תלמה שלום!

rikiz1

New member
תלמה שלום!

יש לי שאלה ברשותך.. בהמשך להודעות על החיסונים יש לי שאלה שאני מתייסרת. האם ניתן לעשות טיפולי שיניים בזמן ההריון? (ראיתי באינטרנט שיש רופאים שעושים סתימות עם חומר שיש בו כספית, האם זה נכון? , האם זה יכול להזיק לעובר? ) אני כרגע בהריון ויש לי ילד PDD בן ארבע שכשהייתי בהריון איתו עשיתי טיפול שורש. אנא עיזרי לי. ( האם בגללי ילדי PDD, או שבאמת בגלל הגנים??? ).

doroniz

New member
טיפולי שיניים בהיריון

אני אמנם לא תלמה אבל אענה בכל זאת. הפסיקי לייסר את עצמך, ילדך אינו PDD בגללך!!!! בטח ובטח לא בגלל איזה טיפול שיניים שעשית בהיריונך איתו. ישנם טיפולים ותרופות שמומלץ להימנע מהם במהלך ההיריון ללא שום קשר ל-PDD. במסגרת זה חלק מטיפולי השיניים והחומרים אסורים לשימוש. כמובן שהכל בגדר הסביר - אם את סובלת מכאבי שיניים אזי יש לאתר את מקור הכאב ולטפל בו. נדרש צילום רנטגן שכמובן אינו מומלץ בהיריון, אבל האלטרנטיבה היא לסבול כאבים עד הלידה. לאחר מכן נדרש טיפול כלשהו (אולי אפילו טיפול אנטיביוטי) - גם כאן מבצעים התאמה טיפולית בגלל ההיריון. עם זאת, יתכן והעובדה שיש לך ילד PDD במשפחה מחייבת אותך לזהירות נוספת.

שירדני

New member
סתימת אמלגם

שלום, אני עונה לך בתור סייעת לרופא שיניים (לא מתיימרת להיות רופאה), בסתימת אמלגם האפורה יש כספית אך הוא לא מזיק (חקרו את הנושא),בזמן ההריון מותר לעשות טיפולי שיניים בשליש השני להריון, ואף מומלץ אם את סובלת מכאבים. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא שיניים בכל מקרה.

רצוי לא לעשות טיפולי שיניים בהריון!

שלום לך ריקי, אכן רצוי להימנע מטיפולי שיניים בהריון, ובעיקר לא סתימות של אמלגאם. גם טיפולי שורש כוללים אמלגאם ולכן עדיף שלא לעשות אותם בהריון. ואם עושים- לבקש סתימה לבנה ולא אמלגאם. אמלגאם דולף לגוף והיות ומדובר על חומר שמורכב חציו מכספית, אז כמובן שיש כניסה של כספית לגוף. כספית עוברת דרך השלייה לעובר ולכן במיוחד רצוי שלא לטפל בסתימות חדשות או החלפת סתימות בהריון. אינני אומרת כי הסתימה הבודדת היא זו שגרמה לאוטיזם של בנך, אך בהחלט רצוי להימנע מכך בהריון בא. אמא שמתכננת הריון, כדאי לה לעשות צילומי סטטוס, כמה חודשים קודם ולבדוק את מצבה ולטפל לפני הכניסה להריון. רצוי לתסף גם בתוספים מתאימים לפני ההריון ולעזור לגוף להיפטר מתכות. אכילת מוצרי חלב מעכבת הפרשת כספית מהגוף החוצה פי עשר- ואז במקום שזה ייקח 30-40 יום, זה יקח 300-400 יום.. לגבי הסיבות לאוטיזם- הן רבות, אולם ידוע כי יש רגישות גנטית ומאפיינים סביבתיים. אגב- חיסונים בהריון עוד יותר מסוכנים. גם קרובים להריון. בהריון רצוי להימנע מאכילת טונה וסלמון, להימנע מחיסונים וטיפולי שיניים.

זה לא נכון- יש אמלגאם בסתימות אלו

אני עברתי את התהליך של מיפוי של הסתימות והכתרים, בצילומים רבים ובדיקות, כדי להחליף ולהוציא את האמלגאם ולהחליפו בסתימות לבנות. היות והייתי בייעוץ אצל רופא שיניים בכיר, המנהל מרפאה, הוא הראה לי את האמלגאם של סתימות השורש, אך המליץ שלא להוציאו משם, כי זה עלול לערער את השן ולגרום לנזק שלא יהיה בר תיקון. מה שכן.. יש לי 6-7 סתימות "רגילות" להחליף ללבנות. אז לצערי, הובהר לי שאכן, יש אמלגאם ולא מעט ממנו, גם בסתימות השורש שלי. הרופא טוען שמהן יש פחות דליפה, כי יש עליהן כתר. עיקר הדליפה נעשית מחלקה החיצוני של הסתימה, כשהיא באה במגע של שחיקה ולעיסה. מסטיק למשל מחמיר את המצב.. ואני לעסתי מסטיק הרבה שנים..

galit74

New member
האמלגם הוא כנראה מהמבנה מתחת לכתר

לא יעזור אין אמלגם בסתימות שורש.

שירדני

New member
נכון, אין אמלגם בסתימת שורש

בתעלות עצמן שמים חודים בשם-גוטה פרקה, ןעוד חומר איטום (צמנט) על בסיס שרף. אחרי שסותמים את התעלות, על השן שמים סתימת אמלגם בדרך כלל, אך בתעלות עצמן אין בכלל אמלגם.

גם בסתימות ישנות לפני 15-25 שנה???

מדובר על טיפולים ישנים. האם זה נכון גם לגביהם? אמא שלי גם היתה סייעת עשרות שנים.. וואללה.. רק עכשיו אני חושבת על כך, היא התחילה לפני הלידה שלי. לא סתם.. האם הפרוטוקול הזה שאת מתארת רלוונטי לגבי הטיפולים של פעם? אגב, לסייעות שינים, יש הרבה כספית בדם ובגוף ואני מכירה מי שעושה להם ניקוי וקילאציה בנושא בהצלחה מרובה. הבדיקות שלהן- שיער צואה ודם, בהשתתפות הקופה.. רק לעדכון, אם תחשבו על הריון נוסף, או כל אחת אחרת שקשורה לנושא.

vered73

New member
ריקי, תמצית הכתבה הקצרה:

סטודנטים להנדסת פלסטיקה בבית הספר להנדסה ולעיצוב שנקר פיתחו חומר פלסטי למילוי סתימות בשם... הוא נמצא יעיל בהרבה ... עמיד יותר בתנאי לחיצה. (מבוסס על חומרים שלא היו קיימים קודם לכן)

למעלה