצים להיות תלמיד אישי ?

מריושי

New member
תלוי למה אתה מתכון...

יש שני דברים: אלה שעושים שיעורים פרטיים, שאלה אנשים יחסית מסוימים מדרגה מסוימת ולא המוני אלא בודדים בודדים ולאחרונה שמעתי על מישהו שלומד 24 שעות ביממה (אפילו ישן בדוג´ו, ואני לא צוחק....) ומשיג מזה תוצאות מסוימות.. מאהשים שדיברתי איתם הענין השני לא אהוד בכלל בגלל כמה נושאים שלא מתאימים לאיזכור בפורום....

BLUE SPOT

New member
לזה בדיוק התכוונתי

דאצ´י! וסליחה על הבורות, אבל מהם הדברים שלא יאה לדבר עליהם בפורום? נו, תגלה!

BLUE SPOT

New member
אני עדיין מתלבט

הייתי בכמה אימוני ניסיון במקומות במרכז, ואני כנראה אתחיל או בבר אילן או בפ"ת. הייתי רוצה לשמוע על פ"ת, אם אתה מכיר את הדוג´ו הזה ואת האנשים שמתאמנים בו.

מריושי

New member
מי מאמן בבר אילן?

פתח תקוה זה המועדון המרכזי ירון בנימיני מאמן שם את הבוגרים ודברים נוספים הדגש שלו זה הרבה על קונג פו. אבל זה תלוי הרבה במי מאמן אותך... ברגע שתתן לי את השם של המאמן אני אוכל להגיד לך יותר עקב היכרות עם חלק מהמאמנים באירגון

BLUE SPOT

New member
הזדמן לי

להיות נוכח ולהשתתף בכמה אימונים של ירון עצמו, ובכמה אימוני טאי צ´י שמעביר דרור ( הדאצ´י???? ) ברמת גן. התרשמתי מאוד משניהם - ומדרור באופן מיוחד, על אף גילו הצעיר ונסיונו ( כמדומני ) המועט.בשל התרשמותי זו ממנו אשמח לדעת אם אתה יודע עוד עליו.

מריושי

New member
אני אברר בשבילך

אם ירון הוא שיאמן אותך אז מומלץ בחום... בימים הקרובים תקבל תשובה על דרור

אוצ´י דאצי´ ../images/Emo41.gif ../images/Emo36.gif

כמדומני, הפירוש המילולי של אוצ´י דאצ´י זה - מדריך מתלמד. הכוונה היא - לתלמיד שישן, אוכל ובעצם חי בדוג´ו, וכל היום חי ונושם קראטה. כדי להיות אוצ´י דאצ´י, רצוי להיות בעל ידע מסוים באומנות לחימה, כך שהדברים והאימונים יותר ברורים, והדאצ´י יודע מה לדרוש מעצמו. אוצ´י דאצ´י, היא שיטת חינוך/לימוד עתיקת יומין - וגם אז המטרה היתה מעיין התנתקות ועיסוק מתמיד ויום יומי בקראטה. הדאצ´י מקבל מהמורה שלו, תוכנית אימונים לכל יום, שכוללת (בין השאר) תירגולים אינסופיים של קאטות... קאנצ´ו רוני, סיפר שתקופת הדאצ´י שלו היתה מדהימה ומלאת תוכן, עד כדי כך שהוא היה מקשיב לכל מילה ולכל הערה הכי קטנה שהמורה שלו היה אומר לו. תקופת הדאצ´י בדר"כ מעל שנה (קאנצ´ו רוני, היה דאצ´י בדרום אפריקה במשך שנה ותשעה חודשים, מעט לאחר סיום השרות הצבאי שלו). עד לפני זמן לא רב, היה אצלנו בדוג´ו דאצ´י מהונגריה (ולפניו קדמו עוד הרבה). זה פשוט מדהים - ומעורר קינאה - לראות אדם שכל היום עוסק בקראטה. (בין האימונים, הוא שילב גם אימוני כושר - לא שאחד שמתאמן בקראטה צריך...). מצאת החמה עד צאת הכוכבים...
ל BLOU SPOT - אם ברצונך להיות דאצ´י צור עימי קשר באי מייל.

aiki-freak

New member
תלמיד אישי

ביפנית נקרא "אוצ´י דאשי" כאשר "דאשי" פירושו תלמיד. "אוצ´י דאשי" הייתה שיטה מסורתית יפנית שלמיטב ידיעתי לא כל כך נהוגה היום בגלל אופי החיים המודרני. ה"אוצ´י דושי" חי בדוג´ו, ישן בו, אחראי על נקיונו, עוזר למאסטר בכל דבר ולמעשה משמש כמשרת (שלא לומר "עבד"). בתמורה המאסטר מפקיד בידיו את כל הידע שלו בלי לחסוך מאום ומכשיר אותו להיות ממשיך דרכו. לאו סנסאיי היו מספר אוצ´י דושים שהיום נמנים על עילית אנשי האייקידו בעולם (למשל: סאיטו סנסאיי, טאמורה סנסאיי, יאמאדה סנסאיי, קנאיי סנסאיי ועוד...)

לאייקי - עדיין יש דאצ´ים.

כמובן תלוי באיזה בי"ס ותלוי במורה, אבל אצלנו עדיין מתקיימת המסורת הזו. קרא את הודעתי הקודמת בנושא זה ("אוצ´י דאצ´י"), ואם יהיו לך שאלות אשתדל לענות עליהן. בנתיים, לילה טוב

ל-BLUE SPOT: אתה "נעול" על קראטה?

כי במרכז הישראלי לטאי-צ´י יש תלמיד אחד כזה, ועוד כמה שמתאמנים בצורה די דומה.

BLUE SPOT

New member
אני כרגע בודק

אני מאוד מתלבט, וודאי אחליט תוך ימים ספורים. אודיע לכם מה החלטתי. ( אגב, אני בטוח שכל חילופי הדברים ביניכם על אומנויות הלחימה עזרו ויעזרו לי מאוד, וברגע שאתברג באחד הדוג´ואים גם אני אחליף עמכם חוויות ). אגב, בקשר לדאצ´י, הוא צריך לשלם משהו למאסטר או שזהו " מעמד רוחני ", והאם אתם מכירים אנשים שממש מיישמים את המעמד הזה של הדאצ´י "ע"פ הספר " - כלומר אוכלים, ישנים, מנקים וכו´ את הדוג´ו ???

דאצ´י ../images/Emo50.gif

למיטב זכרוני אצל רוני קלוגר קיים הרבה מאד שנים מוסד הדאציות, לפחות בעבר היו אצלן חניכים מחו"ל וגם נישראל כאלה שגרו במועדון, אכלו, ישנו התאמנו יום ולילה.רוב הבוגרים מנהלים בתי ספר לאמנויות לחימה בחו"ל במסגרות של רוני קלוגר. תקופת הדאצ´יות יכול להמשך בין שנה עד שלוש שנים. שווה בדיקה.

aii_aii

New member
יש...

ישנו מעמד כזה. זהו בדרך כלל התלמיד הראשי - החניך - שבעתיד ימשיך את דרכו של המורה שלו בלימוד והפצה של השיטה. אי אפשר להמליץ להיות תלמיד אישי מכיוון שההחלטה היא של המאסטר בלבד. בדר"כ זה התלמיד הראשון של המורה שמראה רצינות ונכונות להמשיך את לימוד השיטה. למיטב ידיעתי הנושא לא מוכרז ,אלא ,זהו פשוט מצב קיים.

bachar chaim

New member
תלמיד אישי

לבלו ספוט שלום! כל הנושא שנקרא תלמיד אישי זה בולשיט אחד גדול ואפילו גדול מאד, כי פשוט המורה הראשי במכון מנצל אותך עד העצם אומנם אתה לא משלם שכר לימוד, אבל אתה גם לא יכול ללמוד כל הזמן צמוד למורה כי המורה מלמד את הקבוצות בצורה מסודרת לפי שעות מסויימות, שקבועות מראש, לכן זה ממש בולשיט אחד גדול. ועוד ללמוד אצל מר קלוגר זה הדבר הגרוע ביותר, זה אדם שינצל אותך ללא סוף עד שאתה תתייאש ולא תרצה יותר להתקרב לאומנויות לחימה בכלל. אם אתה רוצה ללמוד קארטה בסגנון מגע מלא שזה יכול לעזור לך במדת הצורך ברחוב אז אני מזמין אותך למועדון שלי בפ"ת ברחוב ז´בוטינסקי 16 פ"ת בימים א´ ב´ ד´ ה´ בשעה 19:00 ותוכל לנסות שיעור נסיון ולאחר מכן להחליט אם זה מתאים לך או לא. בתודה על תשומת הלב חיים בכר. טל´: 03-9318222 נייד- 052-.470016

למעלה