תלות בטיפול

תלות בטיפול

גרא שלום, הייתה לי ילדות קשה וטראומטית, יש לי הפרעה דיסוציאטיבית כלשהי (כנראה DID בלי התחייבות), אני נמצאת שנתיים בטיפול באופן פרטי. הטיפול מתקדם אמנם אך נהיה לי קשה יותר ויותר (אולי בגלל שעכשיו בניגווד לעבר נוסף רובד רגשי) המטפל חוזר ומציע כל פעם שאני מדברת על הקושי שלי שנפגש פעמיים בשבוע לתקופה מסויימת, ומציע לעשות לי הנחה משמעותית בתשלום. אני פוחדת מכך שהתלות בו תגבר.נכון לעכשיו קשה לי עם התלות שנוצרה ועם האי סימטריה שקיימת במערכת היחסים בטיפול. העניין הזה מאוד מכביד עלי ומערער אותי מדי פעם אני חושבת על פרישה מהטיפול. אשמח לשמוע את דעתך בנושא. אשמח גם לדעות נוספות של משתתפי הפורום שיש להם ניסיון כמטופלים.

גרא.

New member
אולטרא מרץ,כל מטפל מודע לכך באופן הדרגתי

ומבוקר,עליו להכין את המטופל שלו לקראת שלב הפרידה.בכל מקרה,יש תמיד לטיפול אורך חיים משלו בהתאם לנסיבות,מה שציניקנים תמיד אומרים..."הטיפול ימשך עד שהמטפל יגמור לשם את המשכנתא שלו...",מכאן זה גם מה שהמטפל שלך אמור לעשות,ויתכן מאד שהוא גם עושה את זה.כאן המקום לדבר איתו על התלות שאת מרגישה,על הצורך בהכנה לפרידה,שהיא לא לא התנתקות מהטיפול,אלא היכולת להמשיך לתפקד בצורה תקינה,גם אחרי הטיפול.

תלות בטיפול היא תהליך טיבעי.

פגישות תכופות יותר עלולות להגביר את התלות. אני מבינה את החרדה שהדבר יוצר, אך התלות איננה בהכרח דבר רע. המטופל נותן לעצמו להתמסר במידה רבה לטיפול כדי שהטיפול יצליח, אך עליו לשמור מידה מסויימת של בדיקה מהצד כדי, ולוודא שחוץ מהתלות הקיימת, קיים גם תהליך מקדם. את צריכה לשאול את עצמך שאלות שקשורות לטיפול. באיזה שלב הטיפול נמצא? מהם הצרכים שלך והאם הטיפול עונה עליהם? עד כמה את סומכת ובוטחת במטפל שלך? לפעמים יכול להיות נכון להגביר את תדירות המפגשים, והמטפל שלך הוגן בכך שהוא מציע הנחה במקביל. לפעמים זו שגיאה שרק מגבירה את התלות. רק את יכולה לעשות את ההחלטה. אם את זקוקה לעוד פגישה שבועית, אפשרות מצויינת היא טיפול משולב : אישי +קבוצתי. ככה את לא שמה את כל הביצים בסל אחד, אבל כן נהנית מתמיכה נוספת במהלך השבוע, וגם נהנית מיתרונותיו הרבים של הטיפול הקבוצתי. אם המטפל הקבוצתי איננו המטפל האישי שלך - אז אין הגברה של התלות, להפך (אבל יש גם יתרונות לכך שזה יהיה אותו המטפל).

למעלה