תלות

angel202

New member
תלות

שלום יש לי ילדה בת 2.3 שנורא תלותית בי
היא בתי הראשונה ואני מרגישה שהתלות שלה נגרמת בגללי
אני כל הזמן שומרת עליה או בקשר עין כדי לראות שלא יפגעו בה (אפילו בארוחות משפחתיות למשל) ושלא יקרה משהו שלא טוב לה

אבא שלה מקסים והכי מטפל ואוהב בעולם אבל ששנינו איתה היא תמיד מחפשת אותי ואם היא איתו לבד היא בסדר אך מידי פעם מזכירה את אמא

כיצד ניתן להרפוטת מהתלות הזו ומה היתן ממליצות לי

תודה

yaelli10

New member
ראשית אל תאשימי את עצמך

זה מאוד זמני. היא מאוד קטנה גם פיזית ואיננה עצמאית, לכן היא זקוקה לבטחון ואותו היא שואבת מהאדם הכי קרוב אליה ומי שלרוב מטפל בה.
לדעתי את חייבת להפסיק לתת לזה שם "תלות" זה מגוחך. היא אוהבת אותך וצריכה אותך, במיוחד בגיל כזה. תזרמי ותשלימי עם זה, בשלב מסוים זה עובר ואת האמת, את אפילו תתגעגעי לזה.

לאמא המודאגת

בגיל הזה זוהי לא תלות אלא זהו צורך בסיסי של הילדה באמצעותו היא מקבלת בטחון. היא זקוקה לכך, זה טבעי וחשוב שתדעי כי בגילאים המוקדמים בונה הילדה את השגתה לגבי העולם, ( טוב / לא טוב, בטוח/ לא בטוח ועוד) השגה זו תלווה אותה כל ימי חייה. לכן, חשוב עד למאוד שהיא תקבל ממך, ברמה הרגשית, את מה שהיא זקוקה לו על מנת לבנות בתוכה תפיסת עולם חיובית. אין לך מה לדאוג, כאשר היא תרגיש שהיא לא זקוקה לכך יותר היא תרפה.

בהצלחה.

adif11

New member
אני לא זוכרת במדויק את הגיל הזה כי עברו אצלנו

די הרבה שנים אבל נדמה לי שזה טבעי לגיל. את בטוחה שמדובר במשהו חריג ?
את רואה אצל הרבה ילדים בגילה (בגן למשל ) התנהגות שונה באופן מובהק ?

angel202

New member
בנות עדכון ץודה רבה על המענה!! אחרי שבוע כזה

היום היא פשוט אמרה לי אמא י ורצה לגן כמובן שבהתחלה אמרה שהיא רוצה שאשאר אבל השלימה עם זה מה ר מאוד וללא בכי!! :)

adif11

New member
יופי ! שימשיך כך

למעלה