תלונות ומ.צ.

Amazing18

New member
תלונות ומ.צ.

בהיותי חוזרת הביתה אחרי שסגרתי שבת, נכנסתי לאוטובוס עם חולצת המדים כאשר היא פתוחה בשני הכפתורים הראשונים וסטרפלס ביצבץ לו מלמטה. שוטר צבאי, כלומר מה זה שוטר צבאי, הוא בסה"כ ישב באוטובוס, לא בתפקיד, העיר לי ואמר לי לסגור ת'חולצה. האמת היא שרק הכומתה שלהם מלחיצה אותי ורק מהרוע בעיניו סגרתי אותה. השאלה היא כזו, מותר לו בכלל לפנות אלי ולדרוש ממני לדגם עצמי כאשר הוא לא בתפקיד? שאלה שני, שדיי מציקה לי.. תלונה. האם יש לה תוקף? לדוגמא, אם התלונה לא מגיעה ליחידה אחרי 3 חודשים [שזה התוקף שלה בין אחת לשניה..] האם לא יוכלו לשפוט אותי? יש זמן מוגדר או שגם אחרי 10 שנים יכולים לקרוא לי ולהעלות אותי על הנמכת גיזרה? [דוגמא מופרעת כן?].

costello2

New member
לגבי הראשונה - כן

ש.צ. יכול לתת לך תלונה גם כשהוא באוטובוס, כשהוא לא בתפקיד, בלי הכובע המצחיק והדבר הלבן הזה על הכתף - ואפילו כשהוא על אזרחי. כל מה שהוא צריך זה להראות לך תעודה. אני לא מכיר מקרה שבו מ.צ. שלא בתפקיד נתן דו"ח למישהו - אבל עקרונית זה יכול לקרות. לגבי השאלה השניה - לא יודע.

Amazing18

New member
../images/Emo2.gif

באמת? אבל אבל.. זה כמו שאנ'לא חייבת להצדיע [?!] לקצין שלא על מדים. זה קצת מוגזם, זה כמו ששוטר תנועה לא יכול לתת לך דו"ח כשהוא מטייל עם משפחתו. וכמו שצנף לא יכול לקפוץ מעזריאלי, או לא יודעת מה. זה לא קצת אבסורד?! :<

בצבא אין הגיון

לא...

אם את מתכוונת למשפט שכתוב לי בחתימה, אז... הייתי בגדנ"ע ובבסיס עצמו זה היה רשום בגדול.

tolko

New member
אני לא בטוח שזה נכון...

אם אני לא טועה הוא כן חייב להיות בתפקיד (גם אם בתפקיד כסמוי על אזרחי). זה באמת נשמע הגיוני שמ"צ שנגיד יוצא לאיזה פאב יתן דו"ח לחייל לא מדוגם שעובר ברחוב? (דוגמא קיצונית אבל בכל זאת...)

תשובה

בס"ד 1. עקרונית, ש.צ בתפקיד חייב ללבוש את הכובע הלבן, חגורה לבנה, הסרט על הזרוע ושרוך שוטר (כחול אדום). זה החוגרים (כלומר חיילי חובה ונגדים). הקצינים חייבים לחבוש רק את הכובע הלבן. אבל (!) וזה אבל גדול, אי ענידת סמני ההיכר האלה לא גורעת מסמכויותיו של הש.צ, כשוטר צבאי בתפקיד. אם הוא לא בתפקיד- כלומר נניח הוא בחופשה או משהו, ועל אזרחי, הוא לא יכול לעשות כלום. אם הוא על אזרחי- מותר לו לתת לך דו"ח רק אם יש לו אישור לאזרחי. (זה לפי הק"א 33-05-01). 2. לגבי התלונה.. דבר ראשון, מ"צ לא נותנים לך תלונה. הם נותנים דוח עבירה, וביחידה שלך מקבלים את זה, והרס"ר או מישהו כזה מגיש את התלונה. ויוכלו לשפוט אותך מתי שתגיע התלונה.. מותר לשפוט עד איזשהו X זמן מביצוע העבירה, אלא אם יש סיבה מוצדקת לדחייה. זה שהייתה בעיה במחשבים וכד', ייחשב כמוצדק, ולך לא יהיה מה לומר,כי עלייך חלה החובה ליידע את היחידה שלך על הדו"ח שקיבלת ולתת להם את העותק שקיבלת..

omeris

New member
כשאני קיבלתי דו"ח מ.צ

לא קיבלתי עותק של כלום. בסוף גם יצאתי זכאי.. וחייל בדרכו מהבסיס/לבסיס נחשב בתפקיד (בגלל זה גם חייבים לצאת מהבסיס עם מדים). כלומר, אם הוא בדרך הביתה באוטובוס הוא עדיין יכול לתת תלונה.

לא קיבלת = אשמת הש.צ

בס"ד אתה אמור לקבל עותק. וכמו שאמרתי- אם הוא בתפקיד הוא יכול.ץ לא אמרתי שנסיעה באוטובוס היא אינה תפקיד

למעלה