תלבושת אחידה.

Under the GUN

New member
נגד

אחת הדרכים לחופש ביטוי זה להתלבש איך שאתה רוצה אתם רוצים שיקרה לכם אותו דבר כמו שקרה לילדים בסרט דה וול?! שיקחו ילדים שונים ויהפכו אותם לאותו דבר? (ואחרי זה לבשר טחון
)

אין אצלנו. ../images/Emo163.gif

חחחח חפרתי על זה לבוחנת שלי. אני נגד, ממש נגד. העובדה שבצפר רוצה לממש את הרצונות המטופשים שלו על התלמידים לא נותן לזה לגיטימציה להיות משהו שיגרום 'לשוויון' או 'לסדר'. זה מפגר, מי שירצה לדפוק מכנסיים ב1000 שקל ונעליים ב900 יעשה את זה גם אם החולצה תהיה עם סמל של בצפר עליה. ולפי מה שאני יודעת התלמידים מדפיסים אישית על החולצה, אז אין בעיה לקנות חולצה ב300 שקל, או ב30. קיצר, לא פותר כלום, וסתם מגביל. בסופו של דבר לדעתי העובדה שכולם נראים אותו דבר -בערך- גורם לקיבעון ובסופו של דבר מדכא את המחשבה העצמית של כל תלמיד.

אם היה בווילסון

תילבושת אחידה אולי לא היה סיפור האונס במסדרון
בנות באות אשכרה עם מיני ומשו שודמה לחזיה ביום של מינוס מעלות, בחיי. אבל בישראל היה לנו ולא יכולתי לסבול את זה בכלל. אצלנו עשו את זה כאילו בגלל צניעות, אבל החולצה בכלל לא הייתה צנועה. ובאופן כללי, שייתנו לכל אחד ללבוש מה שבא לו. לא פותר שומדבר בעניין מעמדות [יופי, אותה חולצה אבל לי יש ג'ינס ב-500 שקל ולך טרניניג מהשוק] וגם מעצבן תחתתתתתת

noname202

New member
תלבושת אחידה ../images/Emo45.gif

אני בעד. אצלנו יש, כמו אצל הרוב...בקיץ חולצה קצרה עם סמל בי"ס [בכל צבע], ובחורף סווצ'ר בכל צבע...על הצבעים של המכנסיים יש הגבלה בקיץ או משהו בסגנון, לא שמישהו באמת שם על זה... מה שבאמת מוגזם אצלנו עם התלבושת, זה שביום גשם רכזת שכבה עומדת בחוץ בשער עם מטריה ואשכרה שולחת הביתה את מי שבא בלי תלבושת...גרר.

תמיר1991

New member
לנו אין תלבושת אחידה.

אבל אני לא אתנגד - לא בעד ולא נגד, מה שיהיה יהיה. בלאו הכי אני לא משקיע בבגדים שלי
תמיר.

אמ...

אצלנו יש תלבושת אחידה......זתומרת חולצה עם סמל. בקיץ חובה חולצה קצרה עם סמל, אם אתה בא עם ז'קט כלשהו כי קר בכיתה מהמזגן אז זה בסדר שהוא יהיה איזה שבא לך, העיקר שיראו את החולצת ביתספר. בחורף כל שנה מחליטים מחדש....והשנה החליטו שחייבים סמל ביתספר על סווצ'רים, קפוצ'ונים, הכל הכל הכל. אם יש לך סווצ'ר בלי סמל ביתספר ומתחת חולצת ביתספר זה לא נחשב, ורושמים את זה. שלוש פעמים רישום- נשלחים לסדנה
אני די נגד, כי הרי למה עשו את זה? כדי שלא יהיו הבדלים בין כאלה שקונים בגדים יקרים ובין כאלה שפשוט אין להם את הכסף...אבל מה? גם אם הם יהיו עם חולצות ביתספר, עדיין יש את המכנסיים ואת הנעליים שגם מעידים על העושר של הבנאדם. לפעמים אני בעד כי אין לי מה ללבוש בבוקר, אבל בד"כ זה די מציק לי, כי אז בשביל מה אני קונה את כל הסווצ'רים שלי?! חחחחח משום מה בחטיבה אני רואה את כולם עם קפוצ'ונים וכאלה לא של ביתספר, ולא אומרים להם כלום....וזה לא פייר. בתיכון מקפידים הרבה יותר....זה מציק

חצילע

New member
יש תלבושת.

ואני לגמרה בעד. חוסך המון זמן של התלבטויות בבוקר, גם חוסך הרבה הוצאות, לא לכולם יש כסף לקנות לכל יום חולצה, למרות שאנחנו גרים ברעות מכבים, וזה נחשב מקום שמכולכל היטב, יש פה הרבה אנשים, שאני אישית יודעת עליהם, שאין להם כסף. אני בטוחה שאם לא הייתה תלבושת אחידה היו פה הרבה השוואות, והיו מגלים הרבה על השכבה שלנו. לפי דעתי כל הקטע של "אין מקום לביטוי עצמי", זה ממש בולשיט. יש לי תלבושת אחידה, ואני מבטאת את עצמי מעולה, גם עם חולצה שרשום עליה את השם של הבית ספר.

Snow fairy

New member
ומה אם אני אגיד לך,

שיש לי בערך 3 חולצות שאני לובשת באמת? אז מאיפה מגיע העניין הזה של חולצה לכל יום? וכאילו שהתלבושת האחידה זה מה שמסתיר את הפערים. כי יש מכנסיים ונעליים ומעילים ותיקים, אבל לא, אם כולם לובשים את אותו הסמל על החולצה אז באמת לא רואים את הפערים.

Snow fairy

New member
אגב,

אצלנו בבצפר זה התלבושת האחידה בכלל לא באה ממקום של כסף, אלא משמעת וכדי שתלמידות לא יבואו לבושות בחתיכות בד מינימליות.

חצילע

New member
אוקיי,

בקטע הזה אני מסכימה עם נינה, גם אני לא רוצה לראות דברים שאני לא צריכה לראות, אבל אני חושבת שבביצפר שלנו זאת הסיבה היחידה שיש תלבושת אחידה.

חצילע

New member
ממ.

ואת רוצה להגיד לי שאם לא הייתה תלבושת אחידה, היית הולכת עם השלוש חולצות האלה יום אחרי יום? גם לי יש מעט מאוד חולצות שאני הולכת איתן. אגב. ברור שעדיין יש מכנסיים, ויש נעליים, האמת? אני בעד לעשות גם מכנסיים אחידות. באמריקה יש להם תלבושת אחידה לכל הגוף. אולי זה פיתרון. מה אני יודעת. ותסכימי איתי שנעליים, זה משהו שאפשר לבוא איתו יום אחרי יום, כנ"ל מכנסיים. כשאתה בא עם חולצה יום אחרי יום. זה פשוט נראה מוזר.

Snow fairy

New member
הממ:|

לי יצא די הרבה פעמים לבוא עם אותה חולצה יום אחרי יום:|

חצילע

New member
ממ.

ואת רוצה להגיד לי שאם לא הייתה תלבושת אחידה, היית הולכת עם השלוש חולצות האלה יום אחרי יום? גם לי יש מעט מאוד חולצות שאני הולכת איתן. אגב. ברור שעדיין יש מכנסיים, ויש נעליים, האמת? אני בעד לעשות גם מכנסיים אחידות. באמריקה יש להם תלבושת אחידה לכל הגוף. אולי זה פיתרון. מה אני יודעת. ותסכימי איתי שנעליים, זה משהו שאפשר לבוא איתו יום אחרי יום, כנ"ל מכנסיים. כשאתה בא עם חולצה יום אחרי יום. זה פשוט נראה מוזר.

אין תלבושת.

אצלנו זה בסדר גמור, כי זה לא בדיוק התיכון הכי רגיל שיש. קודם כל שכר הלימודים ענקי, אז אין יותר מידי פערים. דבר שני, אנשים יכולים לבוא עם אותם בגדים חודש שלם, וכל עוד הם לא מסריחים, לאף אחד לא יהיה אכפת. דבר שלישי, אין כל כך ירידות על אנשים, ואם למישהו יש מצב כלכלי רע בבית, לאף אחד לא יהיה אכפת.

יש תלבושת אחידה

ואני מאוד בעד- קודם כל הבית ספר שלנו הוא היחיד שנתנו לנו ללבוש כל מיני צבעים [לעומת בתי ספר אחרים בעיר] ככה שהגיוון תמיד עושה טוב. גם מטעמים כלכליים זה טוב. וגם למי יש כוח איזו חולצה לבחור על הבוקר?!

טל קארי

New member
בעד../images/Emo45.gif

יש אצלנו תלבושת אחידה. עוזר לי מאוד בבחירת הבגדים בבוקר כשאני יוצאת אנשים רואים את ה"ארון" שלי באמת בזמנים שצריך, ולא בבצפר..

נגד!../images/Emo31.gif../images/Emo108.gif

אחרים יגידו במקום לקנות עוד ועוד בגדים יש תלבושת וזה חוסך... אני אגיד שתלבושת זה דבר מזוויע ומיותר! במיוחד בגיל הזה שבו כל אחד רוצה להתבטאות בצורה שונה.. ולא ללבוש ת'חולצות המסריחות האלה עם הסמל! אני נגד תלבושת נחרצות!.

noyy

New member
../images/Emo28.gifיש אצלינו

לא שמה לא נורא, לא מפקחים על זה משו

NoFaRi1

New member
אין

וזה סבבה. למרות שלא הייתי מתנגדת שיהיה. כי בנות ממש משקיעות פה בלהתלבש וזה.. ואני צריכה כל יום שעה לחשוב מה ללבוש וסיפור. אבל מצד שני אני אוהבת את זה. חח קיצר לא יודעת :] אם זה היה בישראל הייתי מעדיפה שלא תהיה

למעלה