תלמידה מלמדת

Julie Ch

New member
תלמידה מלמדת

שלום לכולם. המורה שלי לספורט גילתה שאני עוסקת בטאי צ'י וביקשה ממני להעביר סדרת שיעורים לכיתה בנושא. העניין הוא שאין לי מושג ממה להתחיל! להתחיל ללמד את הקטה? להעביר תירגולים של פושינג חנדס? סאן צ'ואן אולי? אני אבודה... עד כמה גם אני צריכה להסביר להם על המדיטציה בתנועה, אם בכלל. אני אשמח לקבל הצעות. תודה מראש, יוליה.

פרוטון

New member
ללמוד לחיות

תתחילי מההתחלה כמו שאת התחלת ללמוד ובמשך הזמן ישתלב מעצמו. וחשוב מזה "מה שלא הורג - מחשל" ובהצלחה! לא כל מה שאני רואה אני רוצה, אבל כל מה שאני רוצה זה לראות.

mickeym

New member
מסכים עם עמית....

ואין לי שום בעיה לחלוק את סיבותי... בתור תלמידה שאין לה וותק של הרבה שנים באומנות, יהיה לך קשה להעביר באופן שוטף את השיעור. באומנות כמו טאי צ'י במיוחד, חשובה ההסכמה על כללי המשחק ואני בטוח שחלק מן התלמידים לא יתייחסו אלייך (בתור תלמידה מן המניין) כאוטוריטה וייתנו לך את הכבוד והשקט הנדרש להעביר שיעור... לכן, אני במקומך הייתי מסרב, אבל זה כמובן לשיקול דעתך מיקי

צק-צק-צק: לא נורא - לא נורא ...

את לא צריכה להיות צ'ן מאן צ'ינג כדי להעביר שיעור חווייתי ... אל תקפצי מעל הפופיק והציגי את עצמך בפני החבר'ה כ"תלמידה" ... הדגישי כי באת להעביר להם רק את רוח הטאי-צ'י יותר מאשר ללמד אותם את השיטה הכוללת. התמקדי בעקרונות: למדי אותם יציבה, נשימה ממצב סטאטי, נשימה תוך כדי תנועה, שימוש בציר לצורך הפקת מומנטום, עבודה רכה בזוגות שאינה מצריכה כח וכד': דברים בסיסיים וטובים שאני בטוח שאת יודעת ... (תוך כדי הוראה, את תגלי את החומר מזויות ראייה שלא ראית קודם ...) ושוב: התמקדי רק במה שאת יודעת ואל תתביישי לומר לשואלים שאת לא יודעת - אם הדבר קורה... מה שלא יודעים אפשר לברר וללמוד. זו לא בושה. אני מכיר מורים וותיקים מאוד לטאי-צ'י שלא הייתי מבזבז עליהם דקה ... אל תתני ל"צדקנות המסורתית" לשבור לך את הדימוי העצמי: אני משוכנע שאם את אוהבת את מה שאת עושה ותתני את כל הלב: החבר'ה רק ירוויחו.

בודוקאן

New member
../images/Emo45.gif למרות שאני

לא מבינה בטאי צ'י, אני חושבת שאלה דיברי היגיון.

kung fu

New member
../images/Emo20.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo20.gif

../images/Emo45.gif איכשהו מזכיר לי את

האימוני פורום (עוד בהתחלה...): לא כולנו מומחים, אבל כולנו תלמידים, תלמידים שרוצים להכיר שיטות אחרות ולהכיר לאחרים את הדרך שבה אנו עוסקים. אמנם אף אחד מאיתנו הוא לא מאסטר בעל שם עולמי, אבל הרצון ללמוד וללמד היה מספיק חזק בכדי שנתחיל במסורת אימוני פורום...

גוטמן

כמו שהבחור שמתחתי כתב אני לא חושב שתלמידה יכולה להעביר איזהשהוא מסר בשעור התעמלות לבנו תהכיתה ומצד שני ואני לא מזלזל בה לרגע, היא יכולה באותה מידה גם להרוס למורה שלה את השם הטוב שלו. בכל זאת אני חושב שיש מקום להביא מישהו מקצוען לכיתה ואם המורה להתעמלות רוצה ללמוד טאי-צ'י, שתלך להתאמן....

אין בעיה, רק צורת הניסוח שלך הייתה

מוזרה "אני חושב על משהו, אבל לא אגיד לכם מהו" האפור

Julie Ch

New member
המטרה האמיתית

תראו, אני האחרונה שאעשה מעצמי יותר ממה שאני, ואני בטח לא מתיימרת ללמד אותם באופן מקצועי. המטרה של השיעורים היא להראות לכיתה שלי משהו חדש, והם שמחו להזדמנות. אני מודה לאלו שהציעו הצעות, וגם לאלו שלא חשבו שזה רעיון טוב. המורה שלי לטאי צ'י דווקא חשב שזה יעזור לי... בכל אופן, להפתעתי, בשיעור הנסיון הייתה היענות ענקית וקיבלתי את הבמה כדי להסביר קצת על מה שאני עושה ולהעביר להם את המידע שהעבירו לי. ברגע שאני אראה התעניינות להמשך כמובן שאני אפנה אותם למקורות מוסמכים ממני. ועדיין, יהיה לי נחמד לדעת שעוררתי בהם סקרנות להמשיך וללמוד... מעבר לזה, קטונתי...

לפי דעתי זהו רעיון טוב מהסיבות אלו:

אני חושב שאת תהני מהחויה ודווקא אולי בגלל שאלו חברותיך מהכיתה הם יתנו לך את הכבוד להעביר שיעור, סיבה שניה לא יזיק להן להתנסות במשהו חדש ולהעשיר את הידע שלהן.סיבה בתור אחד שרואה את זה מעמדת תלמיד תיכון גם כן אל תשכחי את הבונוס הרב שתקבלי מן המורה על כך שהעברת שיעור וטרחת והשקעת. אין לי ניסיון בטאי צי' אך אני ממליץ לך להעביר כך עמידות בסיסיות, בעיטות ותרגילי ולבסוף אם תספיקי אני מציעה בהחלט אפלקציות שהתלמידים/תלמידות יישמו קצת ממה שלמדו. ךפי הבנתי המורה ביקשה מספר שיעורים ואם הן יבינו טוב ותרצי בכך תוכלי אולי ללמד אותן את סדרת הבסיסית. בהצלחה

אני מציע טעות קורה והתכונתי

לתרגילי ידיים-אגרופים אם יש(יד סגורה),בלימות והסטות שלפי הבנתי יש הרבה בטאי צי' אולי אני טועה וכו'.

shlomi_e

New member
לדעתי....../images/Emo152.gif

כדאי לך ללכת על זה...להנות ולזרום. אף אחד , לא המורה ולא התלמידים , מצפים שתהיי ג'ט לי (בסירטו tween bruthers)....תני להם הסבר על הבסיס...תראי להם עמידות ותנועות ידיים. תני להם להנות...ותהני גם את. ושוב - אף אחד לא מצפה ממך להיות מאסטר אוף דיזאסטר. וכמו שאומר מודי בראון (ספורט 5) "תבלו".

תזרמי עם ליבך

את מכירה הכי טוב את עצמך ואת הידע שיש לך (גם אם הוא מועט יחסית). את מכירה הכי טוב את חברייך וחברותיך לכיתה, ואת תגובותיהם הצפויות (לכאן או לכאן). אם את מחליטה להעביר שיעור, אל תתביישי להתייעץ עם המדריך שלך (לטאי צ'י), ולשאול את חברייך לכיתה מה מעניין אותם. עצתי - להעביר להם מהו הטאי צי' (עד כמה שניתן), מעט תרגול של קאטא וכדומה, וכדאי לסיום גם קצת אפליקציות לחימתיות (בהיבט של הגנה עצמית או כל דבר אחר).
(ואל תשכחי לספר איך היה).

למעלה