תליית מראה

anat15

New member
תליית מראה

קודם כל, אני חייבת להביע את התפעלותי מהפורום, נכנסתי מס´ פעמים כצופה מהצד, ועכשיו "תפסתי אומץ" ואני שולחת שאלה ראשונה: יש לי ג´וק כבר מס´ שבועות, אני מעוניינת להדביק אבני פסיפס על מראת האמבטיה (במקום מסגרת), הבעיה היא שאני לא מוצאת מחזיקים למראה שיהיו בעובי של המראה + אבני הפסיפס. הציעו לי לבקש שיקדחו חורים ב 4 הפינות של המראה (אותם לכסות אח"כ באבני הפסיפס) ובעזרת דיבלים שמעט בולטים לתלות את המראה. מה דעתכם? זה יהיה מספיק יציב? למישהו יש רעיון טוב יותר?

lilachh

New member
ברוכה הבאה - זהירות - זה ממכר ../images/Emo13.gif

לגבי היציבות של המראה - לדעתי מה שהציעו לך יחזיק מעמד יופי - אין סיבה שלא. לגבי אבני פסיפס - למיטב ידיעתי ניתן לקנות אבני פסיפס טובות יותר מאלה של הילדים (שאותם ניתן להשיג אפילו בכל כפר שעשועים) בברוק בת"א, בקנבס בת"א, בפינט מג´יק בת"א , אם את מהצפון - אז אין לי מושג כי אני לא משם. אבל ניתן גם להכין לבד - אם יש לך אריחי קרמיקה ישנים - את פשוט עוטפת אותם טוב בבד - על מנת שלא יעופו החוצה בזמן השבירה וחובטת בעזרת פטיש - יוצאים לך צורות מעניינות, יפות וזולות של פסיפס. הבנתי שבכל חנות קרמיקה אפשר לשאול אם יש להם שאריות לפעמים הם שמחים לתת - ואפשר גם לקנות עודפים, או כאלה עם דפקטים וכו´.

anat15

New member
תודה!

חופשת חנוכה מתקרבת ובאה (אני מורה)- אני כבר יודעת איך לנצל אותה.

דניעל

New member
לגבי הכנת אבני פסיפס מאריחי קרמיקה

אני אספתי אריחים מתוך עגלות של פסולת בניין... מזהים אותן מרחוק. בינתיים היתה לי הצלחה די רבה במציאת קרמיקה. כמעט כל עגלה שהצצתי לתוכה - היו בה אריחים שבורים. ולמה דוקא העגלות האלה? במפגש אמרה לי אוסני שהפסיפס שיוצא מאריחי קרמיקה עבה מדי. לא יודעת, עוד לא ניסיתי לעבוד עם הפסיפס שהכנתי. בכל אופן, פעם היו משתמשים בחרסינות בגודל 20X20, מבריקות, צבעוניות, ודקות. אז אם מוצאים את החרסינות הישנות שפרקו מהקיר, מרוויחים גם אריחים בצבעים שונים (היום הולך בעיקר חום, לבן וגוונים שביניהם), וגם אבני פסיפס דקות יותר. יש לי חום ולבן מהדור החדש ותכלת מהישן. אם מישהי צריכה קצת... העגלה עם התכלת עדיין חונה ליד הבית שלי...

psa

New member
../images/Emo6.gifאיפה את גרה????

לא כתובת כמובן

דניעל

New member
גבעת שמואל.

הבוקר ניסיתי לשבור את התכלת והחום. התכלת (מהדור הישן) נשבר יופי. על החום עבדתי נורא קשה. אז נראה לי שגם אם לוקחים אריחים שבורים במחסן קרמיקה כדאי לבקש אריחים מאיכות גרועה (נדמה לי שקוראים לזה דרגת שחיקה נמוכה) כדי שישברו בקלות...

dorlim

New member
למיטב ידיעתי ונסיון חברותיי

אין שום בעיה גם בקרמיקה ממש עבה
הבעיות שיכולות להיווצר הן קשיים בשבירה לצורות רצויות (והפתרון הוא מכשיר חיתוך מיוחד שקונים בהום סנטר) וגובה לא אחיד של הקרמיקה, אם משתמשים בקרמיקות בעוביים שונים. אבל החסרון השני הוא גם ייתרון כשרוצים להבליט חלקים מסוימים

dorlim

New member
ועוד לגבי התליה

לא צריכה להיות בעיה עם השיטה שציינת

lilachh

New member
דורלים - בקשר לבעית הגובה - אי אפשר

פשוט לשים יותר חומר מילוי/הדבקה מתחת לאלה שנמוכים יותר כשי שהגובה יהיה זהה???ויש לך מושג כמה עולה מכשיר החיתוך?

michal_sil

New member
גובה שונה לאריחי קרמיקה

לאריחים בגובה שונה יש שיטת הדבקה שונה. מניחים את האריחים הפוך על נייר חום ואח"כ יוצקים בטון. יש עוד כמה שלבים וזה יותר מסובך. אם תרצי- אבדוק בבית מה ההוראות המדוייקות.

lilachh

New member
../images/Emo51.gif אשמח לדעת הוראות מדוייקות

אבל זה ממש לא דחוף - כרגע זה רק לשם סקרנות - היישום יגיע אבל ייקח עוד זמן...קודם יש לי המון דברים אחרים שאני רוצה לעשות.

dorlim

New member
אפשרויות ....

1. הכי פשוט - לבחור קרמיקות באותו גובה (מסתבר שיש מידות שרוב הקרמיקות נכנסות למידות האלה, לפי מה שראיתי...) 2. להדביק עם יותר דבק - הבעיה שעד שזה מתייבש הקרמיקה "רוקדת" באוויר והרבה פעמים זזה ממקומה ויש גם קרמיקות שההפרש ביניהן כ"כ גבוה שלא נראה לי שאפשר למלא את זה בעוד דבק. 3. להשתמש ב"שיטה ההפוכה" שזו השיטה שהועלתה בפורום מעיתון נישה. כלומר ליצור משטח דבקי (עם מסקנטייפ וכאלה) ועליו להדביק את הדוגמא כשהפנים של הקרמיקה כלפי הדבק. למלא ברובה ואז כל כל המאסה הזו להדביק במקום שרצית (החלק האחרון עלול להיות קצת בעייתי, במיוחד אם מדובר בצורות מסובכות) 4. כמו שאמרתי קודם - להשאיר את הבדלי הגובה ולנצל אותן בדוגמא (כמובן שלא רלוונטי בשולחנות, תחתית לסיר וכאלה...) לגבי המכשיר חיתוך - צריך לעלות בערך 100 ש"ח.

נופר30

New member
ועוד רעיון

להדביק את המראה על דיקט ( שישאר מרווח בעובי המסגרת שאת מעוניינת לעשות ) ואז להדביק את האבני פסיפס לדיקט ולחבר את המראה ככה ( התופסנים יספיקו לעובי הזה לדעתי ) לקיר אני הייתי משתמשת בדבק שיש ( אבל זה בגלל שיש לי בבית ) תשאלי איזה דבק טוב למראות

למעלה