תלישת שיער|

לאב

New member
תלישת שיער|

שלום לכולם, אני חדשה בפורום, ולפי הודעות שקראתי, אני גם כנראה מבוגרת מרוב הכותבים. אני בת 45, ואני תלשתי את שיערי מאז גיל 8, כמעט תמיד היו לי קרחות אשר התאמצתי ובד"כ הצלחתי להסוות. בגיל 10 שלחו אותי לטיפול פסיכולוגי שלא עזר כלום, מאוחר יותר ניסיתי טיפול בהיפנוזה שהיתה לו הצלחה חלקית בלבד, רק לפני כחצי שנה נודע לי שהבעיה אינה פסיכולוגית אלא פסיכיאטרית והתרופה לבעייתי אינה מצויה בשיחות עם מטפל זה או אחר אלא דווקא בתרופה. מרגע שהתחלתי לקחת את אותה התרופה, הפסקתי לתלוש את השיער, ואני לא יכולה לתאר עד כמה שזה נפלא - להתרחץ בבריכה בלי לפחד מהרגע שמישהו במיקרה יראה או ללכת ברוח חזקה בלי חשש שהשיער יזוז ו "יראו לי". בכל שאר התחומים אני רגילה לחלוטין ומתפקדת מצויין הייתי רוצה לשמוע האם עוד מישהו סובל מאותה בעיה כמוני, מה הוא/היא עשו בכדי להתגבר, האם אתם סובלים מתופעות הלווי של התרופה?

a_kinor

New member
שאלה

שני דברים לי אלייך גברתי הנכבדה. האחד - האם התרופה היא סרוקסט , כי לי היא לא עזרה ותופעות הלוואי שלה פגעו בי. אם זו תרופה אחרת אנא המליצי לי עליה ואתייעץ על כך אם הרופאה שלי. השני - כולי קנאה במצבך , הבעיה שתארת היא אחת התופעות הקלאסיות ביותר להפרעת הOCD יחד עם התופעות של "פחד מזוהמה והדבקות ממחלות" ופחד מפני גרימת נזק לאחרים או פחד ובדיקה חוזרת ונישנית של מנעול הדלת או בדיקת דליפה של ברז הגז. כל אלה יחד עם תלישת שיער הינן מהתופעות השכיחות ביותר בהפרעה זו. לצערי אני סובל במישורים אחרים שאין לי כרגע האומץ והכח הנפשי להכנס אליהם. כל הכבוד לך ואני שמח לשמוע שאת מרגישה טוב. מי ייתן ויגיע יומי.

שומפי

New member
היי , שלום

אני סובלת מאותה בעייה , כבר בערך 10 שנים . לא ניסיתי אף פעם כדורים. את רוצה להגיד לי שאת לא תולשת בכלל !? אחרי שנים של תלישה ? נשמע לי מדע בדיוני..(לא שאני לא מאמינה לך - זה פשוט נשמע כמו חזון אחרית הימים...)

KOMA

New member
סרוקסט??

גם אני הייתי מטופלת בסרוקסט וזה ממש לא עזר לי... בקשר לתלישת השיער ,אני לא סבלתי אישית מזה אבל מקשת רחבה של דברים אחרים שקשורים לOCD. חבל שגילית כל כך מאוחר את הפיתרון לבעיה שאם היית מגלה לפני כמה שנים טובות היית חוסכת לעצמך הרבה סבל... בכל מקרה אני מאחלת לך שלא תרגישי צורך יותר אף פעם לתלוש שיער או לעשות כל דבר זוועתי שהמחלה הזאת מכריחה אותנו לעשות. KOMA

טריכוטילומניה

קודם כל שמחתי לשמוע שאת חשה טוב יותר. לא לכולם עוזרות התרופות בטריכוטילומניה, וטוב לשמוע שאת באחוזים שזה כן עוזר :) מביאה קישור לאתר על טריכוטילומניה בעברית שפתחה מישהי שלוקה מהמחלה.

סיזי

New member
אהה.... עכשו הבנתי לאן כל השמות

שהיו שם נעלמו... הם פתחו אתר משלהם... בבקשה, נא להביא את כל האתרים האישיים שנפתחו, בתחום ה-OCD ובכל מה שסובב לו. זה חשוב וגם יכול לעזור. אשמח לקבל כל מידע על אתרים אישיים ואישיים פחות בנושא ומסביבו. תודה רבה.

לאב

New member
האתר של דנה

תודה על ההפניה לאתר של דנה עד לא מזמן חשבתי שאני ממש בודדה בעניין הזה תמיד הטיפו לי שאני אשמה בכך שאני לא יכולה לשלוט בתלישת השיער ואם היה לי קצת יותר רצון הייתי מפסיקה, ולכן תמיד ניסיתי להסתיר את הבעיה ולשקר - גם לקרובים לי ביותר, והאמת, במידה מסויימת כבר התחלתי להאמין בזה באמת ועשיתי נסיונות אינספור להפסיק, שמתי כפפות על הידיים, גומות, ישבתי על הידיים וכו´ הגעתי לידע רב יותר באופן מקרי ביותר כשהקשבתי לתוכנית של ורדה רזיאל שהפנתה לספר העוסק ב O.C.D. שקוראים לו "הילד שלא יכל להפסיק להתרחץ" (אני מקווה שהשם מדויק - זה מהזכרון) מאז הגעתי לטיפל התרופתי, ולמדתי ממש המון, גם מהעיסוק בנושא בפורום, שהוא על רמה גבוהה אני לא יודעת אם סובלים מ אוסידי הם משכילים מהממוצע או שמי שמגיע לאתר הוא כזה, אבל בכל מקרה זה ממש תענוג בשבילי לקרוא את החומר בפורום

סיזי

New member
כן, ראיתי תוכנית בטלויזיה

ושם גם אמרו שאנו אינטליגנטים מהממוצע.

סיזי

New member
באמת באמת?

אם כן תודה.
נכון שהנואשות שלי היא עד כדי בחילה? זה בסדר,אתם לא צריכים להיות מנומסים.

KOMA

New member
סיזי -רואים ישר שאתה לא מטומטם..

כולנו פה אינטלגינטים ומדליקים. (איזו אחווה) חוץ מזה שבאמת מי שחולה בOCD יותר אינטלגינטי ויש לי פה מלא דוגמאות. מענין למה? וסיז-יש אנשים שמוציאים מילה אחת ורואים שהם דפוקים בשכל ואתה ממש רחוק מלהיות כזה. אני מקווה שזה חיזוק מספק עבורך.. ולא אני לא מנומסת... KOMA

סיזי

New member
koma תודה לך מקרב ../images/Emo23.gif

העלית דמעות שמחה (ונחמה וחיבה ואהבה)בעיני.(בשיא הכנות) תודה רבה מאוד ! (חבל שאין כאן סמיילי של פרצוף מחייך ובוכה, במקום זה קבלי הרגשה אחרת שלי לנוכח דברייך
)

KOMA2

New member
למרות שלא בכיתי... ../images/Emo25.gif

למרות שלא בכיתי היה לי מאוד נעים לשמוע (או לקרוא) את מה שכתבת. אני מאוד שמחה שהצלחתי לשמח אותך... KOMA

לוגיס

New member
זה מתחיל מחשיבותם של הספרים..

ישנה תופעה פסיכולוגית של קריעת נייר עיתונים או ספרים עד דק. התופעה היא די דומה לתלישת שער, אך בהבדל של המקור או הסיבה. באיסלאם נהוג למשך יום בשנה לצאת למצעד ולהלקות את הראש והגב בטקס שקרוי "אשורע". סורע היא גם שמה של פרק מפרקי הקוראן. כאשר באו הקדמונים וקיבצו בכתב את תולדות ימי העולם, ואת הגיגיהם, לא לקחו בחשבון כי העתיד צופן בחובו הפתעות גדולות. יותר מכך לאורך הדורות אלה שמתו על קידוש השם, שמו את הכתבים הקדושים מעליהם בסדר העדיפות. כפי טיפו בדיבוק הינו לעיתים למחוק אותיות מקלף בדלי מים. אולי את צריכה לפתוח קצת ספרים, להריח את תוכנם, ולהניחם על לוח ליבך ואז על קוקודך.

למעלה