תלבושת אחידה

AYELET1

New member
תלבושת אחידה

התחילה שנת הלימודים בשעה טובה (עבר כמעט חודש, אז מה ?
) תלבושת אחידה - כן או לא? האם זה באמת כלי ש... מביא לאינטגרציה ושוויון? מביא להדגשת סמכותיותו או תפקידו של ביה"ס (כלומר מביא להרגשה ולאוירה ש"כאן זה לא חוף ים")? מביא להקלה על ההורים בבוקר (אין צורך לזרז את הצאצאים שעומדים שעות ליד הארון ואין צורך לקנות מחלצות במיטב כספינו לביה"ס)? או ש... זה מקלקל את פיתוח הטעם הטוב והאינדווידואליות (בלבוש במקרה זה)? מביא להוצאות מיותרות של קניית חולצות בכמויות, חולצות שהיופי הוא לאו דווקא המאפיין שלהן? מה דעתכם?

iris mom of two

New member
אני נגד

1. אפשר במקום תלבושת אחידה לקבוע קוד לבוש שיימנע מילדים להתלבש לחוף הים. 2. זה מביא לבזבוז כסף על חולצות לא יפות. 3. ממילא יש מספיק מקומות להוציא לאחרים את העיניים עם מותגים כך שאיזה חולצה מי לובש לא ישנה. 4. למה לא לתת למתבגרים להראות מי הם בלבוש - כל עוד שזה בגבול הטעם הטוב (לא חולצות בטן, ולא צריכים לראות תחתונים). אמנם שלי עוד צעירה, רק בת 11 ותחילת החטיבה, אבל אני לא מוציאה עליה המון כסף על ביגוד, והיא לא עומדת שעות מול הארון. לא רואה שום צורך בתלבושת אחידה.

לאייה

New member
נגד

מזכיר לי את הסרט של פינק פלויד "החומה" ואיך הילדים נראו כולם אותו דבר "עוד לבנה בקיר". לא מוציאה סכומי עתק על מותגים אלא קונה איפה שיפה ולא יקר ,על פי טעמה של המתבגרת שמגבשת לעצמה טעם אישי והעדפות שבעיני הן לגיטימיות.

NewH

New member
אין לי בעיה עם זה וגם לא לילדים

הם בוחרים צבעים שהם אוהבים ומסתדרים מצויין. אפילו הצעיר שעלה לא'- נהנה מאוד מהביגוד הצבעוני. בכלל לא מתקרב לתאור של "החומה". לגבי הוצאת כסף- אצלינו אפשר להשיג חולצה ב-10 שח' (כולל הדפסת הסמל). לא חושבת שאפשר להתאים "קוד לבוש" כל כך מסודר שלא יהיו בו פרצות שיביאו לחיכוכים מיותרים. ככה זה הרבה יותר ברור לכל הצדדים.

iris mom of two

New member
בקשר לקוד לבוש

הנה קוד הלבוש אצלנו: חולצה עם כתפיות של שלושה אצבעות (בבית ספר של בת אחותי זה רק שתי אצבעות) אין להראות שום עור באמצע הגוף (משמע החולצה חייבת להיפגש עם המכנסיים) מכנסיים קצרות או חצאית חייבות להגיע עד יד מעל לברכיים. כפכפים אסורים. מה לא ברור? עברתי כמה פעמים במסדרונות בית הספר, ובאמת הילדים נראים לי לבושים בסדר. יש כמה עם כל הפירסינד, ועם לבוש מוזר, אבל הוא לפחות מכסה מה שצריך לכסות.

NewH

New member
גם עובדה זה לפעמים פאקט../images/Emo13.gif

בלא ברור לא התכוונתי שזה לא כתוב, אלא שאף אחד לא ילך עם סרגל למדוד את זה. ולבוש מוזר- הוא בהחלט חלק מהבעיה (מה שאת מתארת לא בהכרח קביל). כשחולצות בית ספר הן חולצות פשוטות מסוג מסויים, בעיני זה הרבה יותר בהיר וברור לבצוע. ואין גופיות כך שאין מה לדבר על מידת הכותפת.

אני בעד בבית ספר יסודי אחר

כך אפשר להקפיד על קוד לבוש ולאפשר להתלבש בהתאם. למשל כשגרתי ארה"ב היה אסור לבוא במיכנסיים קצרים או חצאית מיני שיש רווח בינם לבין הברך שעולה על 5 ס"מ. אסור היה לבוא בגופיות מכל סוג שהוא. ועדיין אפשר היה לראות נערים ונערות לבושים לפי טעמם אך לא פרובוקטיבי.

bimbo.

New member
אני בעד../images/Emo45.gif

נכתב כאן שניתן לקנות בגדים לא יקרים ולא מותגים. ובכן, במקומות רבים, דווקא המותגים הם שקובעים את ערכו של הלובש, וכידוע לכולנו, לא כל אחד מסוגל לרכוש אותם. גם כשנהוגה תלבושת אחידה, יודעות הבנות להכניס טעם אישי, עם בתכשיטים או בתסרוקת, ועיקר הטעם האישי וגיבושו, יכול להתבטא במלואו לאחר שעות הלימודים. התלבושת האחידה תורמת להרגשת שייכות ורבים מרגישים מחוייבים להתנהגות הולמת. אני לא רואה את התלבושת האחידה כ"עוד לבנה בחומה". אף אחד לא מאבד את זהותו בגללה.

../images/Emo45.gif מסכימה עם בימבו ומוסיפה

מכיוון שעד לפני שנה גרנו באזור אחר, בו לא היו תלבושות אחידות, יש לי מקור השוואה טוב ההתלבשות בבוקר הרבה יותר מהירה ועניינית, אני קונה הרבה פחות בגדים מפעם, כי הרבה פעמים הילדים ממשיכים ללבוש את התלבושת האחידה עד הערב...(אם הם לא יוצאים...אין להם סיבה להחליף בגדים), יש להם מגוון צבעים בחולצות, כך שהם יכולים להתאים לעצמם את הצבע שבא להם. קיימת צניעות ברורה ולא צריך להתחיל לבדוק עם "אצבעות" קווי כתפיה או בטן... בנוסף לכל האמור, בבית הספר בו ילדיי לומדים, גם המורים(!!) מופיעים לעבודה עם חולצות בית הספר, דבר היוצר לדעתי שייכות וכבוד כלפי בית הספר, גם להם זה פותר הרבה בעיות והוצאות מיותרות על בגדים שונים ומגוונים, שכן "אוי ואבוי" להם אם יופיעו באותו בגד פעמיים באותו שבוע...(הילדים, יכולים להיות רעים מאוד וזאת אני אומרת, לאחר שיחה בעניין עם מורה בבית הספר, שמודה על התלבושת האחידה, כי הילדים בודקים בציציות, מה המורים לובשים, ואוי לאותו מורה שלא יגוון...) בהתחלה הילדים "קיטרו" על כך, אך היום שנה לאחר התלבושת האחידה, הם גם רואים את היתרונות שבכך. מה גם שהבגדים האחרים נשמרים יותר (זה בפירוש חוסך כסף!!) זו לא הוצאה כבדה, מכיוון, שהחולצות מאוד זולות...הרבה יותר מכל חולצה אחרת, ואותה חולצה נשארת תמיד "באופנה" כך שיכולה ללוות מספר שנים את הילד (עד שהוא צומח...)

אני מאוד מרוצה../images/Emo47.gif

החולצות איכותיות, במבחר רב של צבעים עד עתה זה עובד נהדר.

AYELET1

New member
זה ישמע פשיסטי משהו ../images/Emo3.gif

אבל אני סבורה שכן, זה בהחלט עשוי לתרום לאוירה שצריכה ליהיות בביה"ס. ברור שזה לא עומד בפני עצמו, ברור שיש צורך בתוכן, בחינוך וכן הלאה אבל זה מוסיף ובמקום לדעתי

כידוע או לא , אני יוצאת קיבוץ, ושם

לא היתה תלבושת אחידה ובכל זאת לא היה ניקור עיניים. אני זוכרת אבל שסיפרו לנו שבעיר יש תלבושת אחידה כדי למנוע ניקור עיניים בגלל פערים כלכליים. זוכרת גם שבאיזה שלב ביטלו תלבושת אחידה כי היא יצאה יקרה יותר מבגדים רגילים. אגב מבחינת כסף, זה באמת לא משנה כי אפשר לקנות ביגוד בזול ועדיין נראה יפה. אני מתייחסת לזה כנתון: צריך וזהו ומבינה שזה טרנד בחינוך שיישאר או יחלוף. את פיתוח הטעם הטוב זה לא מקלקל. צריך שיהיו גם בגדים אלגנטים.

shian

New member
אני נגד, מאז שהילדים שלי עם ת.אחידה

אני עושה הרבה יותר כביסות כי כשהם מגיעים הם מחליפים בגדים כך שזה גם הוצאה נוספת.

כדאי לקרוא: מישיבת ועדת החינוך

יום שני, י"ב אייר התשס"ד, ‎3.5.04 שעה ‎09:30 סדר היום: תלבושת אחידה: C:\Documents and Settings\admin\My Documents\הגות\כללי\תלבושת אחידה - דיון בוועדת חינוך של הכנסת.htm הערה/הארה שלי: בכל החלטה שלא תהיה חייבים לשתף את תלמידי ביה"ס. לא פעם מגלים תובנות מאד ייחודיות דווקא ממי שדעתם לא נתקבעה עדיין. אני בטוח שבבתי ספר שונים יישמו דיעות שונות מפי בני הנוער הנפלאים שלנו (טוב, לא מכל בני הנוער, אבל בטוחני שרובם).

איילת, מצטער שנכנסתי בלי להגיד שלום

פשוט, במקרה שוטטתי בין פורומים שונים ואהבתי את הפורום הזה. מזה זמן אני עוקב אחריו כקורא פסיבי. נחמד לשמוע ולקרוא הורים המשיחים לפי תומם בנושאים שונים. אני לומד ומחכים. להתראות בפורום השכן. מנשה.

AYELET1

New member
מנשה ברוך הבא ../images/Emo140.gif

ואשמח מאד אם תשאר (גם) כאן!

AYELET1

New member
בנושא הדיון בועדת הכנסת-

האם תוכל לסכם/לתת תקציר של מספר מילים או משפטים?

למעלה