תלונת לקוח

michalul

New member
זו בדיוק הבעיה שצריך אישור ממנהל

הרי מנסיון שלי כלקוחה והן כנותנת שירות אני יכולה לומר שאחוז גבוה של לקוחות יקבלו את זה שלא ניתן לחזור אליהם, אבל הלקוחות שלא יקבלו זאת (ואני מדברת על מרכזים שהשיחה אליהם בתשלום, אם יש כאלה), במקום לריב איתם פשוט לחזור אליהם. אגב, אני נתקלתי בכך שלקוח רצה הדרכה לנייד אז הוא ביקש שאחזור לבזק שלו והפלא ופלא המדיניות היתה שלא חוזרים ללקוח! ונאלצתי לריב עם לקוחות שיתקשרו מהבזק אלינו. זה שירות טוב?? ואגב, גם לקוח אחד גשוב מ 30, כי אותו אחד יכול להשפיע בקלות על אותם 30 לקוחות

nbw1

New member
אני לא מסכים

אם מוקד קובע לעצמו נהלים, אז הם תקפים לכל הלקוחות, לא יתכן שלקוח אחד יקבל מה שהוא רוצה כי הוא צועק יותר (מה שלצערי כן קורה מדי פעם), ולקוח אחר לא כי הוא מנומס.. אפשר להפעיל שיקול דעת, למשל - אם לקוח מתקשר ממספר נייח וצריך תמיכה טכנית, ואילו המחשב בחדר אחר, אני אפילו אציע להתקשר אליו למספר אחר..אחרת השיחה תהיה הרבה יותר ארוכה אם אני לא אתקשר. שירות טוב זה עניין של הגדרה, אם זה היה תלוי בי הייתי חוזר לכולם ומדבר עם כל אחד חצי שעה, אבל מכיון שצריך לתת שירות (אפילו אם זה לומר "הגעת למוקד הלא נכון") מהיר וזמין, זה לא אפשרי, אפילו במחיר של לריב ושיחת מנהל, שאולי יחזרו אליו אבל לא כפי שהוא רוצה.. לקוח אחד משפיע על 30? יותר הגיוני ש30 ישפיעו על אחד, בארץ ישראל כמו שאין תרבות שירות מערבית (שלהזכירך, היא לרוב בתשלום) אין גם תרבות צרכנית מערבית, ככה שאין מה לדאוג מלקוח עצבני אחד או שניים..

michalul

New member
אני אכן מסכימה איתך בנושא שיקול הדע

הדעת, זה מה שהתכוונתי, ככל הנראה לא נסחתי זאת כמו כוונתי
כמו גם אני אכן מאמינה שלא צריך להיות נר לרגלי הלקוחות, אבל בתור עבודתי בעבר כנציגת שירות נתקלתי בלא מעט מקרים מקוממים בהם האטימות גברה על שיקול הדעת (ואני דווקא מתכוונת בדרג הבכיר יותר - אצלנו קראו להם בכירים, שמעליהם יש ר"צ)

כנראה שלא עבדת במוקד שירות

1אני עובד במוקד תמיכה טכנית ויש כמה דברים שכדאי שתדע: ) לא כולנו מרויחים משכורת מינימום. יש מוקדים שמרוויחים בהם יותר. השכר אצלנו הוא 24 לשעה רגילה ו-36 לשעה בחג סופ"ש או לילה ויש עוד בונוס יפה כל חודש בגובה כמה מאות שקלים. אז מרמור על שכר מינימום הוא לא הגורם לעובדה שנציג לא חוזר אליך. 2) אצלנו לא תמיד מותר להוציא שיחות. אם יש עומס שיחות אז אסור להוציא שיחות כי אז יש פגיעה במענה ללקוחות שמנסים להשיג את המוקד. הוצאת שיחה לא נתונה לשיקול דעת של הנציג אלא של מנהל המשמרת. לכן אין פה חוסר מוטיבציה של נציג או העובדה שהוא לא רומה "יותר עבודה בשבילו" אלא נהלים של מקום העבודה. שים את עצמך במקום נציג שירות במצב כזה- מה תעשה? תתקשר ללקוח בהפסקה מהטלפון האישי שלך? 3) המוקד הוא מוקד של שיחות נכנסות. אף אחד לא מבטיח ללקוח עסקה של "תתקשר, תתן מס' טלפון ותוך שנייה נחזור אליך". זה לא כתוב בשום מקום, התמיכה שהוא מקבל לא מוגבלת בזמן ושעת עבודה של תומך טכני היא לא זולה לחברה (במיוחד אם הוא מועסק דרך חברת כ"א- קרוב ל-40 ש"ח לשעה) ואף אחד לא מחייב אותך אם דיברת שעתיים עם התומך הטכני. 4) הסיבה לכעס שלך לדעתי היא פער בין ציפייה למה שנותנים בפועל. אתה מצפה לרמת שירות שלא נהוגה בחברות שנותנות שירות. לפחות בתמיכה טכנית לא קיים מוקד בארץ שמחזיק מס' חינם. מצד שני המחיר של חבילת אינטרנט שכוללת תמיכה חינם הוא מאוד נמוך בארץ. משהו כמו 29-39 בממוצע. אז מה עוד אפשר לדרוש? לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? ואם מחירי החבילות היו יותר גבוהים והמס' היה בחינם? אז היו מתלוננים על המחיר של החבילה. סיפרתי פה על חברת אינטרנט שאני עובד בה כי זה מה שאני מכיר הכי טוב מהיומום, אבל אני מתאר לעצמי שגם בחברות אחרות שנותנות שירות התמונה לא שונה.

../images/Emo45.gif

אגב, אני ציינתי בפניו שהמשכורת לרוב היא מינימום כי ברוב המוקדים כיום המשכורת נעה סביב ה-21 ש"ח לשעה ולא כפי שציינת.

KFIRB

New member
מתמטיקה פשוטה

אם תבין בכלל את מה שאנ יאנסה להסביר... בבנק דימיוני וגדול יושבות 40 פקידות ויש באולם ההמתנה של הבנק 1000 ממתינים . עכשיו יש אחוז כלשהו מתוך האלף ממתינים שרוצים שהפקידה תגיע אליהם לכסיא כי לא ב*** להגיע אליה.. (אנולוגיה-דומה לכך שאתה מבקש שיחזרו אליך), באות רגע היא לא מתפנה לקבל את היתר, מספיק שיעשו זאת עוד חמש וכבר זמן ההמתנה של השאר יגדל. שכחתי לציין מדובר באולפם שתמיד מתמלא באלף ממתנים ואף פעם לאנגמרים....אך אם אותו ממתין היה מגיע אליה, סוגר את הטיפול היא הייתה מתפנה יותר מהר להבא בתור... אתה מסתכל תמיד בצורה פרטנית מאוד, בעוד אנחנונ מדברים כאן על הקבוצה ועל הכלל...

KFIRB

New member
שוב אתה מתרכז בעצמך

ושוב אנחנו מהצד השני רואים את הכלל... כשיש זמן המתנה ארוך נשמעו תלונות פרטניות שנבעו מחוסר הבנה כשלך שאתה חלק מחברה ולא אתה יחיד במינו..... כשאתה משלם דמי ביטוח לאומי ובריאות אתה משלםעל הטיפול הראשוני, הע"ר על כל הטיפול שיציל אתחייך, אתה בהחלט לא משלם על "תיקונים " נוספים כגון תרופות, בדיקות או שירותי מומחה , שלא לדבר על טיפול משלים או פסיכולוגי שלא לדבר על רפואת שיניים. אבל אם הייתה קופה נוספת או במדינה אחרת ונותנתאת השירותים האלו במחיק יותר מוזל מזו של מס הבריאות בישראל, היית אומר , שאני לא צריך לרחם על הקופה מהמדינה האחרת כי אני משתמש בכל שירותיה ושמלם עליהם.. אבל כאן בניגוד לקופות בישראל את טיפולי השיניים אתה מקבל ללא עלות נוספת, ובישראל אתה משלם .. למרות שבשתי הקופות אתה מגיע לרופא השיניים פעם בשנה... מה שניסתי להגיד, שעלות מוקד, טלפונים, נציגים והישורתי ם שאתה מקבל ממוקיד השירות הטלפונים והפרונילים לא כלולים במחיר שעולה לחברה להחזיק והלרוויח ממך במסגרת השירות שעליו אטתה משלם... חברות הכבלים והלווין לא יכולות להרשות לעצמן לתת לך שירות מצויין וגם תכנים וגם איכות שידור וגם ממירים וגם וגם וגם בכסף המגוחך שאתה משלם להן ...לכן אתה צריך להבין שאולי בסופן של מחזור הם גורפים קופה ואולי בצדק, לאחר עבודה כל כך קשה ומייגעת ולאחר תשלופם לעובדים לא נשאר הרבה, וזה אולי מגיע להם....אך במדינת ישראל אתה מקבל שירותי תמיכה טכניצ ושירותת טלפוני ופרונטלי ללא תשלום...דבר שלא קיים באף שוק עולמי , שלא לדבר, שלא קיים בשוק הקמנואי ובחונויות בארץ...

../images/Emo6.gif

רק רשמתי גועל לא קמצן.
אם אתה ממתין 10 דקות רד מהקו ותנסה מאוחר יותר. קצת סבלנות. "למה את מגנה אותי וקוראת לי קמצן?" ---> אני דיברתי אליך?

zadok21

New member
השירות בארץ

הוא די צוע בלשון המעטה , אין תחושת שירות ללקוח , כי מי הוא למעשה הלקוח , הלקוח הוא יוצר ההון של החברה , צרפי את כלל הלקחות ותקבלי , הון של החברה , משכורות שלך ושל מעסיקיך ועד כהנה וכהנה . תאורטית אם הלקוח או כלל הלקחות , יתנתקו מהחברה , היא תקרוס ואת תפלי . בארץ נהוג לזלזל בלקוח הטלפוני , כי את אנונימית והלקוח בדרך כלל אין לו זמן לדרוש את זכויותיו , בארץ גם אין לו כוח . בארה"ב מקובל לפנות אל הסנטור שבאיזור הבחירה ולהגיש תלונה . שם בנויים לזה , יש לשכה מיוחדת תקציבים . שם הלקוח תמיד צודק , ולכן בדרך כלל רק הישראלים התכמנים מנצלים זאת לרעה גדולה . שיחת טלפון שאת היית אמורה להחזיר או המנהל שלך היו משמחים את אותו אדם וגורמים רגעי נחת ( מה גם שהשירות שלכם עולה כסף ) אל תבהלי לא כל עם ישראל היה מבקש שתחזירו לו צלצול . אין בארץ אין הכבוד שצריך לרחוש ללקוח , מדינות "פחות" נאורות מישראל בנוסף לארה"ב , מדינות ששהייתי שם תקופות ממושוכות כהולנד, שבדיה ואוסטרליה , סתם מדינות זניחות שתענוג להיות שם לקוח

nbw1

New member
יכול להיות

שאתה צודק, אולי השירות בארץ נחות מהשירות במדינות אחרות. מצד שני, אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו, תעריפי האינטרנט והסלולר בארץ נמוכים מאוד, והתמיכה הטכנית היא חינם להכל. אז במחירים האלה החברות מעסיקות צעירים בשכר נמוך, עם הכשרה בסיסית, כי אחרת היו מעסיקים נותני שירות מקצועניים, אבל מחיר החבילות היה כפול, או לחילופין התמיכה הייתה בתשלום (כמו שהיא ברוב העולם, אגב).

סבבה צודק

אבל נשאר אידיוט. חבר'ה, הויכוח הזה הוא ויכוח עקר. חסר תועלת וסתמי לחלוטין. כנראה אותם אנשים שלא עובדים במוקד שירותי טלפוני לא יודעים במה מדובר ומה הנהלים. כמו שכתבו פה מקודם, מוקד שירות טלפוני הוא לשיחות נכנסות בלבד ואכן אם רוצים להוציא שיחה יש לבקש אישור מאחמ"ש. לא תמיד נציגים יכולים להתקשר ... ברגע שמנתקים שיחה נכנסת שיחה אחרת. אני אישית כנציגת שירות משתדלת לתת את המירב עבור הלקוח. גם אם העניין לוקח הרבה זמן לברר אותו אני מורידה את הלקוח מהקו, מבררת לו בצורה מקיפה את העניין וחוזרת אליו עם תשובה מדוייקת יותר. ככה שזה לא נכון להגיד שנציגים לא חוזרים ללקוח כי לא בא להם להוציא שיחה. אז תעשו טובה, רדו מהויכוח האינפנטילי הזה.

מסכימה עם קאריני

הויכוח הזה יכול להימשך לנצח בלי ששני הצדדים יגיעו לעולם להסכמה. לכל מטבע יש שני צדדים ובמקרה שלנו, ישנם מאות ויותר סוגי מטבעות שונים בגגדלים ובדרגות קושי, שווי ויעילות שונות. אי אפשר לקבוע בנחישות שכזאת מה נציג השירות יכול או לא יכול לעשות, כל עוד הלקוח לא היה בנעליים שלו.

bell boy

New member
סאאאמו השירשור נהיה ענקי אבל!!!

בחיאת ראבקום אנשים יש לקוחות קמצנים קורה. יש לקוחות מגעילים גם קורה. יש לקוחות שאומריןם לך שתתקשר אליהם לנייד כי אין להם קליטה ( אה ואם אני אתקשר יהיה קליטה?) בקשר לבחור שהלין על זה שהשיחה לא יוצאת מהכיס שלנו אז ידידי מהכיס שלנו לא אבל אני יכול לומר לך שכשלקוח היה מבקש ממני להוציא לו שיחה לא הייתי מתרגש הייתי מוציא ולא מבקש אישור מאחמ"ש פשוט יאללה למה להתווכח ? כן עולה לא עולה עדיף לי שהוא יהיה רגוע מאשר יתווכח איתי שעה ופתאום תהיה לי הפסקה ואז היא תתעכב . יאללה מוציא לו שיחה סוגר תעניין ... אז אולי אתה מהלקוחות הלא נחמדים קורה אתה לא חייב להיות נחמד אתה לקוח . וד"א לקוח לא תמיד צודק אבל הוא תמיד הלקוח ... את המשפט האמריקאי הזה אי אפשר ליישם בארץ כי יש הבדל בין מייק האינגליזרי לבין אפללו הים תיכוני ( הכותב הינו בן עדות המזרח ) יאללה סגרו עניין אני אומר מי שלא היה נציג שירות לא יוכל לחוות זאת על בשרו קורה. סופשבוע נעים

למעלה