תלבושת אחידה.

B a m b o o k

New member
תלבושת אחידה.

מה דעתכם בנושא? יש אצלכם בבצפר תלבושת אחידה? בעד\נגד? למה?

Snow fairy

New member
אני אומרת-

תנו מקום לחופש הביטוי!! כולם חיים בסרט שזה מה שיחזיר את הנוער למוטב, אבל זה ממש לא. הזמנים השתנו וזהו, המבוגרים יצטרכו להשלים עם זה מתישהו... אני חושבת שבמקומות שיש פערים אקונומיים גדולים זה באמת די נחוץ, אבל אצלנו למשל, אני חושבת שממש לא, ובניגוד לתירוצים ולמה שהם אומרים, לאף אחד לא באמת אכפת אם מישהו לובש חולצה מדיזל או מהשוק. בכל אופן, אני חושבת שאם תלבושת אחידה אז עד הסוף. מה שיש לנו זה בולשיט ולא קשור בכלל למשמעת והאכיפות שלהם לא ממש הולכות, אז אם בא להם תלבושת אחידה שיביאו לנו איזה חצאית סקוטית וחולצה מכופתרת לבנה עם עניבה וגרבי ברך ונעלי בובה שחורות. סקסי.

חצילע

New member
זה ממש לא נכון.

אני יודעת אצלנו בשכבה על כמה וכמה אנשים עם מצב כלכלי רע. את לא באמת הלכת ובדקת אחד אחד.
ו...מה הקשר להחזיר את הנוער למוטב? זאת לא הכוונה של תלבושת אחידה.

Snow fairy

New member
ובגלל זה כתבתי-

"לאף אחד לא באמת אכפת אם מישהו לובש חולצה מדיזל או מהשוק"|: וגם אם יש אנשים עם מצב כלכלי רע, הם עדיין גרים במכבים רעות וזה אומר להחזיק בית פרטי ובטח מכונית וכאלה, ככה שהם לא גרים ברחוב ואין להם כסף לחולצה ומכנסיים, נכון? אני לא אומרת שכולם עשירים, אבל בניגוד למקומות אחרים, בנושא הזה, ממש לא צריך פה תלבושת אחידה. ודיברנו על זה עם נינה והיא אמרה שכל הדברים האלה זה דברים שהיו פעם ועכשיו שהנוער התדרדר מחזירים אותם כי הם חושבים שדברים יחזרו להיות כמו פעם. "זאת לא הכוונה של תלבושת אחידה". וואלה, תודה שאת אומרת לי. ונועם כפרה, אני אוהבת אותך, אבל הגישה המזלזלת הזאת ממש לא כיפית:]

חצילע

New member
מה? בכלל לא זלזלתי בך.

לא יכולה להיות לי גישה שונה משלך? זה בכלל לא קשור, סליחה אם ההודעה שלי נשמעה לך מזלזלת או משהו, באמת שלא התכוונתי.
נכון, לאנשים לא אכפת אם לובשים חולצה מהשוק כל עוד היא בסדר, ובמצב טוב. אבל אם תתחילי לראות ילדים הולכים עם אותם בגדים יום יום לבית ספר, לא יראה לך מוזר? אנשים בטוח יתחילו לשאול, להתעניין, לרכל. ובקטע של "אנשים ממכבים רעות מחזיקים בית פרטי ומכונית", אז כן, הם מחזיקים מכונית, מאוד מאוד דלה, ומאוד מאוד ישנה, והם חיים בבית די מלוכלך, ולא הכי יפה, והם מקצצים הרבה כדי לחיות פה. רוב האנשים שנמצאים פה והם במצב כלכלי לא טוב, נמצאים פה בגלל החינוך. אוקיי, הבנתי שזה מה שנינה הסבירה לכם. אבל עדיין, לא הבנתי מה הקשר [ולא בנימת זלזול, מתוך שאלה] בין זה שפעם הנוער הלך עם תלבושת אחידה והיה ממושמע, ולדרדור של היום. איך תלבושת אחידה מקנה משמעת? וסליחה שוב, אם ההודעה שלי נשמעה פוגעת. פשוט חלקתי על מה שאמרת.

Snow fairy

New member
בסדר, אי הבנה כנראה../images/Emo23.gif

זה משמעת בגלל שאני מדברת עם אחותי והיא מספרת לי שכשהיא היתה בתיכון כולם שמו זין על זה שאסור לבוא עם גופיות וחולצות בצפר וכל הפרחות באו עם לבוש זנותי במיוחד, אז זה שמכתיבים לנו מה ללבוש, כן, זה משמעת. כנראה שהמבוגרים ניסו לחשוב מה הדברים שהיו לנוער פעם ואין היום ואולי בגלל זה התדרדרנו והוחזרה התלבושת האחידה, ועוד כמה דברים [כמו שחלק מהבתי ספר בארץ הפכו להיות יסודיים עד ח' ותיכונים מי' כמו פעם, וזה שעומדים כשמורה נכנס לכיתה...] ולא נראה לי, אני בעצמי לפעמים באה איזה שבוע עם אותם בגדים לבצפר, כי תתפלאי, גם לי אין מבחר כזה גדול, את שמה לב?:] [ומה שאני אומרת, שאם פער המעמדות כזה גדול יראו אותו גם בלי קשר לחולצה המסכנה הזאת].

LilTink

New member
../images/Emo196.gifתלבושת אחידה.

אצלנו בבי"ס יש תלבושת אחידה, חולצה [בכל צבע שרק רוצים] עם סמל בי"ס. אני די ניטרלית בעניין, כי מצד אחד אני בעד התלבושת, זה חוסך הרבה זמן של בחירת הבגדים בבוקר ובלאגן בארון. בזכות התלבושת אני גם לא אאלץ להיחשף לציצים ופופיקים של כמה פקאצות מביה"ס שישמחו להראות איברים אלו בציבור. וכשחושבים על זה, כל עניין ה'ביטוי העצמי' המדובר הוא די טיפשי כי אדם יכול לבטא את עצמו חיצונית גם עם חולצה שמודפסות עליה כמה מילים בצד שמאל של החזה. בסך הכל היא לא ממש מפריעה לי. ומצד שני, יש לתלבושת כמה חסרונות, לדוגמא בחורף שמכריחים אותנו ללבוש סווטשירטים של בי"ס שיחממו אותי רק אם אהיה בתוך סאונה וגם זה במקרה הטוב, וכמובן גם בקיץ שאנחנו רוצים ללכת עם גופיות וזה אסור. וגם באיזשהו מקום היא מייצרת המון חיכוכים בין ההנהלה לתלמידים שלא תורמים אף פעם. סתם חפרתי.אבל זו דעתי. XD

dragonit12

New member
אצלנו דווקא אין...

אבל נראה לי שכן צריך תלבושת אחידה.. בעד
יש שיוויון בין כל התלמידים בכיתה..
לא לכולם יש את היכולת שלקנות מכנסי גינס ב400 שקל{סתם דוגמא..}לא לכולם יש תתקציב לזה.. לא כל ההורים גם מרשים לילדים שלהם לקנות את זה ונותנים להם לקנות.. ככה לפחות יהיה שיוויון בין כל התלמידים בבגדים..
יש לכם אילו שלוקח להם שנה להתארגן ולהתלבש לביה"ס וזה....ככה חולצה תלבושת מכנס ויאללה סיימתי להתלבש תוך 5 דקות ואני כבר מאחורי כל הבגדים ורק נשאר לי לסדר דברים אחרונים..
ככה כל מה שאתם קונים הבגדים היפים שקניתם יהיו למסיבות וליציאות בערב..לא לביה"ס.. נגד
כי אי אפשר לבוא עם מה שרוצים עם הבגדים שאוהבים..
אין חופש ביוטי בדבר הזה..כל אחד הרי רוצה להתלבש איך שבא לו לביה"ס והכל.. הרבה אנשים רוצים להשויץ בבגדים שהם קנו ולבוא איתם לביה"ס.. אני לא יודעת מה עוד והכל.. אבל אני עדיין מעדיפה תלבושת אחידה כי זה יותר מאחד את ביה"ס עצמו.. ועדיף לי יותר תלבושת אחידה.. אצלנו למשל זה נכנס שנה הבאה לביה"ס התלבושת אחידה אז הצענו למנהל{הייתה ישיבה של הועד הורים עם מועצת תלמידים..}שפשוט ת'תלבושת אחידה יהיו בכל מיני צבעים של חולצות.. יהיו קפוצונים או בגד כזה מגניב שכולם רוצים ללכת איתו.. כאילו שיהיה כייף לבוא עם זה.. כי אנחנו מכירים מלא בתי ספר שיש להם קפוצון עם איזה סמל יפה כזה.. את הסמל של הביה"ס שנשים על החולצה אנחנו בוחרים{המועצה..} אז ככה שאנחנו המועצה מאד בתיכנון של התלבושת ושל החולצות... בכל מקרה עדיף תלבושת אחידה:)
וסליחה על החפירה...

תלבושת אחידה בדר"כ...

היא רק חולצה עם סמל בצפר. עדיין יש אנשים שבאים עם ג'ינס ב400 שקל או אפילו יותר. תתפלאי שגם שיש לי תלבושת אחידה בבצפר,אני לא מבלה 5 דקות מול המראה אלא הרבה יותר.כי זה לא קשור.

dragonit12

New member
אני יודעת..

זאת הייתה רק דוגמא.. יש מלא חולצות שעולות 100 200 שקל.. אבל עדיין יש תלבושת אחידה וזה טוב.. אפשר פשוט לבוא לביה"ס עם התלבושת מתחת וזהו.. יש חולצת תלבושת ואז באים עם מה שבא לנו מעל..

אז אצלנו זה לא ממש ככה...

הבצפר שלי חושב שעל כל דבר אנחנו נעשה סמל בצפר. אז אחת החנויות במרכז החליטה להוציא סמלים ששמים אותם עם מחט על החולצה [השם לא עולה לי כרגע
], ובהתחלה לא רצו לתת לנו ללכת עם זה+עם סווטשירטים אחרים מעל ,עד שאמרנו שזה לא הגיוני לשים על כל דבר שלנו סמל בצפר אז הם החליטו להרשות לנו. חפירה אבל מקווה שהבנת את הפואנטה של הבצפר המפגר שלי

אין.

לדעתי תלבושת אחידה פשוט מבטלת את החשיבה העצמית, יענטו, לכל אחד יש את הזכות לבחור מה ללבוש, וכשאומרים לך 'אתה חייב ללבוש את החולצה הזו' זה דיי מבטל את היכולת לבחור לבד. אני נגד, טוב לי ללבוש את הבגדים המכוערים שלי

B a m b o o k

New member
אני שונאת תלבושת אחידה../images/Emo46.gif

לפי דעתי זה מיותר. שכל אחד ילבש מה שטוב לו ושהוא אוהב. אצלנו בבצפר יש גם בחורף וגם בקיץ. בקיץ אין לי בעיה ללכת עם זה... זה מעל חולצה קצרה (כי החולצת בצפר זה שלושת רבעי.. בצפר דתי:\) וכשאני יוצאת מבצפר אני מורידה והופ! יש חולצה קצרה. אבל בחורף, זה מה שמעצבן אותי. שמכריחים גם בחורף. במקום להתלבש כמו בני אדם עם שתי שכבות וזהו, צריך לשים 20 שכבות כדי שיהיה נעים ועוד על כל זה חולצת בצפר. טיפשי לפי דעתי. בינתיים במשך כל השבוע מוציאים אותי לפחות משיעור אחד כל יום כי אין לי חולצה.. ואז אני עושה קצת בלאגן ואז נרגע. וגם אמא ואבא תומכים בי. גם הקטע של לא "להתחרות" אחד בשני זה סתם בולשיט, כי החולצות האלה גם נורא יקרות (אצלנו חולצה של חורף עולה משו כמו 40-50). בקיצור. אני נגד לגמרי!

ממ אוקיי

אצלי בבי"ס יש תלבושת אחידה. אני כעיקרון בעד התלבושת האחידה.
התלבושת האחידה בעצם מראה לנו על שיויוניות בין התלמידים. מה גם שזהו סמל בית הספר בו אתה לומד=גאוות יחידה. בתכלס,לפעמים גם לי לא הכי בא להגיע עם תלבושת,ולפעמים זה מעיק שבודקים אותך |דגש|כל בכניסה לבי"ס[גם בחורף-מיותר לחלוטין!] אבל..זה אחד הדברים הטובים שהמציאו.

עונה

יש אצלנו תלבושת אחידה. סבירה דווקא. לא מגבילים אותנו בצבעים[ויש כאלה בתי ספר] בכלל ולא מגבילים יותר מדי בגזרות[חוץ מבטן כמובן]. לפעמים זה מעצבן,כי רוצים ללבוש משהו אחר חוץ מטי שירט זרוקה עם סמל בצורת יהלום שבתוכו כתוב "תיכון שוהם".. אבל זה טוב.זה מראה בצורה מסויימת על שוויון.

lorley boy

New member
אני בעד..

משתי סיבות: א. הסיבה העיקרית והחשובה יותר- זה מונע הבדל מעמדות כלכליים בין התלמידים.. ב. סיבה פחות חשובה ואפילו תיראה טיפשית לחלקכם- זה יחסוך להמון אנשים את ההתלבטות בבוקר של "מה אלבש היום?" ובקשר לביה"ס שלי- אין תלבושת אחידה..אבל הייתי מאוד רוצה שתהיה..

למעלה