תלמידה עם ליקוי שמיעה

עפרה 688

New member
תלמידה עם ליקוי שמיעה

יש לי תלמידה בכיתה ד', שסובלת משמיעה לקויה, היא עוברת סדרות ניתוחים כמעט כל הזמן ונעדרת מביה"ס הרבה פעמים בשנה. בשיעורים הפרונטאליים בכיתה המורים נעזרים עם מכשיר שמגביר את קולם ליד הילדה אך בחצר מכשיר זה לא רלוונטי. כאשר היא נמצאת אני משתדלת לומר את ההוראות בקול רם ולהגיד לה אותן באופן אישי. עקב העדרויותיה הרבות לעיתים אני שוכחת להגביר את קולי לידה ולדבר אליה באופן אישי. יש למישהי פתרון שיכול לעזור לי עם בעיה זו?

שלום לך

אני חושב שזה חשוב מאוד לא לתת לה ללכת לאיבוד כלומר לאפשר לה להיות מעורבת במה שקורה מסביב. חוסר עקיבה אחרי מה שקורה בכיתה עלול "להרדים" אותה מבחינה אנטילקטואלית. אני חושב שאפשר לאפשר לה להיות מעורבת בעזרת דפים שבהם כתוב את מה שעושים היום ומה המשימות לבית, אפשר להפגש איתה כמה דקות לפני השיעורים ולהסביר לה לפני מה עושים היום ולודאות שהיא מבינה. כמו כן כדאי תמיד לדאוג שיהיה לה מקום קבוע קרוב ליד המורה. כול זה צריך לעשות מבלי לתת לה להרגיש שהיא "מיוחדת" כלומר לדוגמא את הדפים עם ההסברים לתת לה ביחידות על מנת שלא תיצרי לחצים נוספים מלבד הקיימים. כול טוב ובהצלחה.

0ne Man

New member
שלום עופרה

אני מניח שהתלמידה שלך משתמשת במערכת FM, ואז לא אמורה להיות כל בעיה לתלמידתך בשמיעת קולך, אבל רק למקרה ששתיכן לא מודעות לטכנולוגיה - אפרט קצת: קיימת מערכת תקשורת בין מורה או מרצה לבין תלמיד לקוי שמיעה, שנקראת מערכת FM. המערכת כוללת משדר קטן, שנושא המורה או המרצה, ומקלט שנמצא אצל התלמיד והמחובר ישירות למכשירי המשמיעה שלו. כך התלמיד יכול לקלוט ללא רעשי רקע את דברי המורה, והמורה יכול מצד שני להמשיך ולדבר כרגיל, כי המקרופון הזעיר מחובר לצווארון החולצה וקולט כל הגה שמוציא המורה, גם אם הוא אינו מרים את הקול. מכשיר זה רלוונטי גם בחצר, עד לטווח של כ-50 מטר מהמשדר. המערכת ניידת ואינה מסובכת לשימוש, ואני חושב שתלמידתך זכאית לאחד כזה על חשבון משרד החינוך, אם אין לה עדיין. מקווה שעזרתי לך

Catty

New member
זה לא 50 מטר

אלא 15 מטר, וגם זה לא תמיד (בד"כ פחות). אך כאשר האדם מתבסס בעיקר על שמיעה-מכשיר זה יעיל כמעט תמיד ומאוד מומלץ. לי יש FM, אך אינני משתמשת בו, מכיוון שאני מתבססת בעיקר על קריאת שפתיים. (זה עוזר מעט, אך אין לי כוח אליו). ואם היא זכאית לאחד כזה-זה לא על חשבון משרד החינוך, מה פתאום. אלא על חשבון הביטוח הלאומי או קופת החולים או משהו כזה. למורה-אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה, אני עצמי הייתי תלמידה כבדת שמיעה ביסודי, בביה"ס רגיל.

למעלה