תלוש חדש שהגיע היום

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

powo

New member
תלוש חדש שהגיע היום

ומעניין כמה אוכל היה אפשר לקבל תמורת התלוש הזה

powo

New member
ועוד הגיע.וממש ריגש אותי מאד

שתי שטרות מגטו לודג'.שטרות שהם מתקופת השואה אני מעוניין שיהיו כמה שיותר משומשים.היתה לי משפחה בגטו לודג'.אז לך תדע ......ואולי עבר דרך הידים שלהם.
היום הגיעו השטרות של 2+5 מרק.ועדין אני מחפש את העשר מרק.לא דואג זה יגיע

גרשונוב

New member
באמת מרגש. תתחדש.

אני מזדהה עם העניין בחפצים משומשים, ולאו דווקא כאלה שיצאו מקו הייצור.

חן L1

New member
אברהם האם

משפחתך היתה בגטו לודז' כי יש לך צד פולני במשפחה או כי הם הגיעו לשם כתוצאה מ"אקציה" כלשהי ממדינה אחרת ?
ותתחדש על הפריטים כמובן...

חן L1

New member
ואני חשבתי שאתה אנגלי

בגלל שאתה אוהב לאסוף פריטים שמקורם באנגליה.
מכל מקום, הסיבה ששאלתי היא כיוון שיש לי כמה וכמה פריטים באוסף אפמרה שקשורים ליהדות פולין. האם אתה גם אוסף פריטים מעין אלו?
דוגמאות:
תווית להצלת יהודי פולין (מימי הסרט של הישוב).
תווית פולנית שירות רפואי לניצולי שואה (1945 בקירוב).
תווית קק"ל פולין 1915.

ז ק ו

New member
אברהם, כנראה שאתה עדיין מסוחרר

ורואה הפוך: את האשה קבל מאנגליה.

גלעד133

New member
שני הצדדים פולנים....

משתתף בצערך. אני מאותה צרה למרות שאצלי לפחות הם די ותיקים פה, תחילת שנות ה 30 של המאה שעברה ולכן הצליחו "לדלג" על השואה. אבל אתה יודע, כמו אצל הפולנים זה ישב "חזק" בבית כל השנים למרות שלא היו שם [כמובן שכל המשפחות פרט להם, ניספו]. לגבי אמצעי תשלום למיניהם - אני חוזר על דברי כמו תקליט שבור - יש ה מ ו ן עכשיו במכירות הפומביות ראה bidspirit

powo

New member
גלעד שני הצדדים הגיעו לפני המלחמה

והרוב נשארו שם .ומעט מאוד מהמשפחות הצליחו להינצל.וגם התפזרו בעולם.ולגבי אמצעי התשלום לא כל דבר אני מכניס.ואני ממש עובד עם פינצטה.ואני גם כל הזמן עוקב.ןחוץ מזה יש את הנושא התקציבי.תודה בכל מקרה

גלעד133

New member
פולנים...

כן, כנראה סיפור דומה אצל כולנו. מעניין אם הדור הבא יתייחס למשהוא. אצלי הם לא ספגו את כל מה שאני ספגתי. איך נאמר - "דור הולך ודור בא"

powo

New member
אצלי ומהילדות.ימי השואה היינו הולכים על קצות האצבעות

למעלה