תלונת לקוח

ב-1500 שקלים לחודש

מה זה כבר עוד שיחה אחת בשבילך למוקד... וחוץ מזה, אני לא מדבר על ענייני כספים. אני מדבר על תמיכה טכנית, שבניגוד לכבלים, YES וכיו"ב, הבעיה היא אצלך ולא אצלנו. שלא נדבר על זה שחברת הכבלים גם ככה במצוקה כלכלית די קשה, ואם בנוסף ל-1500 שאתה משלם לחברת פלאפון כל חודש, 40 השקלים לחברת האינטרנט שלך כבדים עליך, תתנתק.

mick23

New member
עומרי חוצפן אבל הוא צודק

קודם כול זה שאין הרשאות לבצע שיחות יוצאות זו הכי לא בעיה שלי בעולם כלקוח (ואני גם לא מאשים את המוקדנים כי אני ממש לא מצפה שהם יפעלו בניגוד לנהלים, אלא אני מדבר על הנהלים עצמם). שנית, מדובר כאן פשוט מאוד ברמת שירות: לחשוב על הלקוח שמתקשר למספר (שברוב במקרים המוחץ הוא לא מספר חינם!), ובמקום שהוא ימתין עשרים דקות על הקו (קרה לי כבר), פשוט לחזור אליו! ואתם יודעים למה זה יעיל? כי אם מוקדן אחד או נגיד שניים יעשו טלפונים לכל אלה שבשעת עומס רב יגידו להם במענה להשאיר את הטלפון שלהם ושיחזרו אליהם, אז המוקד עצמו ישתחרר ויוכלו לטפל יותר בשיחות נכנסות כי האנשים האלה כבר לא יהיו יותר בהמתנה! וגם יחזרו אליהם כשיוכלו להתפנות אליהם מאנשים שקדמו להם בתור, וזאת מבלי שהם היו צריכים להתייבש שעות בטלפון ולשמוע סימפוניות של מוצרט או שירי ראפ סליזיים!!! שימו לב שכמעט ולא התייחסתי כאן לאלמנט הכסף ועלויות השיחה. אני מדבר פשוט על רמת השירות עצמו!

JustMeNow

New member
גם בסלקום

בתור לקוחה של סלקום... 123* שיחת חינם אנשים סתם בוכים כי הם לא קולטים יש לנו לקוחות שמתקשרים ומבקשים שנחזור אליהם...לעזאזל כתוב ליד כל המספרים שלנו TOLL FREE NUMBER...למה הם לא קולטים?! וזמן ההמתנה שלנו בבד"כ הוא גג 2 דקות...

דיקלוש99

New member
הם ישר שואלים אם זו שיחת חינם,

וכשהם מגלים שזו שיחת חינם הם מרשים לעצמם לזיין לנו בשכל..

היחס שלך הוא מאוד עויין

ולצערי מציג את ההתנהגות הישראלית שאנחנו כל כך מגנים. עם כל הכבוד למנכ"ל פלאפון, יס, הוט או כל חברה אחרת נציגי השירות שמנסים להעניק לך את השירות הכל כך טוב שאתה כל כך דורש מרוויחים משכורת מינימום שהיא בערך חצי מהמשכורת שלך, ככה שהם לא בדיוק שמים לב כמה המנכ"ל שלהם מרוויח, אותם "מנהלים" אגב מרוויחים במקרה הטוב 1000 ש"ח יותר ובמקרה הגרוע הרבה פחות על כפול שעות ממה שהנציגים עובדים ועם הרבה יותר אחריות. אז זה שהמנכ"ל מרוויח סכום XYZ הכל טוב ויפה אבל הנציג אינו רואה ולו עשירית מהסכום הזה וכל לא משנה כמה תצעק על זה שהמנכ"ל מרוויח לו, זה לא בדיוק יזיז. אני מציעה לך לעשות פעם סקר שוק, לבדוק חברות טלפונים, אינטרנט וכבלים באירופה ובארצות הברית, שם דמי המחייה גבוהים בהרבה מבמדינת ישראל, אינטרנט, כבלים וטלפון עולים הרבה יותר כסף ועל תמיכה מהסוג שאתה דורש הם משלמים בנוסף לחשבון החודשי. את השירות שלך אתה לעומת זאת מקבל בחינם. אינטרנט, כבלים ופלאפון הינם מותרות . אתה לא חייב להחזיק אותם. אינך חייב לראות טלויזיה, אינך חייב להשתמש בפלאפון ואינך חייב אינטרנט גם אם זה לשם מחקר, היום בכל סיפריה ציבורית הגישה לאינטרנט היא חופשית ואם אתה סטודנט מה טוב, בסיפריה של האוניברסיטה/מכללה יש לך גישה. חברת הכבלים, האינטרנט והפלאפון לא עושים כסף על השיחות שלך. ראשית, תמיכה של חברות סלולאריות היא חינם המספר אליו אתה מתקשר לא עולה לך כסף. באשר לחברות האינטרנט והכבלים, תתפלא, אבל אין להם הסכם עם בזק ואת הכסף בזק מרוויחים ולא הם. נכון, אתה לקוח, אבל יש עוד כמה מאות אלפים כמוך ולמוקד תמיכה טכנית מתקשרים מספיק אנשים ויש מספיק עומס, העומס במוקדי השירות נובע לעיתים משטויות של לקוחות ומהתנהגות ברברית של לקוחות. נציג השירות שלהזכירך מקבל משכורת מינימום, משתדל לתת לכל לקוח את השירות הטוב ביותר ולפתור לו את הבעיה וזאת על מנת למנוע מצב שיצטרך להתקשר שנית וליצור זמן המתנה נוסף. בדיוק כמו שאתה מצפה לשירות הטוב ביותר, כך מצפה גם הלקוח שלפניך ואחריך. רק ההבדל הוא שאם הנציג יצטרך להתקשר אליך הוא יבזבז עוד דקות יקרות, מה שאומר שאם אתה המתנת 6-7 דקות, הלקוח שאחריך ימתין כבר 9-10 דקות, אתה רוצה להגיד לי שהוא פחות חשוב ממך??? עכשיו תגיד זה בטח לא מעניין אותך, נכון זה לא. אבל זה גם לא יעניין את הלקוח שאחריך שהיה צריך להמתין 9-10 דקות, ומכאן נובעים נהלים. אותם נהלים מיועדים להקל על חיי הנציגים ולפתור בעיות של לקוחות בצורה יעילה. נכון לא תמיד הנהלים באים לקראת הלקוח, אבל בניגוד לדיעה הרווחת בארץ, הלקוח לא תמיד צודק וללקוח לא מגיע הכל ואם הוא קנה שירות מסויים הוא לא קנה את החברה לשום דבר אחר. גם אם זה קשור להורדות שלו באי מיול/ הדי וי די שלו או התנור שלו. אדם במוציא 1500 ש"ח על חשבון הפלאפון או שאינו סובל ממחסור כלכלי ובמקרה זה אין לך הזכות להתלונן, או שאינו יודע לשלוט בהוצאותיו, במקרה שכזה יש לך בעיה. כך או כך לקוח שמבקש שיחזרו אליו במקרה של עומס יענה תמיד בשלילה מאותן סיבות שציינת למעלה. אסיים במשפט הבא, לקוח לא צריך להיות צודק, הוא צריך להיות חכם. אני מציעה לך לאמץ אותו.

omri120

New member
דיברת דיברת דיברת..ולא אמרת כלום

מה שאלתי..מה ענית!!!?? אני בסה"כ יצאתי נגד האנטי שלכם לעובדה שמתקשרים אליכם...ומבקשים מכם להתקשר אלינו בחזרה!! כאילו זה יוצא מהכיס שלכם. כאילו...שבגללי עכשיו תישארו מעבר לשעות העבודה שלכם. נו באמת!! כמה זמן לוקח בדיוק לנתק ולהחזיר צילצול?? על איזה דקות עיכוב את מדברת בהודעה שלך??? מה הקשר שאתם מרויחים משכורת מינימום??? זה צריך לשנות לך אם להתקשר אליי או לא??? זו יותר עבודה בשבילך?? את ממילא יושבת ליד הטלפון!! כאילו,על מה בדיוק הויכוח כאן!??

על זה שאתה מדבר לעצמך

ובוחר מה לשמוע ומה לא אמרת משהו ואני הגבתי לך, זה שזה לא מוצא חן בעיניך לא אומר שאני טועה ובהחלט לא אומר שדיברתי שטויות, כמו שכבר אמרתי, אתה מסוג הלקוחות שרוצה להיות צודק, זה שרוצה לקבל הכל גם אם זה בלתי אפשרי לקבל וההודעות שלך מראות את זה יותר ויותר. אני אישית לא יושבת ליד הטלפון תתפלא, אבל עבדתי שנה בעבודה הזו ואני יודעת בדיוק מה זה. וכן אם צריך ויש הרבה שיחות במוקדים עושים שעות נוספות ואני יכולה להבטיח לך שזו עבודה מעייפת במיוחד באשר לזמן ההמתנה, מסתבר שמעולם לא עבדת במרכז שכזה ולכן אתה מדבר שטויות, מה שאמרתי נאמר מנסיון שלי וחברי הפורום הסכימו איתי אחד אחד, כן הטלפון חזרה מאריך את זמן ההמתנה וכן זה פוגע בשירות שניתן ללקוחות, האנטי שלנו היא נגד לקוחות שלא מוכנים לקבל לא בבקשתם שניתקשר חזרה. אתה אדוני דיברת בעיקר על מנכל של חברת פלאפון וכמה הוא מרוויח וכמה לא יזיק לו לחזור ללקוחות שלו, עוד דיברת על זה שזה בסדר שאתה דורש שיתקשרו אליך למרות שאני ואחרים הסברנו לך יפה מאוד מה הבעיה בזה. בסופו של דבר לאחד אתה בוחר להגיד שהוא מדבר שטויות ואת התגובה שלי אני מניחה שבטח לא קראת, ואם קראת זה בטח עבר מעליך, כי הרי אתה הלקוח, ואתה תמיד צודק.

omri120

New member
../images/Emo46.gif

חבל שאת לא יודעת עם מי את מדברת. אחרת היית נותנת כבר הרבה יותר כבוד!!

יניב95

New member
שמע אתה יכול...

להסכים או לא להסכים עשו מחקר וגילו שאם זה לוחץ לך על הכיס אתה יותר ממוקד במה שאתה עושה משמעות הדבר יתקשרת למוקד תמיכה אתה תיהיה ישר לעניין ולא תבלבל לנציג את המוח משמעות הדבר: שיחה תיהיה קצרה ==>הבעיה תפתר מהר יותר==> יותר שיחות נכנסות==> יותר לקוחות שמקבלים שירות===> יוצר לקוחות מרוצים החברה עשתה את החישוב מספיק להם היחס ש לקוח אחד יחטוף על זה עצבים ויתנתק מאשר 30 לקוחות עצבנים לא יקבלו שירות 15 מתוכם יתנתקו לעומת 1 שחטף עצבים וסביר להניח שלא יתנתק כי בסופו של דבר הצרות האחרונות שהלקוח צריך זה להתחיל לעבור ספק, לשנות אימייל, לשנות תשתית ואם כן אז מניפולציה אחת של מוקד שימור תשאיר את הלקוח. בהיבט האישי אני עובד שנה וחצי במוקד תמיכה לקוח שמבקש שאני יוציא שיחה אברר אם אני יכול במידה ולא אז לא אבל אם לקוח ישר פורץ לי לשיחה בגועל נפש ומבקש שאנייוציא לי שיחה כאילו אני חייב לו משהו אני לא יוציא גם אם אפשר ויגיד שאי אפשר בגלל "בלה בלה בלה". ושתבין שאתה מבקש מנהל אתה רחוק מלקבל את המנכ"ל או אחד שקיבל ממזמן רכב מהחברה אתה מקבל מישהו שמרוויח גג 4 שקל יותר מימני ויודיע לדבר עם לקוחות- הוא יזור עלייך אחרי כמה שעות ובנתיים בימקום לשלם 3 שקל לבזק עקבת לעצמך את הטיפול בתקלה (ירית לעצמך ברגל) וקיבלת את אותם תשובות מ"המנהל" אז כן תאיים להתנתק ביג דיל לי אישית לא יזיז ואף אחד לא יעשה לי נונונו גם לא מלמעלה זאת המציאות תתבגר (אם עדיין לא)

michalul

New member
את ממש מצחיקה

הרי ברגע שאת לא חוזרת ללקוח (שיכול מאוד להיות שהוא באמת צריך שתחזרי אליו ולא משנה מה הסיבה) את הרי לא נותנת לו שירות! והוא יצטרך להתקשר שוב ולהמתין, אז מה הבעיה להשאיר את הלקוחות שטרם ענו להם בהמתנה ולסיים טיפול בלקוח כמו שצריך! הרי מה שהמוקדים גורמים לך לעשות (כמו אי חזרה ללקוח) זה אך ורק ע"מ שהם יוכלו להתהדר בנתונים שלהם ולזכות פעם ב... בנותני השירות הטובים ביותר. אז תחסכי מאיתנו את הדרשה הקבועה של לקוחות קמצנים!

nbw1

New member
מה הבעיה..

בואי נחשוב שאת לקוחה שצריכה איזה שירות מסוים, ואת ממתינה על הקו. כמה זמן תרצי להמתין עד שימאס לך? כי בזמן שאת ממתינה הלקוח שלפניך רוצה שיחזרו אליו, הנציג צריך לקבל אישור, אם קיבל אותו (בד"כ לא) הוא חוזר ללקוח, זה לוקח עוד כמה דקות, ובסוף במקום להמתין 2-3 דקות בשעת עומס המתנת 10, ואז את כבר עצבנית... אני לא יודע מה הניסיון שלך במוקדי שירות, אבל מוקדי שירות שמים דגש על שירות מהיר וזמין, וזה אומר - לענות הכי מהר שאפשר ללקוחות, אז לקוח אחד הרגיש מרומה (שלא בצדק) שלא חזרו אליו, אבל 30 אחרים קיבלו מענה מהיר יותר. לא נשמע יפה כ"כ, אבל 30 לקוחות משלמים יותר חשובים מאחד, וזה מה שקובע את המדיניות של החברות.

למעלה