תלונה במשטרה

NavyW

New member
תלונה במשטרה

אני בהחלט מקווה שזה המקום לשאול.

לפני שבוע בערך ננשכתי על ידי כלב ברחוב כשהבעלים שלו היו איתו. החלטתי שלא לעשות עניין מזה, ובסך הכל בקשתי מבעלי הכלב את מספר הטלפון שלו, על מנת שנוכל לתקשר מאוחר יותר, ושהוא יראה לי חיסונים של הכלב.

יותר מאוחר גיליתי לצערי שאותו בחור שיקר לי ונתן לי מספר שגוי, אך לא לגמרי. ככל הנראה, המספר איך שהו מקושר אליו וניתן לאתר אותו, אבל כל זאת רק בעת הגשת תלונה במשטרה. (לא ניתן לתת פרטים ולנסות לאתר את הבן אדם ללא הגשת תלונה)

החשש שלי הוא שאם אגיש תלונה, הכלב יורדם בסוף התהליך... משהו שאני לא רוצה שיקרה. אין לי דבר נגד הכלב, יש לי דבר נגד הבעלים.

אז הגשת תלונה במשטרה, במידה ושתצליח באיתור הבעלים, בהכרח תגמר בהרדמת הכלב? או לאו דווקא?

NavyW

New member
תוכל לפרט?

מה התהליך בפחות או יותר ומה הם הסיכויים?

התהליך מפורט בפקודת הכלבת

שאותה ניתן למצוא באינטרנט. יחד עם זאת אין ודאות גמורה שהכלב לא יושמד. מציע לך להתייעץ באתר תנו לחיות לחיות.

Harrington

Well-known member
מנהל
בין אם הכלב מחוסן ובין אם לאו, הוא יועבר להסגר

לתקופה מסוימת (כמדומני 10-14 יום, אל תתפסי אותי במילה) על-מנת לוודא שהוא לא מראה סימני כלבת (דבר שיחייב טיפול מונע בך).

כמובן שאם הכלב לא מחוסן יתכן שזה יוביל לסנקציות נוספות נגד בעליו.

הרדמת הכלב תיעשה בעקרון רק אם יתגלה שיש לו כלבת, אולם במקרה כזה, מבלי לפגוע באף בעל חיים, זאת תהיה הקטנה שבדאגותייך.
ככל שלא יתגלה כלבת אצל הכלב, הוא ישוחרר בתום תקופת ההסגר לידי בעליו (בכפוף כאמור לחיסונים וכו').

למעלה